Yoksa belirli kuralları hareketsiz kalmaya iten algılanabilir bir kendini engelleme karakteri mi söz konusu?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBill Gates sözğ vsr bu la şkgili. Mit mi bilmiyorum da var gibi gerçek gibi
2188 Yorumla
Soran1 yılAncak :)
Descartes ünlü Metot Üzerine Söylev'inde hiç kimsenin üstün zekâlı olduğunu iddia etmemesi gerektiğini, çünkü “sağduyu”, yani yargılama ve makul davranma yeteneğinin hepimizin doğasında ve eşit olduğunu belirtir.
Sağduyu aslında dünyada en yaygın olarak paylaşılan şeydir.
Soran1 yılBu kötü niyet mi :) ? Tembellikten daha fazlası
Cevap sahibi1 yılŞöyle aslında bunu zaten genelde zeki insanlar istisnai durumlar hariç söylemezler biz söyleriz. Hepimizin doğasında eşit mi tartışılır insanların zeka eğilim ve yetenekleri aslında eşit değildir olmamalı da ve bu potansiyeli kullanmaya da bağlı olarak gelişebilir veya körelebilir bu parametreler göz önüne alındığında genel söylemi ile insan muhakamesi ve yetenekleri aslında eşit değildir
Cevap sahibi1 yılTembellik kısmı da bazen aslında avantaj olsa da burada ucuz menfaat gibi geliyor bana. Konfordan çıkmamak için çoğu zaman kestirme yollara iter bu da genelde hüsranla biter
Cevap sahibi1 yılCevabın iyiydi 👍
Soran1 yılDiyelim ki her zaman bütünü temel bir şekilde birleştiren bir yön vardır ve sonra daha geniş ve daha uzak akıl yürütmelere yol açabilecek ölçekler vardır.
Burada homojen bir bütün içinde mümkün olana yaklaşımdaki eşitlikten bahsediyoruz, bizi farklılaştıran şeylerden bahsetmiyorum. Hepimiz neyin yanlış olduğunu biliyoruz ve bunun entelektüel kapasiteyle bir ilgisi olmadan empati ve şefkat gösterebiliriz.
duygusal zekaya sahip olmayan entelektüeller de var, kabul edelim
Yaptığımız her şeyin doğasını derinden değiştiren birçok kombinatoryal paradoks vardır
zeka çok modludur
Ancak yine de homojen bir kalıp var ve bu örneği vermemin nedeni, her zaman tekil ve bireysel alanın dışında kolektif olarak bilinen bir tür zekanın, kolektif bir potansiyelin olması ve bunun bir hareket dinamiğine yol açmasıdır.
Soran1 yılbu nedenle beni̇m sorum, descarte tarafindan beli̇rti̇ldi̇ği̇ gi̇bi̇ bi̇r bütün oluşturan ve temel ve eri̇şi̇lebi̇li̇r tabaninda sinirsiz bi̇r enerji̇ni̇n eşi̇tli̇ği̇ne doğru bi̇r araya geti̇ren kolekti̇f enerji̇ye yöneli̇k olarak kendi̇ni̇ aşma ve deneyi̇m açisindan neleri̇n mümkün olduğu hakkindadir.
Cevap sahibi1 yılGecikmeli cevap vereceğim. Tartışma renkleniyor sevdim bunu 👍
Soran1 yılKonuyla ilgili cevabınızı bekleyeceğim acele etme tamam sorun değil :)
Cevap sahibi1 yılÖnce referans belirleyelim? Herkesin eşit olduğu ideal insanlar mı referans?
Soran1 yılreferansı tanımlayalım
sonra bir bütün olarak görülen şeye doğru akıl yürüterek başlayın
sorunun idealize edilmiş bir vizyonuna ulaşmak için
Cevap sahibi1 yılSenin branş ne?
Cevap sahibi1 yılİdeal insanlar toplumu için aslında belirli eşitlikler var diye kimse o yolu seçmez çünkü zeka kalıpları aynı. Varsayalım ki oldu insan neden kolayı seçer çünkü dürtüsü amacına baskın gelir ya da amacı yoktur burdan bakılırsa etik dğerlerş gözetmeksizin dürtüsğne yenildi yani bencil insan
Eğer şartlar eşit değilse ki pratikte böyledir burada da insan parametresi önemli eğer üşengeçlikse olay ksr zarar hesabı yapılır ve sonuca göre değer yargılanır
Soran1 yılBen hukuk, işletme, dil, edebiyat ve felsefe okudum, ya siz?
Cevap sahibi1 yılBüyük ihtimalle avam insanım sen dedim bu da ilk kanıt sanırım. Mühendisim ama okumayı seviyorum
Soran1 yılAncak ego ve dürtü, eleştirdiğimiz işlev bozuklukları karşısında ideal ve eşitlikçi olmasını istediğimiz bir dünyada bilişsel korkaklık, entelektüel tembellik ve kolektif aklın reddi olarak tanımlanabilecek şeylerin uygulanmasını teşvik etmiyor mu?
