Bolum 2 :
- Yanılsamalar ve hilelerle karşı karşıya kaldığımızda, aşağıdaki gibi hareket edelim:Dalkavukluğa her zaman direnmeye çalışalım ve tek amacı bizi soymak olan cazip yankıların bizi baştan çıkarmasına izin vermeyelim. Her zaman eleştirel bir zihin geliştirelim ve gücün ayna oyunlarına teslim olmamak için maskelerin ardındaki gerçeği ayırt edelim. Net bir şekilde görebilen, ne karga ne de tilki olan ve kendi rotasını berraklıkla çizebilen kişi olmalısınız. Günümüz toplumunda kargalar ve tilkiler lejyondur ve peynir de lejyondur - kargalar tarafından tutulur ve tilkiler tarafından çalınır. Bu hakaret oyununda biz de göz dikilen ve elden ele dolaşan peynirler olmayalım. Peynirin bir kaderi olsaydı ve bunu kendisi seçseydi, o zaman artık karga ile tilki arasında pasif bir açgözlülük nesnesi olmazdı. Bir manipülasyon oyununda sadece bir ödül olmayı reddederek kendi kaderinin bir aktörü haline gelirdi. Eğer peynir vatandaşı temsil ediyorsa, o zaman onun seçimi bir uyanışı simgeleyecektir. Karganın dalkavukluğu ya da tilkinin kurnazlığı tarafından manipüle edilmeye izin vermek yerine, toplumdaki rollerinin kontrolünü geri almaya karar verebilirler. Peynir kendi kaderinin bilinçli bir aktörü haline gelirse, o zaman sadece açgözlülüğün bir nesnesi olmaktan çıkar ve toplumsal dinamiklerde merkezi bir yer edinir. Özgürleşmesi, toplumun her alanında değerini, rolünü ve geleceğini kontrol altına alması anlamına gelir. Özgürleşmiş peynir artık kendisinin karşılıksız tüketilmesine izin vermez. Kibirli bir patron olan karga ve fırsatçı bir iş arkadaşı olan tilki tarafından temsil edilen istismarcı bir hiyerarşik sistem tarafından sömürülmeyi reddeder. Değerlerini nasıl müzakere edeceklerini bilirler ve tanınma ve saygı talep ederler. İşgücü piyasasının dişlileri arasında basitçe “mal” olmak yerine kendi yollarını yaratarak girişimci olabilirlerAile alanında: Kendilerini nasıl savunacaklarını bilen bireyler. Cheese artık aile çerçevesinde pasif olarak tüketilen bir kaynak olmak istemiyor. Kendisinin ağır toplumsal beklentiler tarafından manipüle edilmesine izin vermez. Vermek ve almak arasındaki dengeyi savunur. Kendi kimliğini ortaya koymak için baskıcı geleneklerden kurtulur. Bir vatandaş olarak, aydınlanmış ve kararlı bir oyuncudur. Peynir manipüle edilebilir bir seçmen veya pasif bir tüketici olmaktan çıkar. Artık boş vaatlerle (yanıltıcı siyasi konuşmalar, yalan haberler) baştan çıkarılmaz. Şeffaflık talep eder ve tartışmalarda aktif rol alırlar. Sadece izleyici olmaktan ziyade değişimin aracıları haline geliyorlar. Sosyal alanda, kendi ilişkilerini seçen bir bireydir. Kimin onu paylaşma hakkına sahip olduğuna peynir karar verir. Sadece bir “duygusal kaynak” olduğu zehirli ilişkileri reddeder. Sınırlar koyar ve artık pohpohlanmaya ya da manipüle edilmeye izin vermez. Ne verdiği için değil, ne olduğu için saygı gördüğü çevreleri seçer.
- "Özgürleşen peyniri, haklarını ve özerkliğini talep eden birey olarak ele alırsak, bu kendine mal etme süreci mevcut güç yapılarını nasıl dönüştürebilir?
ve toplumumuzdaki tahakküm ilişkilerini yeniden tanımlayabilir mi?
