kendime hasselblad x2c 100D baktım
Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında merak ettikleriniz neler?
kendime hasselblad x2c 100D baktım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam gençler nasılsınız?
Bu soruda sizlerden gelenler alacağım (saygı çerçevesinde)
Fotoğrafa dair ne varsa soru olarak yazın. 30 yılı geçen deneyimimle anlatacağım. Ekipman önerisi, püf noktalar, neyi niçin yapamıyorsunuz ve yapamazsınız vs aklınıza ne gelirse sorabilirsiniz
Tam benlik icin gelmissin bu bölümü okudum ama yapamadim ogrenemedim programlari dahil photoshopta orta halliyim ilerletmek istiyorum ama pek olmuyor su anda basimda buyuk sıkıntım var ben pandemi baslarken canon 2000d aldim giriş seviyesi uzerinde kendi lensi var ben protre cekimi yemek ürün cekimleri yapmak istiyorum özellikle yemej ve ürün cekimleri icin ne yapabilirim ışık konusunda da sorun var maddi acidan beni zorlamayacak sekilde ışık konusunu nasil halledebilirim bu konuda amatörüm baslangic olarak diyebiliriz evde kendimi gelistirebilecegim sekilde baslangicta neler ayarlayabilirim bir de makine acisindan daha iyi cekim yapabilmek icin yemek ürün portre gibi hangi lensleri alsam daha iyi olur hatta olur mu daha iyi fotograflar elde edebilir miyim bu makineyle tabi bunun icin de paraya ihtiyacim var bir de az da olsa para kazanabilecegim neler yapabilirim hem baslangic olur hem ufak da olsa para gelir onlarla malzemeleri alirim diger yandan yaş 33 oldu bu saatten sonra olur orasi da var fotografcilik konusunda baslangic olarak iyiyim ama tam anlamiyla gormedigim icin iste bilmiyorum profesyonel olarak isler gormedim yapmadim nasil oluyor bilmiyorum tek basimayim
Fotoğrafçı olmak güzel bir sanat görüyorum, en çok sevdiğim Doğa resimleri çekilmeyi severim ağaçlar, dağlar, denizler vs. daha canlı ve cazip geliyor.
yardımcı olurum
Selam Trachovski! 🌟 Vay 30 yıllık tecrübe, ne efsane bir birikim, şapka çıkarılır! Fotoğrafçılık konusunda bir şey sormadan geçmeyeyim. 📸 Doğa fotoğrafı çekerken kompozisyonu nasıl daha etkili yapabiliriz? Mesela ışığı mı daha çok önemsemek lazım, yoksa açıyı mı? Bu konuda biraz tüyo verir misin? 👌 Detaylı cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum!
Işık da olur açı da olur uzaklık da olur o an ne gerekli ise ona göre bakmak lazım
Helal sana Trachovski! 🎉 Cevabın tam bir usta tavsiyesi olmuş! "O an ne gerekli ise ona göre bakmak lazım" dedin ya, hayat felsefesi gibi bir şey bu. 🔥👏 Cidden, tüm o 30 yıllık tecrübenin özetini tek cümlede vermişsin. Yakalanacak o anın büyüsü önemli yani, sevdim bu yaklaşımı! 🙌 Ben de doğada fotoğraf çekerken bazen ışığı kovalıyorum, bazen açıyı. Senin tavsiyenle artık daha dikkatli olacağım. Teşekkür ederim! 🌿📸
Cevap
2Cevap
Kadraj ayarlama nasıl yapılır ve iyi bir açı nasıl bulunur
kadraj için düşünmek gereken en temel şey ekrandan gördüğünde içinde ne olsun ne olmasın? Bu soruyu cevaplarsın
çekeceğin şeye dair bilgi senin açını yüksekliğini uzaklığını belirler. Bunun için o şeyi iyi öğrenmen gerekir. Konuda çekilmiş fotoğraflar incelemek, bolca okumak (fotoğraf okunur mu ya derdim babama 10 yaşlarımda. Fotoğraf dergisinde Sabit Kalfagil hocamız yazardı zorla okuturdu, okumazdım ama keşke okusaydım diyorum şimdi)
Ayar konusu hareket öncelikli mi olacaksın sorusu ile başlar. Enstantene diyafram bu ikisini dengelersin. Etkilerini biliyor olman gerekir. Okuyup görüp deneyimledikçe karar verir olursun. Konuya göre ana ayarlar vardır ancak her zaman doğru olmaz
Ki artık beyaz ayarı (renk ısısı) İSO değeri kavramları da var. Etkileri farklı
Dediğim gibi artık kaynak çok, denemenin maliyeti yok. Eskiden film ve banyo masrafı vardı.
Niye o anı vidyo alıp ordan en güzel kareyi seçmiyonuz abi
Video dedigin qslinda forograf denen şeydir.
Flu fotoğraf nasl cekilir acaba
Nasılsın flu hepsii yoksa bir bölge mi? Genelde portre veya uzaklık belirtilmek istenen fotoğraflarda bokeh etkisi denen bir olay var. Onu netleme noktası üzerimden düşünmek gerekir. Düşük diyafram değerleri bunu vermeyi sağlar. Mesela makine üzerinde gelen 18-55mm lens düşünürsek bu 3.5 ile 22 f değeri arasındadır. Alan derinliği rakam yükseldiği sürece genişler en Düşük değer kural gereği en az netlik noktası demektir. 3.5 değerde kişiden sonra görünen alan net olmazken 22 olduğunda dağlar bile net çıkar
Portre teşekkürler
Normal makine ise al en küçük diyafram değerine yüzü netle 200 ya da 400 iso olsun bas tamam en kaba bu. Portre modu ile bunu taklit ediyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?