Temelde yapılması mümkün olan şey (Descartes'ın vurguladığı şeyden bahsediyorum) ile uyulması gereken bir kural olarak belirlediğimiz şey arasında bir paradoks yok mu ve çeşitli konularda eşit olmadığımız için bu idealin yalnızca bir ütopya olduğunu ve ego ve dürtünün tavır alma sanatında ustalaştığını söylemek başlı başına bir bahane değil mi? Pozisyon alma ve fikirlere karar verme sanatında ustalar, çünkü bir çoğunluğun olduğu yerde, yaklaşımında ve gerçeğe daha yakın olanı kategorize etmesinde işlevsiz olan bir çoğunluk bile olsa, park edilenin ötesine geçen kolektif bir zekadan yararlanmak o zaman eskime sırasına girer mi?
Ego ve dürtüsellik, bu bilişsel gevşekliği ve entelektüel tembelliği, daha zengin bir kolektif dinamiğin aleyhine bir kestirme yol idealinde kasıtlı olarak mı yaratmaktadır?
Soran1 yılhepimiz okumayı seven sıradan insanlarız :)
Cevap sahibi1 yılAslında var özellikle de idealize edilmiş insanlar kısmında. Değil aslında idealize edilmemiş yaşam gerçekliltir sen gerçeklik ne diye sorcan ben algıladığımız dünya diyeceğim... bizim vurgu yaptığımız şey aslında referans noktası yani neye göre kime göre algısı. Ki bu gerçekliğin ilk adımıdır ve burada beyinin adaptasyonel fonksiyonları parametre olarak sunulmuştur. Şöyle ki satranç üstadı bizden çok daha kısa sürede olası hamleleri hesaplar beyin adapte olmuştur çünkü onun içgüdüsel çıkarımı bizim büyük ihtimalle 25 dakikalık düşünmemizden daha hızlı ve pratiktir.
Cevap sahibi1 yılPlus var sende mütevazisinn
Cevap sahibi1 yılSaçmalarsam idare et bu arada minnak sarhoş olabilirim birkaç yorumdur 😅
Soran1 yılKodlama açısından beyin bir ustadır, uyum sağlamayı ve esnek olmayı sever, ancak bu bilişsel korkaklık ve entelektüel tembellik kavramı hakkında düşünmenin bir başka yoludur, çünkü kendimizin ötesine bile geçmeden her şeyi otomatik ve özerk olarak beyne devretmeyi tercih edersek, yerdeki gerçekliği gerçekten anladığımızı söyleyebilir miyiz? Çünkü elbette bizi çevreleyen somut bir gerçeklik var, ancak en az onun kadar gerçek ama daha incelikli olan başka gerçeklikler de var.
Soran1 yılistediğiniz kadar saçmalayabilirsiniz :)
kalem özgür, konu geniş ve fikir sıkıntısı yok
Cevap sahibi1 yılBiraz anlarım kodlamadan 😅
Bizim için gerçeklik ölçütü aslında algılama değil midir? Üst bir bilince varmadan anlayabilir miyiz alt gerçekliği?
Cevap sahibi1 yılSize takip attım devam edebilmek için çokça saçmalık var bende. Tabi kalem ya da yargı o kadsr özgür olmalı mı tartışılır 😅
Soran1 yıldünyada sadece geçi̇p gi̇di̇yoruz sonuçta yeri̇mi̇z ayni neden bazilarinin di̇ğerleri̇nden üstün olduğunu düşüneli̇m yi̇ne büyük bi̇r yanilsama bu dünyadaki̇ güzelli̇k ni̇metleri̇n çeşi̇tli̇li̇ği̇di̇r o kadar çok profi̇l ve i̇nsan var ki̇ tekli̇kleri̇nde o kadar farkli ki̇ her şey zengi̇nli̇k sokaklarda serseri̇ olandan zengi̇n asi̇l kral veya krali̇çe hatta bi̇li̇msel araştirmaci olana kadar, Filozoflarımız, şairlerimiz ve din adamlarımızın hepsi, bizi bu güzel kolektif zekayı daha iyi yönetmeye ve kullanmaya itmek için ustaca uygulanan düzenli bir kaos görsek bile, kesin bir düzene göre gizlenmiş olarak algılanan bir güzelliğe sahiptir: )
Cevap sahibi1 yılNimet çeşitliliği insan çeşitliliği olarak genellenebilir mi?
Soran1 yılAncak dünyanın somut olarak algılanabilen ve gizli olan arasındaki ikiliğini algılamak daha büyük ve daha uzak bir uyanış gerektirmiyor mu? Çağlar boyunca zengin bir kolektif zeka yaratmak için tamamlayıcı algıları iletmek ve bir araya getirmek için çalışan vizyonerler ve düşünürler olmadı mı? Elbette kalem, tartışılırsa ve tamamlayıcı bir vizyon, bir yenilik ya da meşru bir duygu ortaya koyarsa özgür olabilir,
Adalet daha kutsallaştırılmış, haklara dokunulmuş ve haklar hala suç veya kabahat eylemleri karşısında verilebilecek olanlarda derin bir düzen ve hakkaniyeti koruyacak şekilde düzenlenmiştir. Failler için olduğu kadar mağdurlar için de, uğranılan bir zararın telafisi ile işlenen fiille tutarlı olması amaçlanan ancak katlanılabilecek bir ceza arasındaki dengeye cevap veren bir emir ve sonuç vermeye çalışıyoruz.