Güncellemeler
1 yıl
Yapay zeka hakkında konuşmaya gelenlere, üniversiteye gidip akademik içerik gördünüz mü?
KS herkesin dilediği gibi kullanabileceği bir soru-cevap platformudur. Temel ve genel bir soru sorabileceğimiz gibi, belli fikir ve görüşlere biraz daha odaklanarak bir konu hakkında konuşabiliriz, dolayısıyla yapay zekadan bahsedenler sanırım hiç kitap okumuyor veya yazar okumuyor :)
KS herkesin dilediği gibi kullanabileceği bir soru-cevap platformudur. Temel ve genel bir soru sorabileceğimiz gibi, belli fikir ve görüşlere biraz daha odaklanarak bir konu hakkında konuşabiliriz, dolayısıyla yapay zekadan bahsedenler sanırım hiç kitap okumuyor veya yazar okumuyor :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Soruya yapay zeka da cevap vermemiş :)
Ben vereyim bari. Ben kendimi peynir olarak kabul etmiyorum :)
yani peynir mecazi bir anlam taşıyor :) gerçek anlamda değil :)
Peynir, doğal olarak ortaya çıkan ve zamanla olgunlaşan, deneyimleri ve yaşam süresi boyunca tadı ve kıvamı daha da iyileşen bir fikirdir.
Peynir zihinsel programlardan ve toplum tarafından kodlanan programlardan çıkar, saftır ve kendi kararlarını verebilir ancak bazen elden ele alınıp değiştirilmekten kaçınmalıdır: yolunu ve yolunu bulmaya çalışan ve özgürlüğü ve gerçek yerinin ve gerçek değerinin nerede ve nasıl olduğuna dair bireysel algısı için savaşması gereken vatandaşta bu vardır
Soru, kendinizi peynir gibi hissedip hissetmediğiniz değil, tilkiler ve kargalarla ilgili bir metafordur.
Bireyin akıl ve zekâ ile donatılmış, özgür iradeye ve normlar dayatan bir sistemin etkisi altında olmayan saf bir tabiata sahip olduğunu söylemek yerine, bu tekil ve etkin bireye başka isimler de verilebilir.
Sadece burada belirlenmiş arketiplerden bahsediyoruz :)
Ben dağa çıkacam bir ömür dağda yaşayıp bi başıma ölecem 😂 bu dertlerle uğraşamam. Tilki karga kuzgun peynir 😂😂
Bu konu felsefi olmadığı gibi anlaşılması da zor bir konu da değil :) sadece şu anda şekillenmekte olan ve insanların varoluşlarının her alanında acı çekmek ve sömürülmek yerine hak ettikleri yeri aramaları ve kargaları ve tilkileri gönderip yırtıcı kurtları ve sahte kuzuları paketlemeleri gereken bir görüntüden alınmıştır, çünkü siyah tüylü kuzular sürüden uzak duranlardır çünkü kurtların, kargaların ve tilkilerin kendilerini birleştirdiğini ve peynirin kendi özgürlük araçlarını yaratmazsa başka bir kurban olacağını anlamışlardır.
O halde dağlara çıkıp tek başına yaşa ve kuzularının çobanı ol :)
Kargo firmaları dağa sevkiyat yapsalardı keşke :)
😂 dev bir karga alıp oraya uç
Nepal'e gitcem :) himalaya dağ silsilesindeki şerpa köylerinden birine yerleşcem :) turuncu renkli buda kıyafeti giycem. Saçları kazıtıp tilkilerden çakallardan peynirden kuzgundan uzak durcam. İnzivadayken kitap yazıp adınıda dağdaki keşiş koycam 😂
hayır orada bazılarını bile bulabilirsin 😁🤓
Kaçamazsın, orada kurtlar daha da vahşi ve kargalar ve tilkiler de öyle
Kendinizi orada izole ederek gerçeği ve huzuru bulacağınıza inanarak hala bir tuzağa düşeceksiniz
Önce kendini özgürleştirmelisin, gerçek yerini bulmalısın, o zaman her yerde aynı olacaksın ve kendine ait tüm bu arketipleri bir kenara atabileceksin, yenmeyen ama olgunlaşma payını alan karakterli bir peynir haline gelmiş olacaksın ve kuzuları kurtlardan, daha az olgun peynirleri kargalardan ve tilkilerden kurtarabileceksin.
