Ben sıkıldığımı merakımın kalmadığını hissettiğim an bırakırım ama merak edip devamını okumak için can atıyorsam mutlaka okurum sonuna kadar siz sık sık bırakır mısınız okuduğunuz kitabı?

Ben sıkıldığımı merakımın kalmadığını hissettiğim an bırakırım ama merak edip devamını okumak için can atıyorsam mutlaka okurum sonuna kadar siz sık sık bırakır mısınız okuduğunuz kitabı?

Okuduğum kitabı sevmesem de kolay kolay yarıda bırakmam. Sonuna kadar sıkılsamda okurum. Ama şimdiye kadar "Emma" kitabını yarım bıraktım. Farklı zamanlarda okumak için iki kere elime aldım ama yok okuyamadım o kitabı 🤦♀️
Bazı kitaplar vardır (Anna Kararina vb.), ilk 100-200 sayfa hikayeyi ve karakterleri tanımamız için yavaş ve sıkıcı geçer, ancak sonra çok keyif verici bir hâle gelir. O nedenle de bir kitabı alıyorsam bu hususu dikkate alarak alırım; okumayacağımı düşündüğüm kitabı ise almam.
Anna Karenina* olacaktı. Yanlış yazmışım.
Kitabın içine bir türlü giremiyorsam ya da dilini beğenmezsem maalesef ben de bırakıyorum ya, hiç zorlamıyorum. 😅 Ama böyle meraktan çatlayacağım bir noktadaysa isterse 500 sayfa olsun, uykusuz kalırım yine de bitiririm. Her kitap herkesi çekmiyor sonuçta, canım. Ama tavsiyem şu: Eğer başladıysan biraz şans ver, belki sonradan sarar. 📚💫
Cevap
14Cevap
hayır yarım bırakmamayı denerim ben
Çok sıkıcı ve ortalarda toplanmıyorsa bırakırım.
Kitabın ortasını açarım, bir paragraf ya da bir diyalog okurum. Sarmazsa beni duygusu o kitap okunmaz.
Çok oldu, sarmazsa bırakırım. Kitap, film, dizi, ilişki 🙈😜 fark etmez...
Kitapları yarım bırakamıyorum ben. Mutlaka bitirmem lazım yoksa aklım kalıyor.
Yarıda bıraktığım kitap sayısı çok az ama cidden aşırı sıkıyor okuyamıyorum
kürk mantolu Madonna.. bitiremedim Sabahattin affetsin 😅
Kitap okumayı sevmiyorum okuduğum zaman uykum geliyor..
Hayır o huyum yok kötü de olsa begenmesemde o kitabı bitirmek zorunda hissederim kendimi
Evet bırakırım. Merak ettiğim şeyi ogrenince bırakmıştım
Sevmediysem bırakırım.
Birakirim çok sıkıcı olunca sonunu da merak edemiyorum zaten
Yarıda bırakacak bi kitap tercih etmem başladığımda hiç kopmadan bitirmeyi seviyorum hikaye sürükleyici olunca kopamıyorum
evet çok oldu can sıkıyor değilmi dostum eminim sanada olmuş
Hayır bırakmam öyle bir alışkanlığım yok
Sadece Tutunamayanları yarıda bıraktım.
Bırakmamaya çalışırım
Bırakmamaya özen gösteririm
Beğenmesemde Kendimi zorluyorum bitirmek için
Bıraktığım oluyor
Kitabın içine giremeyince bırakıyorum ben
Asla her seyin sonunu severim
Konu kitap mı?
Herseyde olduğu gibi biz kitap alırken de
Kapağına göre ya da kulaktan duyma
Reklamı güçlü kitaplar tercih ediyoruz
Savaş ile alakası olmayan kişiler savaş kitabı psikoloji ile ilgisi olmayan ise psikoloji kitabı alabiliyor
Bu da kitabı sıkıcı yapıp yarıda bıraktırıyor
Önce hangi konulara ilgimiz olduğunu bilmemiz lazım bence bunu bilirsek hiçbir kitap yarım kalmaz tabi zamanda da önemli
Sıkıcıysa evet
Oldu bi kaç kez.
Sıkılırsam bırakırım
Sarmıyorsa evet
Bırakırım
Bazıları yarım kalır
ali ata bak serisi
hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?