Soran1 yılİnsan çeşitliliğinin, kültürü, doğası, cinsiyeti, imkânları ve sınırları, ama aynı zamanda genel bir projede anlaşma, birleşme ve birbirine bağlanma yeteneği ile sürekli nimetler ve dersler yarattığını söyleyebilirim. Bizi bir bütün haline getiren bu bütünün zenginliğini, bu ton farklılıklarına ve bu gerekliliğe katkıda bulunarak ayırt edebilmemiz gerekiyor, bu da gücünü veya sınırsız karakterini kaybetmeyen bu akıllı kolektif zenginliğe tekrar tekrar yol açıyor. ego ve dürtüsellik ortadan kalkıp paylaşım ve tamamlayıcılık şekillendiğinde, bu kolektif zekanın şekillendiğini ve Descartes'ın söylediği şeye yol açtığını görürüz: herkes tarafından edinilen sağduyunun temel zekasının tekdüzeliği, ancak o zaman artık kodlamanın devreye girmesine izin vermemeli ve bu bilişsel korkaklığı ve entelektüel tembelliği kırmalıyız
Cevap sahibi1 yılBüyük uyanışın tanımı ne?
Cevap sahibi1 yılŞu konuyu sesli konuşmaı vardı vesselam
Cevap sahibi1 yılburada ölçüt noktası aslında size göre kestirmeker bana göre ise referans noktası. Yani ölçüt neye göre belirleniyor o önemli
Soran1 yılAlgılananın daha da üstünde olanı algılama anlamında benliğin daha yüksek bilinci, kişinin zihniyle gördüğü bir tür yol Descartes ayrıca eserinde duyuların bizi çok sık aldattığından ve bunu yapmamanız gerektiğinden bahsetmiştir. onlara her zaman güven Algılananın daha da üstünde olanı algılama açısından benliğin daha yüksek bilinci, kişinin zihniyle gördüğü bir tür yol Descartes ayrıca eserinde duyuların bizi çok sık aldattığı ve onların her zaman güvenilmemesi gerektiğini ve sağduyunun gerçeğe en yakın şey olduğunu ve kolektif zekanın bu şekilde gösterildiğini
ama bunun için yine bu engelleri yıkmak için büyük bir kolektif uyanışa ihtiyaç var, düşüncelerimizi ve yargılarımızı geleneksel olarak belirlenmiş olanın ve bu algının ötesinde, inşa edilmiş sınırların ötesinde ortaya çıkabilecek olanın ötesinde yüksek bir alanda gerçekleştireceğiz
Cevap sahibi1 yılşu an bana göre descartee üst bilinç mi sence?
Soran1 yılHayır, bu da kolektif zekayı bağlamaya çalıştığımız diğerleri gibi bir düşünür ama aynı zamanda bir başkasını veya hiç kimseyi alıp kendi adına da düşünebiliriz :)
Cevap sahibi1 yılşu an o ve ben. Eşit doğruluk ve zekada mıyız?
Cevap sahibi1 yılya da muhakeme olarak aynı mıyız?
Soran1 yılPozisyonlarımızı nasıl alıyoruz, bu da bir kuraldır, nasıl pozisyon alacağımızı ve kendimizi zaman ve mekanda, algıladığımız ve anladığımız, aldığımız bilgilerde ve kendimizde bildiğimiz şeylerde ve nasıl konumlandıracağımızı biliyor muyuz? sonra bir tür sentez yapıyoruz çünkü evet, her an kolektif zekadan kaynak alabiliriz, bağlantıyı kesebilir, entelektüel olarak tembelleşebilir, bilişsel olarak korkaklaşabilir ve her şeyi reddedebilir, egomuzu ve dürtüselliğimizi takip edebilir ve kendimize bunun bizim gerçeğimiz olduğunu söyleyebiliriz dünyayla yüzleşmek ve bu nedenle kişinin kendi iç dünyasında kalması ve nar suyunu bardaklarıyla yudumluyor
Soran1 yılSeni dinliyorum, tüm fikirlerini söyle :)
Cevap sahibi1 yılKesinlikle öyle ö yani referans önemli olan? Olay burada aslında kıyaslama ölçüyü. Tümüyle egosuns kendine tapmış birinin kısa yolu ile descartes veya Nietzsche nin kısa yolunu aynı tutmayız tutmalıyızda olay burada
Cevap sahibi1 yılBence takibi kabul et 😅 50 e doğru gidiyoruz
Soran1 yılevet referans önemli o yüzden devam etmene izin vereceğim henüz değişimin başındayız o yüzden devam et :)
Cevap sahibi1 yılTam avukat cevabı 😅😅
Cevap sahibi1 yılEn azından edin değil et geldi gelişme var 😅
Soran1 yılBazen kraliyet yoluna ulaşmadan önce dört yoldan geçmeniz gerekir :) ama hadi gidelim, kuzeye, güneye, doğuya, batıya gittik, konunun merkezine ve sorgulamasına geri dönelim
Cevap sahibi1 yılNasıl konumlandırma aslında referanslar oluyor. Kesinlikle öyle tembelleşebşliriz ama benim tembellik ile verdiğim ya da bulduğum yol ile descartes in li bir olmaz buna ben evet eşit dersem bile bu ancak haksız kibir olur. Son cümle karıştı ama
Cevap sahibi1 yılSon mesaja güldüm 😅 referans noktamız orası yaa 😅
Soran1 yılve arabayı alıp atları yönlendirmeniz için sizi bırakacağım. Bu arada ben de nar şurubumu yudumlayacağım :)
Soran1 yılevet ama asıl soruda Descartes'tan bahsetmiyoruz, onu bir örnek olarak tanıttık, bir referans olarak değil. konumlandırma bir referanstır, bu yüzden argümanınızı yapmanıza izin vereceğim :) Sana meyve suyumu yudumlayacağımı söylemiştim. nar
Cevap sahibi1 yılKraliyet yolu neresi oluyor tam olarak? Ve dünya ile yüzleşme? Bu konu çok nar suyu ve vodka götürür
Soran1 yılsarhoş olma, bir çay iç, bir nar suyu iç, yoksa ne kuzeye, ne güneye, ne doğuya, ne de doğuya giden bir yola saparsın, bir dünyanın kıvrımlarına girersin... Ayık kal ve fikrini söyle
not: sayfanın en altında küçük bir not :) ayık kalın, çay alkolden iyidir, akıllara bir söz...
