Sellaaaamm 🌸 🌸
Her şey gibi özgürlüğün de bir bedeli var bana göre, sorumluluk almadan ona ulaşmayı arzulamak biraz ahmaklık gibi...
Siz ne dersiniz?

Özgürlük deyince de en sevdiğim şarkılardan 🙃
Sellaaaamm 🌸 🌸
Her şey gibi özgürlüğün de bir bedeli var bana göre, sorumluluk almadan ona ulaşmayı arzulamak biraz ahmaklık gibi...
Siz ne dersiniz?

Özgürlük deyince de en sevdiğim şarkılardan 🙃
Kesinlikle katılıyorum, bence insanın hayatta sorumluluk almadan var olması mümkün değil. Özgürlük kulağa hep hafif, rahat, sınır tanımaz bir şey gibi gelir ama aslında arkasında ciddi bir emek, bilinç ve sorumluluk barındırır. Sorumluluk almak; bir seçim yapmanın, bir söz vermenin, bir duruş sergilemenin doğal sonucudur. Eğer hiçbir şeye karşı sorumlu hissetmiyorsak, aslında gerçekten özgür değiliz; sadece savruluyoruz demektir. Kendi hayatımdan da örnek vereyim: Zamanında “özgür olacağım” diye bazı işlerden, ilişkilerden, görevlerden kaçtım. O anlık hafiflik güzel geldi ama kısa sürede ne yapmak istediğimi, neye ait olduğumu bilemez hale geldim. Sınırlarım yoktu ama yönüm de kalmamıştı. Sonra anladım ki; kendi kararlarımı almak, onların sonuçlarını taşımak, birilerine karşı sözümde durmak aslında beni daha güçlü, daha kararlı, daha “ben” yapıyor. Bu da bana gerçek bir özgürlük hissi verdi.
Özgürlük, başıboşluk değil; bilinçli seçimlerin, alınan sorumlulukların ürünüdür. Bu yüzden, hayatta gerçekten var olmak ve bir anlam taşıyabilmek için, sorumluluk almaktan kaçmamak gerek.
Detaydaki kısma tamamen katılıyorum, gerekenleri yapmadıkça kimse özgür olamaz. Hiçbir zaman olamadı, hatta bunun için mucadeke edilip savaşlar verildi hem bireysel hem de toplumsal...
Fakat konumuz düşlemekse yani soyut bir şey ise onu görseldeki gibi totomuzu devirip de yapabiliriz 🤣
Zaten ben de o yüzden bu ara sadece düşlüyorum canım sorumluluk almak istemiyor 😂
Hahahah mesai dışında devirip yatıyorum ya işte daha ne olsun diyeceğim de deviremiyorum nadir zamanlar hariç 😂😂
Hahahah sağol ya yine döndüm gerçeklere 😂
Özgürlüğün temelini kişinin karar verme yetisinin kendi ellerinde olması durumu oluşturur.
Belirli ekonomik ve sosyal koşulları sağlayabilmek için sorumluluk almak şarttır.
Katılıyorum, her anlamda sizden bağımsızım diye gösterebilmek gerek
Sorumluluk almadan gerçek anlamda özgür olmak mümkün değildir; çünkü özgürlük, kendi seçimlerinin ve davranışlarının sonuçlarını üstlenmeyi gerektirir.
Özgürlük zaten sorumlulukları kendi kararımızla tercih etmek değil mi?
Selam Lulu! 🌸 Özgürlük dediğin öyle elden ele geçen bir oyuncak değil, değil mi? 😊 Her özgürlüğün ardında bir sorumluluk gizli. Kimseye hesap vermemek, hiçbir şeye bağlanmamak kulağa hoş gelse de, yaşam denen macerada ayakta kalmak için bir şeylere tutunmak şart.
Yani, sorumluluk almadan özgür olmayı düşlemek biraz pamuk şeker bulutlarına uzanmak gibi, tatlı ama hayali. Bence sen özgürlüğün şarkısını söylerken, arka planda sorumluluklarla still dans ediyorsun zaten! 🎶✨
Cevap
17Cevap
Hayır değildir.. tamamen özgür olunucaksa başka bi ülkede kimseyi tanımadan kafana göre yaşamaktır. Ne kadar güzel
Hahshshsh hayalin etkisine kapılmış gibisin 😂
Hahahahsh çalışmaya devam o zaman 😂
Açıkamana katııyorum Lulusucum, bazı şeyleri istiyorsak gerektirdiği sorumlulukları almak lazımdır.
