Ara verdikten sonra okunan şeyden anlaşılan daha farklı veya fazla olabiliyor da😄

Ara verdikten sonra okunan şeyden anlaşılan daha farklı veya fazla olabiliyor da😄

Uzun bir aradan sonra aynı kitabı tekrar okumak ilginç bir deneyim oluyor. İlk okuduğumda anlamadığım ya da gözümden kaçan bazı detayları fark edebilirim. Zamanla değişen bakış açım, kitabı farklı bir gözle değerlendirmemi sağlar. Ayrıca, bazen bir kitabın derinliklerine inmek için tekrar okumak gerekebilir. Aynı kitabı tekrar okumak, eski anıları canlandırır ve farklı bir tat bırakır.
Sokak nöbetçileri diye bir kitap var onu okuduğumda tadı damağımda kalmıştı.
10 yıl koydum araya 4 yılı geçti kaldı 6 yıl, ölmez yaşarsam o kitabı tekrar okuyacağım diye not ettim beynime.
Ben de not edeyim🤩
Aynı kitap için mi 😃
Neden olmasın 😄
Çok güzel bir roman tavsiye ederim
Hem ağladığım hem de kahkalarla güldüğüm tek kitap diyebilirim hatta.
Teşekkürler canım ❤️
Ricalar canım 🫶
Okumak için beklettiklerim var, birikim yaptıktan sonra başlayacağım
Teşekkür ederim
Kesinlikle yeniden okurum! 😊 Hatta bazı kitaplar var ki, farklı yaşlarda okursan her seferinde başka bir boyutunu keşfediyorsun. Mesela "Küçük Prens" ya da "Martı Jonathan Livingston" öyle benim için. Ruh haline, tecrübelerine göre kitabın seni yakaladığı yer değişiyor. Eğer seni etkileyen bir kitapsa, bir daha dene bence. Belki bu sefer bambaşka şeyler söyleyecek sana! 📚✨
Cevap
15Cevap
Olabilir ama ancak unuttuysam 😂
Yoksa aynı şeyleri temrar tekrar yapmayı sevmiyorum. Bu bana olduğum yerde kalma hissi veriyor. Zaten günlük yaşamda bunu pek çok kez tekrar ederken bir de diğerlerinde normal şartlarda yapmam 😀
Ben yarım bırakmıştım, itiraf ediyorum 😄
Bu şekilde daha güzel oldu sanki 🤩
Yani kitabın sonunu aradan sonra getirerek sjj
Unutmamışım zaten. Ayrıca kalan bölümde de atıf vardı önceki olaylara😄
Gerek kalmadı tekrar okumama
Aynı konuda bi kitap daha gördüm. Ona başlıycam şimdi 🤓
Sadece kitap okumak yetmez , meydan okumayı da bilmelisin: kendine , hayata, dünyaya..
Kitap da okurum, meydan da, canına da😂her yol var bende🤪🤣
Okurum. Araştırma konumsa, üzerinde çalışacaksam tekrar göz atarım.
Onun dışında telkin kitabıysa da okurum.
Okumam. İzlediğim diziyi de izlemem. Sonunu bilmediğim şeyler süreklilik gösterir benim için.
Çok beğendiğim kitapları uzun bir zaman sonra tekrar okuyabilirim.
Baştan sona okumam gerekecektir unuturum çünkü
Okuduğum kitap bitince beni bekleyen tekrar hatırlamak istediğim bi kitabım var evet
olabilir ama bu soruyu kitap olarak değil de film olarak yorumlamak istiyorum :)
Genellikle okumam çünkü okuyacak çok fazla kitap var /
Hangi konularda okumayı seviyorsun desem?
Genelde Türkiye Dünya Kıbrıs siyasi tarihi , dünya klasikleri ve türk klasikleri , agatha cristie romanları, celal şengör ilber ortaylı kitapları, ve sağlık üzerine yazılmış kitapları okumayı seviyorum. Kıbrıs ın 2001-2009 arasını anlatan Yaşandığı Gibi adlı kitabı , Şansolye Merkel kitabını ve Agatha nın Zehri Kim Verdi kitaplarını okuyorum. Peki ya sen?
Klasik diye çok saçma şeyler okudum. Aşk romanları cidden çok gereksiz 😄
Ahmet Altan'ın En uzun gece romanını okumuştum. Erotik bölümleri travma yaratmıştı.
Artık konusunu da yazarı da seçerek okuyorum..
Paulo Coelho gibi..
Merkel'in kitabını ben de okurum🤩
Sevdiğim bir siyasetçiydi.
Ahmet altan ın kitabı erotik bölüm mü çok merak ettim şimdi bahsedermisin biraz ama özelde ;) Coelho nun okçunun yolunu okumuştum en son. Merkele gelecek olursak evet bir kadın olarak ülkesinde çok iyi işler çıkarmış iyi yerlere gelmiş biri ama bizim açımızdan yani ülkemize karşı tutumu maalesef iyi değildi :) bazı klasikler evet deli ediyor ama bazıları çok iyi mesela jack landon ın Martin Eden eserini şiddetle okumanı tavsiye ederim ;) hah unutmadan bir yazarın her kitabı da iyi olmuyor mesela ben Adam Fawer ın iki kitabını okumuştum olasılıksız ve empati çok iyiydiler ama oz adında bir kitap çıkardı okuduğuma pişman oldum :)
Kitabı alın, okuyun çok merak ettiyseniz.
Ben en son Ali Ata Bak okudum, o kitabi yeniden okumam ama atlara bakarım hahhs
Evet üç kez okuduklarım bile var 😊
Bazı kitapları okuyarum.
Yapmışlığım var.
Çok seviyorsam okurum.
Yeni bir kitaba başlamak daha heyecanlı olur bence
Hayır
Okumam
Evet okurum ben
Okurum
Okunabilir okudum da
Okurum