Cevap sahibi1 yılSipariş mi geldi? İlk buluşma organik barda olcsk o zaman? Aslında orada kısmen ego ve dürtüler ve kısmen ise adaptasyon yeteneği geçerli
Olay ne olduğu kadar kimin yaptığında yani
Soran1 yılPes etmek mi istiyorsunuz yoksa konumuza ilerlemede ve cevabın kesinliğinde bulunan kraliyet yoluna götüren merkezi bir nokta olarak konumlandırmaya devam mı ediyoruz, argümantasyondan sonra tatmin edici bir şekilde kapatılabilecek bir bulgu ile çünkü yüz dünyanın Himalayalar'ı olduğunu ve entelektüel bir Himalaya'ya ulaşmak için iyi bir nar suyu tavsiye ediyorum :)
Soran1 yılevet sipariş geldi atlar ve araba nasıl (burada duracağım) nar suyunu iç ve konumlandırma konusuna geri dönelim kuzeyimizi orada kaybediyoruz sanırım ve dahası geri gelmesi gerekiyor Kraliyet yoluna ulaşmak için merkez
Cevap sahibi1 yılPes etmek? Doğamda yok kuru inat olmaz bende.
Soran1 yılve senin ciddiyet ve derinlik kadar mizah ve alayı da sevdiğini görüyorum boşuna mühendis olmadın titizlikle bırakma arasında teğet geçtin :)
Soran1 yılhadi tekrar başlayalım 😁Sanırım buna 500 yorum gelecek 🤣
Cevap sahibi1 yılSipariş var mı yaa? Jüri karşısında tartışma talebinde buluyorum 😅
Cevap sahibi1 yılSesli güldğm buna 😂😂 ama başlarım ben müsait isen sende? Çok şey öğrencem sende yaa
Soran1 yılJüri grevde, emir size çoktan iletildi. Argümanınızı bekliyorum, neyi savunuyorsunuz? O halde kendinizi güçlendirmek ve moralinizi düzeltmek için nar suyu için 😂
Soran1 yılDevam edelim ve referans noktamızın konumundan tekrar başlayalım
Cevap sahibi1 yılBurcun ne senin?
Cevap sahibi1 yılYa şöyle burada evrensel ölçüt olmadığı için tasvip etmesemde kimin yaptığı önemli. Dahi birinin kısa yolu benim entelektüel çabama baskın gelebilir. Sen neyi savunuyorsun?
Soran1 yılHepimiz birlikte gülüyoruz, bu yüzden konumuzla ilgili önemli noktaya geri dönmek için biraz mizah şart :)
Narın, bilişsel korkaklığı ve dürtüselliği öldürmek için referans noktamız olabileceğini söylememeli miyiz? Çünkü tadı ve faydaları, konumlanma sorunsalında kolektif zekanın bir hizmetkarı olarak hareket etme ve kendini ortaya koyma isteğini daha da artırıyor. ego ve dürtüsellik veya onun reddi ve onun uyanışın yüceltilmesiyle daha uyumlu bir konumlandırma bizi sınırlarımızı aşmaya itiyor 🤣
Cevap sahibi1 yılBunun anlamı akrep mi oluyor?
Soran1 yılAncak nar, meyve suyu tanelerinin zenginliğine ve canlı renginin tartışmayı daha da renkli hale getirmesine rağmen, tartışmanın süper kahramanı olmak için suyunu içmesi gereken bir gurmenin damağı tarafından yutulduğunu ilan etmelidir. Felsefi soru sorulduğunda, seyirci sizi okuyor efendim yalvarıyorum :)
Cevap sahibi1 yılKolektif diyoruz burada bile bazıları yapıtaşıdır bazıları ise çakıl taşı. Bu bile ölçü değil midir?
