Yok ya akmıyor kitap🤦♀️Okumak için ikinci elime alışım ama çok sıkıcı. Her yerden karakter fırlıyor 😬
Yok ya akmıyor kitap🤦♀️Okumak için ikinci elime alışım ama çok sıkıcı. Her yerden karakter fırlıyor 😬
Bu hususta takıntılıyım, sıkılsam da muhakkak o kitabı bitiriyorum, belki uzun bir süreç oluyor bitirmem lakin bitiriyorum, takıntı işte. Mesela Anna Karenina kitabını okuyorum, bazı kısımlarda sıkıldım, siyasetten, topraktan bahsediyorlar lakin merak ettiğim kısımlarda var, Kiti ve Levin barışacak mı? Anna ve Vronskiy ne yapacak? Anna doğum yapacak mı, o çocuğa kim bakacak? Stiva da, Anna'nın evliliğini kurtarmak için çabalıyor, eniştesi Aleksey'i ikna etme peşinde, ah kardeş işte, bacısını düşünüyor. Şu siyasi hususlar olmasa, toprak konuları falan lakin olsun merak ediyorum, neler olacak diye, okuyacağım lakin ne zaman bitiririm bilmiyorum. Bence Vronskiy de adam değil, Anna ona güvenmekle hata etti gibi, ah niye Levin gibi sadakatli adamların kıymeti bilinmez ki, bayıldım Levin'e, işte ideal eş. Kitabı okuyunca içine giriyorum, yaşıyorum ve takıntı da yapıyorum, bu kitabı bitireceksin, sıkılsanda bitecek diye. Anna Karenina kitabı bazen, ara ara beni sıksa da kitabı bitirmek niyetindeyim, üstelik kitabı yarılamışken şimdi olmaz okumamak, o kadar emek vermişim, sorularımın cevabını almadan olmaz, hem kitabın da açık bir dili var. Ara ara sıksa da insanı alıp götürüyor.
Anna Karenina kitabını bende okudum. Gayet akan bir kitap. Bu kitapta o kadar çok karakter var ki aklında tutamıyorsun.
Yarım bıraksam bile aklım o kitapta kalıyor o yüzden çok sıkılsam da mutlaka bitirmeliyim kafasındayım. Jane Austen kitaplarında çok fazla karakter var anlaşılan. Ben de halâ onun Gurur ve Önyargı kitabını okuyorum, o kadar çok karakter çıkıyor ki bir yerden sonra sıkmaya başladı. Neyse ki bitmesine az kaldı ama😬
Başladığım hiçbir şeyi yarım bırakmam.
Cevap
18Cevap
Bu kitabı okurken çok eğlendim ben jshjsg emma'nin yanlış analizleri ve çöp çatallık yapma girişimleri trajikomik ve güzel. Kitapta evet insanı yükseltmiyor duyguları stabil tutuyor ama yine sade anlatımı ile insanı kitabın içine çekiyor bunu da sadece Jane yapabilirdi zaten
Bu şekilde hissettiğim zamanlarda genel olarak duygularımın ya da düşüncelerimin kitap dışı beni başka taraflara sürüklediğine şahit oldum. Sorun kitapta değildi. O uzun betimlemeli yerler bile odaklanabildiğim zaman problem olmuyor (Dikkat eksikliğim var) Eğer konu beni çekmiyorsa, ağır geliyorsa, bahsettiği şey beni ilgilendirmiyorsa başka. Zihin istemediği şeylere bu şekilde tepki veriyor. Ya arka planda rahatsız eden durumlar dönüyordur ya da kitap rahatsız ediyordur. Analiz edip kitabı ona göre bırakmak gerektiğini düşünüyorum.
Bırakırım. Kendine saygı diye bi kitap vardı her yer förmül, lan onu oluyacak olsam trigonometri falan okurum dimi 😂 bıraktım. 😌
Bende bunu ikinci kez bıraktım 😂
Sevmediğin birine mi hediye etsen onu 😅😂
Hee bak çok muhteşem bir fikir 😬😂
Severim güzel fikirleri 😂
😂😂
Okuma listemde olan bir kitaptı nedne öyle dedin simdii
Bakıcam teşekkürler
piskopat 🙄
öyle kitapmı okunur.. başladın bitir bari
Speedy Gonzalez az yavaş oku tadını çıkarta çıkarta acelen ne baştan oku gerekirse. kitapmı okuyorsun 10 dk sonra gelecek misafire yemek mi yapıyorsun.