Ama Himalaya dağlarının rahibi olduktan sonra bize kitap yazmayın çünkü başınızı kazısanız bile olgun ve özgür bir peynir olmayacaksınız, her zaman parça parça yenen ve yerini ve değerini arayan bir peynir olacaksınız.
Fare olsam peynirden tırtıklasam :)
Farenin hakkı var ama bahsettiğimiz peynir bu değil 😁
biri yiyecek peyniri
diğeri özünde peynir ama fare insan eti yemiyor :)
Yani bahsettiğimiz peynir onun ilgisini çekmeyecek, sütten yapılan eski güzel peynire yönelecek
farkında olmadan tilkiyi oynamaya çalışıyorsun :)
Sen de gel keşişler dağına :) tilkiye tuzak kuran avcı ol 😂
Hayır, tuzak kurmayı sevmiyorum, akıl yürütmeyi, uyandırmayı, tartışmayı, kuzuları kurtarmayı ve kara yünlü kuzuları iktidara getirmeyi seviyorum çünkü onlar doğaları gereği iyi kuzulardır ama etraflarındaki tuzaklar hakkında her şeyi anlamışlardır çünkü her şeyi analiz ederler ve yaklaşan tehlikeyi anlarlar, kuzuları sömüren çobanların hepsine güvenmezler, onlara yeşil ot yedirseler bile, kurtlar doğaları gereği yırtıcıdır ama kuzulara kötülük yapmaktan ziyade doğalarını izleyen kurtlar vardır, en kötü kurtlar yedikleri kuzuların yününü taşıyarak sürüye giren ve onlarmış gibi davrananlardır ama kara yünlü kuzu mesafelidir ve analiz eder ve anlar. Öyleyse tilkiler kendilerine kurulan tuzaklara düşmemeli, aksine başka bir bakış açısı getirmeli ve toplumdaki kargalar gibi kendi doğalarının nasıl bir sorun oluşturduğunu görmelidirler; peynirler birer ganimet veya yiyecek değil, birer nesne olmaktan kaçınmak için kendimizin, mekanımızın ve gerçekliğimizin farkına varmalıyız; haklarımızı ve özerkliğimizi aramalıyız; değerimizi almalı ve kimsenin bizi manipüle etmesine izin vermemeliyiz. Ben keşişlerin dağına gelmiyorum, çünkü benim referans noktam ve pusulam zaten var ve tilki benim için bir tehdit değil, ama eğer tilkinin hareketlerini durdurmak için bir tuzağa ihtiyacı varsa o zaman o zihinsel hapishanesinin gerçek kurbanıdır.
Eğer gerçekten kurtulmayı başarırsa her yerde huzur bulacak, artık ne peynire göz koyacak ne de kargayı kandırmak isteyecektir. Kendisi için yaşayacak, bu dünyadaki gerçek yerini arayacak ve avcıların tuzağına düşmeyecektir.:)
Özerklik? Neyin özerkliği?
Anlama yolunda kendi başımıza nasıl yürüyeceğimizi bilmek ve bizim için daha uyumlu ve daha iyi olanı yaşamak için doğru dönüşümleri yapmak: özerklik tam da budur, ancak çeşitli şekillerde ve çeşitli bağlamlarda da gösterilir ve frekans ve evrim açısından ne yaydığımıza bağlı olarak, bunun az ya da çok farkına varırız.