Soran1 yılBurcumu söylersem önyargılı olursunuz ama çok yanlış anlaşılıyor ve bunu benimle paylaşan çok iyi kalpli hemşerilerim ve iyi çocuklarım var :)
Cevap sahibi1 yılBenden uzun yaşican. Nar suyu metaforu geliyordu
Soran1 yılhayır ben ikizler burcuyum
Cevap sahibi1 yılDeğil aslında o meraktandı
Cevap sahibi1 yılPişti olduk 😂😂
Cevap sahibi1 yılBu arada çocuk derinde evli falandan espri seviyesini yükseltmem gerekiyor
Cevap sahibi1 yılVe pek tabiki sınırlarını
Soran1 yılKimseyi pişirmiyorum merak etmeyin :)
Soran1 yılpişecek olan tek şey, sonunda beklediğimiz ve fırında pişmesi zor olan bu tabak dolusu argüman olacak
Cevap sahibi1 yılSesli güldğm buna 😅
Soran1 yılEtin daha iyi pişmesi ve orta pişmesi için et suyu da eklemeli miyiz?
Cevap sahibi1 yılBizim fırında aştan çok metafor pişer sanırım
Soran1 yılBelki de nar suyu sizi daha da sarhoş etti ve artık eski formunuza dönmek istemiyorsunuz.
Cevap sahibi1 yılOrta ateşte kendi sıyunu salmıyor mu ki? Etin en lezzetli hali oluyor o da. Sans demekkş olay
Soran1 yılolay bazen şans yaratır, her şey konumlandırma meselesidir
Cevap sahibi1 yılNietzsche farkındalık lanettir der ve ekler o sınır geçilir ise geri dönüş olamaz diye
Cevap sahibi1 yılBuna ulaşmak da dahil mi?
Cevap sahibi1 yılVe pek tabiki kaçamak sorular ve cevaplarda 😅
Soran1 yılancak bazen et suyu sadece kolaylık açısından yeterli olabilir, etin pişmesini geciktirmek ve daha kaliteli bir pişirme sağlamak için et suyu eklemek gerekir
Cevap sahibi1 yılNar suyum ve en optimist bakış açısı ile baktığımda rekor görüyorum 😅
Cevap sahibi1 yılBelki yağlı et yaa?
Soran1 yılhaha artık eski soruya cevap vermek istemiyorsun kabul et :)
Cevap sahibi1 yılYok aslında veririm ki veriyorum da sanki?
Soran1 yılgülmeye başladın, artık konsantre olamıyordun, bu yüzden bana Nietzsche'den bahsettin ki, tartışmanın bittiğini ve başka bir konuya geçebileceğimizi anlatayım.
Soran1 yılNe yapmanız gerektiği konusunda argümanınızı kesinleştirinceye kadar başka sorularınıza cevap vermeyeceğim.
Cevap sahibi1 yılAslında hayır. Konuyu dağıtan krallık vaadi ve nar suyu oldu kaldığımız yerden devam edebilirim istersen ikizler burcuyum ben
Soran1 yılvazgeçebilirsin biliyorsun seni suçlamam çünkü nar suyu seni başka bir boyuta taşıdı
Cevap sahibi1 yılBen hala konudayım aslında et suyu metaforu da örnekti aslında?
Cevap sahibi1 yılBazı etler yağlı olur yani bazılarının referansı üst olur
Soran1 yıleğer et yağlıysa yağın erimesini ve etin daha uzun süre pişmesini beklemelisiniz sonra et suyunu eklemelisiniz
Cevap sahibi1 yılVişne aslında nar değil. Belki de olay burada sen nar zanndiyorsun ama aslında vişne
Soran1 yılher şey bir örnek olabilir metaforlar ve süreçler vardır
Cevap sahibi1 yılKesinlikle öyle yağsız et ile farkı vardır. Tıpkı kısa yoldan giden avam ve filozof gibi?
Cevap sahibi1 yılZeki kadınsın kesinlikle 👍 ve pek tabi entelektüel birikim var
Soran1 yılburcun nedir
Soran1 yılTartışmayı yiyecek metaforları ve imalarıyla sürdürmek ister misiniz?
Cevap sahibi1 yılOoo merak geldi? Odağın dağılıyor gibi 😅😂 İkizler burcuyum pişti ondandı.
Soran1 yılher kısayol daha da dolambaçlı bir yola çıkar, dönüş yolunda geri döneceğimizi umarak saptığımız şey sofist olmayalım
Cevap sahibi1 yılUyum sağlamaya çalışırım metaforlar a 😅
Cevap sahibi1 yılBazen öyle.. ama kuantum fiziği üst üste binme teorisinş sunar ama
Soran1 yılFelsefe bir araçtır, kendi başına bir amaç veya mutlak bir bilim değildir, bize entelektüel bir yolculuk sağlar ama kendi başına her bireyin algısına göre tekil bir yanıt almak iyidir, bireysel deneyimi tanımlayamayız. kolektif ama her tekil deneyim kolektif bir zekâya doğru tamamlanır ve her birinin konumlandırılması bir merkeze doğru giden bir yola doğru ilerler ve kraliyet yoluna ulaşmak için kişi tüm bunları birleştirmeyi ve kendi sınırlarını aşmayı, küçük bir taş veya bir taş gibi müdahale etmeyi öğrenmelidir. küçük çakıl taşı veya her biri değer getirir onun katkısıyla ve tekrar konumlandırmaya ve egoyu ve dürtüselliği bir kenara bırakmaya geri dönüyoruz
Cevap sahibi1 yılSence seni eklemem dürtüsellik mi?