Keşke bende okuyabilsem 😔
Hadi oku bitirde banad aanlat okuyamıyorum bari dinliyim 🙂
o kitaba üzüldüm hea
böyle snaki arkadaşlar arasına alınmayan bir çocuk gibi kenard aöylece ağlayan kitap gibi oldu 🥺
Düşünüyordur şimdi keşke bir fidan olarak kalsaydım büyüseydim kuşlar yuva yapsaydı dallarımada,, bugün böyle. kitap haline getirilip kenara atılmasaydım diyordur ☹️
Hatta sitem ediyordur.. keşke yazarım içime güzel şeyler yazsaydıda bu hanım abla beni beğenseydi tavsiye etseydi birilerine veya hediye etseydi 😭
Ben neden kötü yazılmış bir kitpa oldum ıhımm ıhımm 😭
Allahım neden bennn 😵
Çok bırakmışlığım var. Bu konularda aşırı seçici biriyim. Beni baştan sona alıp çekmesi gerekir yaptığım her işin. Özellikle de keyif almak için yaptığım bir şeyse kesinlikle beni sıkmamalı.
Takıntılıydım. Tâ ki Tutunamayanlar'da tutunamayana kadar. Sona gelene kadar başını unutacağım kitabın. Şimdilik bıraktım.
Ben de beden dili diye bir kitap aldım yakın zamanda. Yok yani ne zaman okusam uyuyasım geliyor🥲 okurkenki ruh hali çok etkili
Önceden inat ederdim ama artık olmayacaksa zorlamıyorum.
öyle huylarım yok zaten kitabın arkasındaki tanıtım yazını okumadan kitabı almam
Hayır bırakmam. Kaç tane sıkıcı kitap bitirdim😅 yarım bırakmamak için o da.
Kitabın sonunu merak ettiğim için ben okuyorum
Ama ara vere vere okurum sıkıcı gelirse
Kitabı yarım bırakma gibi bir huyum yok. Dizi-film izlerken yapıyorum ben bunu çoğunlukla.
Ya ben heves edip alırıp sonra hiç açıp ne var ne yok diye bakmam bile 😂
Evet bırakırım genel olarak sıkıldım ve istemediğim bir şeyi zorlamıyorum
Eğer okumak bana keyif vermiyor ise yarıda bırakırım, devam edip kendime zulüm edemem..
Evet bırakıyorum. Bu kitap beni de sarmamisti
Gerçekten çok sıkıcı 🤦♀️
Cesur yeni dünya okuyorum ben simdi. Tavsiye ederim
Teşekkür ederim tavsiye için 🙂hemen bakıyorum
Rica ederim
Yok bırakmam illa sonuna kadar okurum
Çok karakteri ben de sevmiyorum ya
her kitap okunmaz, bazıları tuvalet kağıdıdır
Ben yarım bırakmam sonuna kadar giderim takıntım var bir şeyi bitirme konusunda
evet bırakıyorum dizilerde de bırakıyorum odağımı kaybettim
Sıkıcı bir kitapta gerçekten devam edemiyorsam sonunu okur bırakırım
Bırakırım okumaya değer görmüyorsam zaman harcamam.
Çok bırakmışlığım var.
Evet bırakıyorum ama sonra tekrar dönerim
Okumaktan o kadar cok sıkıldım ki
Sıkıldığım herşeyi bırakırım
Hayır, "başlamışken bitireyim bari" derim.
Elime aldığımı bitiririm yapım bu
Neleri yarım bırakıyorum kitap ne ki😃
Maraba kitap okurumu
Sarmıyorsa pek zorlamam 😃
Bu konuda takıntılıyım. O kitap bitecek.
Evet sürükleyici deglse eger
Bu yazarın en saran kitabi aşk ve gurur herhalde,
evet bırakırım
Kitap okuyabilen biri değilim
Bırakabilirim o anki duruma bağlı
Evet
Yes sirrrrrrrrr 💅
Evet oluyor
Evet
Bırakırım
Bana ilk sayfa sikici geldiyse oxumam😶
Evet bırakırım
Bırakıyorum
Bırakırım
Bırakırım
Bırakamam bitiririm. Yarım bir şeyi sevmiyorum.
Evet bırakırım
Bırakırım
Evet 😂
Evet
evet bırakıyorum
Bırakırım
Her şeyi bırakırım
Birakirim
Tab2
Hayır
Evet.