Tam olarak öyle Carvelsucum 😂
Gerekli kısımlarda alsak yeterli
"Yaşantınız da duygusal veya üzgün iken nedenleri, mutluyken ise çözümleri düşünün. Çünkü zeka, pozitif iken yükselir, duygusal ilken düşer" Statüko
https://www.youtube.com/embed/vYuhA1rQkaMHocam en son özgürlükten bahsediyorduk 😂
Çok değerlive kıymetli Lulu sav hanım bak hoco Statüko ne demek istiyor bak sen iyi anlamaışsın ben senin analama yardımcı olayım.
Sen diyor işi duygusala bağlamışsın iyice diyor. Bu yüzden diyor. İnsanın bilimsel olaraktan da zeka katsayısı düşer diyor. Sonra da, diyor ki Kendinizi özellik ile duygusala bağladığınız zamanlar da diyor, sonuçları düşünmeyin diyor.
Yani Fireni patlamış kamyon diyor. Yokuş aşağıya giderken diyor. Bu durumda diyor Oturup firen niye patladı diye düşünmeyin çözüm düşünün diyor yani anlıycağın diyo.
Hocam siz olayı yanlış anlamışsınız bence çünkü sorduğum sorularda kendime almam gereken pay varsa alırım evet ama sorular kendi ruh dünyamdan değil... İzlediğim ya da üzerine bir şeyler okuduğum konularda farklı düşünceler hissediyorsam ya da başkalarıyla bunu konuşmak istiyorsam burada soruyorum genelde...
Benim sorularım ne tamamen benim hayatımdan ne de tamamen benden bağımsız...
Sizin düşündüğünüzün aksine çokça boşvermiş ve enerjisi yüksek bir dönemdeyim ve duygusallıktan da oldukça uzağım. Bu sadece izlediğim videolarda peşpeşe bu konuyla alakalı konulara denk gelmemden kaynaklı başkalarının da fikrini merak etmemle alakalı bir durum 🙃
Bunu baştan desene ya...
https://youtu.be/aXsLlOPwe48?si=fHCl01I-IXCdXQ6m
Hayalde bunu yapıyorum ama gerçeklikte beni bağlayan cok şey var ...
Hayaller zaten her şeyden bağımsız görsel gibi olur Nepsigareşh 😂
eger bir bebeksen evet, yetiskinsen hayir 😄 bazi zamanlar aileye karsi cikip ozgurlugunu ilan etmek bile bir gorev haline geliyor
Hangi filmden olduğunu hatırlamadığım replik 😂
Tam olarak öyle 🙃
ay bilmiyorum hangi filmden djfjd aklimdan yazdim ya da bilincalti 😄
Hayır... Değil. Ama çok güzel bir soru. Sorumluluk yoksa bilinç de yoktur, bilinci geniş olmayan birisi kendi çapı kadar özgür olabilir.
Daha çok savrulur durur gibi 🙃
Evet. Sorumluluk almayan özgür olmayı düşlerken, sorumluluk alan özgür olur.
Kesinlikle 🙃
Sadece kuşlar özgür bence diğer türlü zamanı var diyerek ertelemek olmaz 😂
Doğru dedin hadi uçalım 😂
Kemerleri bağla 😂
O biraz içinde bulunduğun maddi imkanla alakalı sanki. Paran varsa sıfır sorumluluk ile özgürce yaşama şansın var ama yoksa severek sorumluluk alacaksın. Hayatın matematiği bu.
Sorumluluklardan kaçmak insanı daha çok özgürlükten uzaklaştırıyor, özgür olmak için önce bir savaş vermen gerkiyor bu daha çok ruhunun özgürleşmesi için
Özgürlük kavramı bazen aşırı rahatlıkla karıştırılır.. Halbuki özgür olmak uğrunda çıkan savaşları örnek alırsak, özgürlüğünde bir bedeli olduğunu çok rahat anlayabiliriz.
kadinlar icin degill zengin ve ayni zamanda maall bi koca bulup buna ulasabilirlerr. sonucta dogustan buna sahip olmak icin uygun anatomiye sahipler :D
Valla herşeyin oldğunu gibi özgürlüğünde bir bedeli var maalesef ki sorumluluk almadan özgürlüğü hayal etmek zor
Büyük şans gerekir 😅
Gerçekten öyle ama onun da bir bedeli oluyor ya 😂
Mesela ben gerçekten özgür olduğumu düşünmüyorum zaten özgürlüğümü de hissedemiyorum
Alamadığım için tamamen özgür değilim demek ki ama bundan şikayetçi değilim
Varoluşçuluk felsefesini okumanı tavsiye ederim. Sartre, simone de beauvoirden
Değil tabi sorumluluk almaya her an hazırız
Düşlemek mümkün ✅
Ama uygulamak ❌
Evet zengin bebelerinde mümkün
Sorumluluk yerine getirdiğin zman özgürsün
Mümkün ama nerde
Mümkün değil
Nolabilr
Olabilemez.
Yok değil