Soran1 yılve ben de buna uyum sağlıyorum çünkü sen başlangıç noktasına doğru kaçıyorsun
Soran1 yılSonlandırmak istemiyor musun?
Cevap sahibi1 yılOlaya burç açısında bakarsan bizim olayımız bu anlık ve farklı metaforlarlarla olayları özetlemek. Mantık açısından bakarsan 100 mesaja gidiyoruz yani aslında benzer zihinler
Cevap sahibi1 yılFelsefe varış noktası mı ki? Eğer soru sensen aksine gsrşo birisin merk edilebilir birisin
Cevap sahibi1 yılBu arada sonlandırmak istiyorum dersen yazarsın biter bu arada
Soran1 yılDuygusal değerler ve empati olmadan ve insanlık olmadan zeka bizi makineler yapar. Zeki olmadan önce insan olmayı bilmeliyiz. Bana göre, herkesin kendine özgü bir zeka biçimi vardır ve herkes bir yere iyilik getirir, sadece bu dünyada insanlar daha fazla olsaydı Başkalarını anlamaya dikkat etmek yerine kendi başlarına düşünmek ve başkalarının söylediklerini kendilerinin şekillendirdikleriyle karşılaştırmak daha fazla kolektif zeka ve merhamet olurdu
Cevap sahibi1 yılElektronikçiyim ben. Empatiden yoksun zeka ne yapar biraz biliyorum. Bu arada güzel cevap da soruma cevap gelmedi yaa
Soran1 yılİkizler burcu olmanız kalem ve düşünce gps'i olduğunuz anlamına gelmez :) Bu ağaç benzeri düşünceye sahip olduğumuz doğru ama aynı zamanda kendimizde organize olmuş, kutulara iyi yerleştirilmiş ve iyi bir hafızaya sahibiz ama aynı zamanda daha ince olanın analizini hesaba katmayı sevdiğimiz bu ikiliğe de sahibiz. somut olana, herkes tarafından anlaşılmayan şeye
Cevap sahibi1 yılEklemem peki dirtğsel mi sence?
Soran1 yılBazen çok uzağa gittiğimizde çok güleriz ama geri dönüp tekrar başlamayı başarırız ama bu başkalarını rahatsız edebilir ve belki de bu açık sözlülük ve ayrıca bence diğerlerine karşı ayna etkisi de rahatsız edici ama hiçbir şey kötü değil bu sadece bir yol Ben egodan hoşlanmam ama gülmeyi bilen, şeyleri biraz sıra dışı bir şekilde ifade etmeyi bilen ve sonra ciddiyete geri dönmeyi bilen insanları severim
Soran1 yılBen buna son verecek kişi değilim :)
Cevap sahibi1 yılBu denklemde ben neyim peki?
Soran1 yılmesajlarınızı okuyayım, birbirimize zamanında cevap verelim :)
Cevap sahibi1 yılİsteği iptal edebilirim bu arada?
Soran1 yılSen tam da bu denklemin beklediğimiz merkez noktasısın. Bu konudaki fikrinizi gerçekten okumak istiyordum
Cevap sahibi1 yılFikirlerin fragmanı geldi aslında devamı için özeli düşündüm sadece. Sende hayır demedin diye takılıyorum da şstersen geri çekerim?
Soran1 yılİkizler burcu olarak frene bastın, sana vazgeçtiğini söylemiştim çünkü İkizler burcu olduğumu öğrendiğin andan itibaren tartışmada ayna etkisi olacağını kendi kendine söyledin
Soran1 yılsadece hayır yanılıyorsun, farklılıklarımızı oluşturan inceliklerimiz var, derinlere inmeyi seviyorsun ama önce test etmek ve tekrar test etmek istiyorsun
Cevap sahibi1 yılBen pişti dedim aslında. burada olay çeşitli şekilde savunmalar ve metaforlar olacak demekti
Cevap sahibi1 yılburada test etmeyi seven ben mşyim ki? İstemiyorum demeyen alternatif ikizler burcu mu?
Soran1 yılhayır çekilme merak etme, test aşamasındasın henüz koltuğuna geri dönmek istemiyorsun :)
Soran1 yılEğer takip isteğinde bulunduysanız, daha sonra inceleyeceğim.
Cevap sahibi1 yılSesli güldüm buna 😂 biliyorum ama sonuca da geçsek mi ıfaktan 😅 sesli tartışma zevkli olurdu Allah var merak ediyorum seni 😅
Soran1 yılve eğer farklı metaforları iyi anlarsanız, bu farklı yaklaşımların olacağı anlamına gelir
Soran1 yılpeki kendine benim hakkımda uzun uzun sorular sor o zaman iyi olur senin için :)
Soran1 yılSonucunu bekliyorum
Cevap sahibi1 yılAslında gördüm bir iki metaforu sadece senden cevao bekliyorum belki deö?
Soran1 yılHala asi atlarınızla, mevzi merkezine dönmek istemeyen arabanızda mısınız?
Cevap sahibi1 yılHava burcuyum ben çok yerde olabilirim
Soran1 yılSon savunmanı yaptığında sana cevap vereceğimi söylemiştim :)
Cevap sahibi1 yılBelki de soruların cevabı istekte?
