Eskiden mektuplaşmak, duyguları ifade etmenin en özel yollarından biriydi. Şimdi ise mesajlar ve e-postalar her şeyi hızlandırdı ama belki de biraz duygusuzlaştırdı. Sizce mektuplaşma kültürü geri gelmeli mi? Mektup yazmayı özleyenler var mı?
Zamanında az mektup yazmadım. Evet geri gelmeli diye düşünüyorum. Bu sene okuma yazma öğrenen yeğenime mektup yazıcam. Mektup denen şeyin varlığını öğrensin istiyorum..
Bence mektuplaşma kültürü kesinlikle geri gelmeli. Şimdi her şey çok hızlı, anında mesaj atıp cevap alıyoruz ama işin ruhu kayboldu. O eski mektuplardaki duygu, beklemenin heyecanı, yazarken harcanan emek bambaşkaydı. Birinin el yazısıyla yazdığı, içine gerçekten hislerini kattığı bir şeyi okumak çok daha anlamlı olurdu. Şimdi her şey emoji, sesli mesaj ya da kısa cümlelerle geçiştiriliyor. Mektuplar geri gelse belki insanlar duygularını daha içten ve özel bir şekilde anlatmayı öğrenirdi.
Kesinlikle gelmeli. Askerdeyken herkes ailesini ve arkadaşlarını ararken ben inatla mektup yazardım. Sonrasında da bir asker arkadaşıma yazmıştım. Daha sonra da bitince yani sevdiğim birine birçok kez yazdım. Güzel bir şey mektup. Klasik ve daha hissiyatlı.
Benim mektup arkadaşlarım var. Mektuplaşmak geri gelmelii.. O mektuplar özenle ve emekle yazılıyor. Düşünerek ve acelesi olmadan bir şeyler eklenerek ve sonra o mektubu almak için hevesle bekliyorsun çünkü ortada emek var.. Belki de eski dönemlerdeki içtenliğe önem arz ediyorum.. Olmalı..
Eskiler eskiden güzeldi ve eskide kaldı Yenilik her zaman eskinin yerini öyle böyle alacak Şimdi belli bir kitleyi baska bir ortama alıp herhangi bir dijital özgürlük vermeyip mektuba zorunlu bıraksalar 2 gün sonra isin hantallığından dolayı isyan ederler Neden Çünkü kolayı vardı ve onu gördüler. Teknoloji insan hayatini kolaylaştirmak üzerine kurulmuş Kolayı gören insan zora dönmez adaptasyon sağlayamaz.
Yozlaşma yaşadığımız o kadar fazla konu var ki maalesef mektuba gelene kadar 😂 Çıkma teklifi ve bazı konularda utanma duygumuzun geri gelmesi gerekiyor bana göre. Edep sen ne güzel şeysin shhdh
Mesajlaşma da mektuplaşır gibi yazılabilir yeter ki o ruh hâlinde iletişim kurmayı başarmış olsun kadın ve erkek birbirleriyle. Mesajlaşmayı seviyorum ben uzun uzun, yeter ki o içeriğe değer biri olsun.
Geri geleceğini hiç sanmıyorum. Teknolojik gelişmeler , bir çok şeyi olduğu gibi , mektuplaşma kültürünü de öldürdü. Hem yeni değil , en az 30 sene olmuştur.
Kesinlikle gelmeli Aslında günümüzde bı mesaja günlerce cevap vermeyen bir sürü sorumsuz var sanki mektuplasir gibi ama insan cidden sonu güzel olan bir özlem istiyor
Prenses erkekler bu sefer ona da böyle görüldü atarlar sonra bir de uğraş dur acaba mektup gitti mi gitmedi mi emin olamıyorsun Çift mavi çizgi yok Mektup piyasasında djdjd