Dış görünüş bunun temsili olamaz her zaman. Bazen öyle sıradan insanlar görürüz ki, koca karı gibi giyiniyordur ama son derece kültürlüdür. Güzel giyimli, sosyal, diksiyonu düzgün, hitabeti kuvvetli bir kişi de vicdansız ve ahlaksız olabilir. Ahlaksız bir kişiyi ne kadar bilgisi olursa olsun kültürlü göremiyorum ben, ahlaki değerleri olan ve görgülü bir insan olması lazım kültürlü olabilmesi için de. Kültür sadece bilgiden ibaret değildir, kibirli bir kişi de kültürlü olamaz, çünkü değerleri yoktur ve kibirli kişinin aklı kıttır bence. Ölümlü bir kişinin kibirli olması akıl kıtlığıdır. Özünden hiçbir şey kaybetmemiş bir doktor vardı, konuşması böyle köylü, çok seviyordum o doktoru, bana "senin bir b*kun yok"demişti :D 😅 Onun o gün bana tüm söyledikleri dimağımda, ne doğru analizlerde bulunmuş benim için. Sokakta onu gören doktor demez, adam da kibir yok, özünü kaybetmemiş, doktorum diye konuşmasını değiştirmeye çalışmamış, onu gören der ki bu adam ilkokul mezunu, ağzı iyi laf yapanları üniversite mezunu sayıyoruz herhalde, bence her bakımdan kendini donatmış insan gibi bir insandı o doktor, iyi ki toplum olarak böyle bir doktor kazandık. Tıp fakültesini kazanmak zor, okumak daha zor. Tıp okumuş, elbette ki kültürlü o doktor, elbette ki bilgisi var, en önemlisi insanlığı var, onu gören eminim ki içinden "bu adam nasıl doktor olmuş" der ama iyi ki doktor olmuş, çünkü bizden biri gibi, köy ağzıyla konuşuyor, doğal hali böyle, sadece konuşma şekli de değil kalbindeki dilinde, ben b*k kelimesini kullanan doktor hiç görmedim, tabiki bana hakaret etmek için kullanmadı o kelimeyi ama o kadar doğal ve orjinal bir insan ki, o kadar iyi bir insan ki diğer doktorlar gibi insanı korkutmuyor, onu çok seviyorum, yolu bahtı hep açık olsun. Keza insanın kültürlü olup olmadığını dış görünüşü göstermez, diğer faktörlere de bakmak lazım. Garsona saygısız davranan kişi kitap yüklü eşeğin tekidir, haddini bilmeyen, insana saygısı olmayan kişi ne kadar okursa okusun cahil kalmıştır