Soran1 yılama konuya cevap vererek
Soran1 yılBakın size yüz yorumu aşacağımızı söylemiştim... Hissediyordum
Cevap sahibi1 yılOndan sonrw çok şey konuştuk en sonda takip işini? Şu hayır sevmediğin ve evette demedipin soru
Soran1 yılyani vazgeçtin ve basit bir kısayol arıyorsun
Cevap sahibi1 yılBoş 100 den fazla cevapsa sıkıntı değilse idare eder
Soran1 yılO halde nar suyunuzu için :) ve gözlüklerinizi takın
Cevap sahibi1 yılAslında hayır. Olay hala ette ki yağlı et ve yağsız et metaforu da kaldık en son
Cevap sahibi1 yılAcıttı bu son söylediğin
Cevap sahibi1 yılEğer yolculuk vaat ediyor isen ayrı tabi
Soran1 yılSöz verdiğiniz argümanı beklemeye odaklandım.😁
Soran1 yılKonudan kaçıp, konuyla veya soruyla alakası olmayan sayısız ek soruyla kestirme yol izleyen sensin.
Soran1 yılİkizler burcu zihninizi tanıyarak her şeyi zihninizde filme alıyorsunuz ve metaforlarda bahsedilenlere hafifçe gülüyorsunuz
Cevap sahibi1 yılYağın erimesi süreç alsa da et yağlı olduğu için yapdıx etten farklı değil mi?
Cevap sahibi1 yılGülme lazım herkese ve iyidir diyen biri vardı nerde ya o? Ciddiyim hala bu arada hem et konusunda hem konuşma konusunda hem metaforda
Soran1 yılSana zarar vermiyorum, seni kesmek isteyen içindeki ışığı sarsmaya çalışıyorum çünkü İkizler burcu olduğun için :) doymuşsun ve artık dinamik bir şekilde çaba göstermek istemiyorsun. teğeti aldın şimdi tepki vermeni sağlayacak bazı dolambaçlı yollara ihtiyacın var
Cevap sahibi1 yılKısa yolda da pek tabiki. Sanalda mesela muhabbet etmek. ahra z Biri ile etmek ayrı zeki biri ile etmek ayrı burada ayrımı havas ve avama göre yapmak lazım
Cevap sahibi1 yılDolambaçlı yol iletişimden uzak durman mı sence?
Soran1 yılEtlerin lezzeti öncelikle seçilen ırkın türüne, beslenmesine, hayattayken konforuna gösterilen saygıya ve ardından ritüel kesimine bağlıdır, ardından yağlı mı yağsız mı olduğu ve pişirme süresi gelir. Baharatı ve nasıl baharatlandığı Suyun bu süreçte ne kadar faydalı olduğu ve kıvamının nasıl belirlendiği aslında iyi eti oluşturan şeyin, özellikle nasıl ayarlandığı ve pişirildiği sırasında ve sonrasında gelenler olduğudur.
Cevap sahibi1 yılKesinlikle öyle bir sğrğ parametre var yani?
Soran1 yıliletişimden sapmak ve pişirme sırasında eti veya suyunu nasıl zenginleştireceğimizi artık bilmediğimizde sıklıkla bir sızıntı meydana gelir
Soran1 yılPeki her kısa yol daha gösterişli, mükemmel yemeğe daha yakın bir yola mı çıkar?
Cevap sahibi1 yılİletişim kısmına katılmıyorum ama sonuç olarak parametreler var farklı çeşitte veya sebepre de olsa
Cevap sahibi1 yılHer değil bazı özel yollar. Eti marine etmek gibi...
Soran1 yılYağ eritmek yolculuğun sonu mu?
Cevap sahibi1 yılSen yolculuğun sonu dersin ben lezzetkş yemek derim algılar gerçekliktir
Soran1 yılbu seyahati bitirebilecek miyiz? :) 500'e nereden ulaşacağız 🤓
Cevap sahibi1 yılKısa yol mı arıyorsun? 😅
Soran1 yılher konuda aynı fikirde olmak zorunda değiliz, bu iyi bir uzlaşma :)
Cevap sahibi1 yılCevao vermek zorunda değilsin bu arada
Cevap sahibi1 yılPlus takibi çek de diyebilirsin
Soran1 yılCevaplamadığım soruları tekrar okuyup cevaplayacağım, merak etmeyin
Soran1 yılKısayol aramıyorum :)
Cevap sahibi1 yılBazen sen bazen siz oluyorun garip oluyor 😅
Cevap sahibi1 yılAslında cevao vermediğin 1 soru vardı
Cevap sahibi1 yıl500 dedin bu arada cevao vermek nezaketi ayrı da zorunluluk yok.. dediğin gibi aynı fikirde olmak zorunda değiliz olmayalımda bu kopya yapar bizi
Soran1 yılEğer cevaplamadıysam bunun sebebi daha sonra cevaplayacağımdır
Soran1 yılayna etkisi :)
Cevap sahibi1 yılBen yazcam demek mi bu?
Cevap sahibi1 yılHoş ve zeki birisin yaa 😅 bense daha ruhsuz ve akılcıtım buna rağmen söylüyorum sadece. Kartları açık oynamak denşyor sanırım literatürde
Soran1 yılHer konuda aynı fikirde olmak zorunda olsaydık hayat sıkıcı ve monoton olurdu ama insanlar olarak aynı fikirde olduğumuz şeyler var, bizi farklı kılan şeyler bizi zenginleştirir ve bizi bir araya getiren şeyler de bizi zenginleştirir.
