Kitap zarar gördü yenisini sipariş vermem takıntılı bir davranış mıdır

Kitap zarar gördü yenisini sipariş vermem takıntılı bir davranış mıdır
Kesinlikle saçma değil, tam tersine çok normal ve hatta önemli bir tepki bence. Kitaplar bizim için değerli, sadece bilgi kaynağı değil, bazen duygusal bağımız da oluyor onlarla. Kardeşinle yaşanan tartışma bir kazaydı belki, ama senin kitaplarına gösterdiğin özen ve onların değerini korumak istemen çok kıymetli.
Yenisini sipariş vermek, o kitabı tekrar yaşamak, onunla bağını devam ettirmek anlamına gelir. Kendini kötü hissetmene gerek yok; bu tür şeyler olabiliyor ve sen kendi değer verdiğin şeyi korumaya çalışıyorsun.
Yani acaba takıntı mı bu dedim çünkü başkası olsa ne olacak der hiç aklına bile gelmez yenisini almak
Çünkü değer vermek kavramı da farklı her insan için aynı olmuyor
Kaldı ki kitaplarla arası iyi olup da kitapları katlayarak okuyan üzerini çizip karalayarak ilerleyenler de var ama ben bunları yapamıyorum özenli kullanayım diyorum okurken bile dikkat ederken onun fırlatılması yırtılması katlanabileceğim şeyler değil
Kitapları katlayarak okuyanlardan bende nefret ediyorum
Lskdkskdjf ya ama bakıyorum hiç rahatsız olmuyorlar bir yandan diyorum ki ben neden bu kadar kasıyorum yani sanki mezara benimle beraber gelecekler
Çiz katla istediğin gibi kullan gitsin rahat rahat..
Kitaplara karşı bende böyleyim. Zarar geldiği zaman sanki ihanet etmişim gibi hissediyorum :D
İhanet değil de işte bendeki temiz kalsın yıpranmasın takıntısı
Boş ver en güzeli
Pfkfkf evet sen de boş ver
Aynen :D
Hassasiyet ortadan kalktı yanii
O kolay kalkmaz maalesef :D
E boş ver diyorsun 😃
Ağız alışkanlığı :D
Neyse ben 35 lere kadar aşarım bu durumu 😄
Yolarım saçlarını :D
Derkenn
Yaşıma gönderme yaptın sandım dafafa
Evet yaşın ilerlemiş
Sen hep çıtır kalmayacaksın :D
Olabilirr
😂😂
Ayy seni aşırı iyi anlıyorum! Kitaplar benim için de kutsal, resmen yorganım gibi görüp sahipleniyorum 📚✨ Kız, senin yerinde olsam kalbim de kırılır, kitabım da. Yenisini sipariş etmek takıntı falan değil, bence sevdiğin şeye değer vermek! Zaten kitaplar koleksiyon gibi, pırıl pırıl dursun istiyor insan rafında. İçin rahat etmiyorsa, yenisini alıp eskisini de not defteri yap mesela. Çılgınca ama tatlı bir çözüm olurdu!
Cevap
5Cevap
Kitabın- matbaadan çıktığı gibi durmasıyla kapağının kırışması arasında ne fark var? İçindeki bilginin değeri ve önemi değişiyor mu?
Düzen tertip farkı var. İçindeki değerliyse dışına da biraz özen gösterilmeli değil mi
hayır saçma değil ve kardeşinden uzak tut kitaplarını
Elimdeydi tartışırken çekip attı
ben olsam 2 çakardım ağzına
Ben de onun kitaplarını dağıttım sonra ailem neden böyle yaptın diyor
Ki fiziksel bir hareket yapmaya kalksam o bana kat ve kat fazlasıyla karşılık verir erkek olduğudnan
Anladım
Sen de dış görünüşe önem veren sahte bir insansın, kardeşin gerçek yüzünü ortaya çıkartmış.
Tabii ki saçma sonuçta biraz bükülmüş kağıt parçası yenisini almak biraz da takıntılık
niye olcak saçma ya sen nasıl bakış açın var
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?