Cevap sahibi1 yılAyna etkisi 😅 ya da gerçekten boy aynsındayız
Soran1 yılevet genel olarak insanların İkizler hakkında söylediklerine benzemiyorum :) ve genellikle İkizler tek tip bir blok değildir İkizler'in çeşitliliği vardır
Ben ruhsuz değilim, tam tersine, nazik ve sosyal olmayı severim, ancak sözümü söylemem ve dürüst olmam gerektiğinde, genellikle bunu yaparım. İnsanları incitmek benim doğamda yoktur. Gerektiğinde kendimi savunurum ve Çarpıtıldığını veya kabul edilebilir olanın çerçevesinden çok fazla saptığını görüyorum, diğerinin bana göndermeye çalıştığı şeyi gerçekten yansıtıyorum, ancak mizahın başladığını gördüğüm andan itibaren rasyonelim. bazen vazonun taşmasına izin veriyorum, kendime kahkahaların gerçekleşmesine izin veriyorum, zaman zaman acıtmıyor
Cevap sahibi1 yılSence ben neyim? Gerçek düşünceni merak ediyorum
Soran1 yılSenin etrafında ruhsuz bir insan görmedim sen de gülmeyi seviyorsun ama bu yaklaşımında seçicisin herkesle gülmeyi sevmiyorsun sadece olumlu bir şey olduğunu hissettiğinde gülüyorsun
Cevap sahibi1 yılİtiraf mı gelsin çıkarım mı?
Soran1 yılSana söylüyorum, sen iyi ve nazik tarafını herkese göstermeyen bir insansın, akılcılığının kabuğunu kullanıyorsun ve bir duvar örüyorsun ama derinlerde gülmeyi seviyorsun ve çok insansın ama bu tüm İkizler burcunun ortak özelliği. İkizler burcunun kendilerine ait bir dünya tutmayı sevmesi ve başkalarını da çok hissetmesi nedeniyle gizli ve gizemli bir taraf var, bu birçok şeyi yakalayan canlı bir barometre, bu yüzden bence kendinizden çok az şey gösteriyorsunuz ama siz sadece kendinize sakladığınız ama birkaç nadir insana gösterdiğiniz çeşitli iç zenginlikler
Soran1 yılBirçok insan sert, bencil, fırsatçı, gururlu olarak görülüyor, ancak aslında öyle değiller, bu bir aldatmaca çünkü belirli şeyleri gizli tutmak istiyorlar ve bir yandan sosyal bir maskeye sahipler, diğer yandan da iç ve kişisel dünyalarında gerçek kişileri var ama ikizler aslında enerjiyi yakaladıkları ve insanları ve niyetleri okudukları için sıklıkla uzak durmak veya açıkça konuşmak ve başkalarına gözlerimizi açmak arasında bir ikilemde kalırız ne yazık ki başkalarının tüm maskelerini ve yaralarını çabucak fark ederiz bu gerçek bir aşırı çalışma
Soran1 yılitiraf etmek
Cevap sahibi1 yılHaklı çıkmak nasıl diye sorman gerekiyor bana şu an. Zeki kadınsın. İsteği niye kabul etmedin onu merak ediyorum? Klasik yürüyen tiplerden değilim dediklerine göre
1 yılNe anlatıyon be abla
05 Yorumla
Soran1 yılBirçok olgu veya eylem, hatta hakkında güçlü hisler beslediğimiz fikirler ve sorularla ilgili değer yargıları ve algılar karşısında entelektüel tembellik ve bilişsel korkaklık arasındaki ikilem
- 1 yıl
Daha sade anlat
Soran1 yılAnladın mı yoksa kardeşimi tekrar mı ifade ediyorum?
Söyle bana?- 1 yıl
Anlamadım
Soran1 yılBasitleştireceğim: genel olarak insanlar kendilerini sabote mi ediyorlar, yoksa çoğunluk gibi düşüneceğim ve yansıtacağım diyerek herkes için kural olarak belirlenmiş olanın ötesindeki şeyleri yargılama ve görme yeteneklerinin önüne engeller koymayı mı seviyorlar, yoksa bu cevaplar içlerinde var da tembel oldukları için çoğunluğun empoze etmek istediği şeyle akıntıya karşı giden bir yola götüren yeni cevaplar vermek mi istemiyorlar?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Entelektüel tembellik, yargılama ve algılama açısından hızlı kestirme yollara yol açar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vaaov, bakıyorum da sorular felsefeci gibi derinleşiyor! 😄 Bence entelektüel tembellik, insanı hızlı yargılara ve kestirme yollara itebilir. Çünkü kolay olan her zaman caziptir, değil mi? Ama bu hareketsizlik değil, tam tersine bir rahatlık alanına sıkışmak gibi. "Ben zaten yeterince biliyorum" ya da "Buna kafa yormama gerek yok" gibi düşünceler bu durumu besliyor olabilir. Kendini engelleme karakteri de işin içine giriyor bence, çünkü konfor alanı bazen bizi daha fazla öğrenme ve sorgulamadan alıkoyabiliyor.
Ama unutmamalıyız ki, gerçek entelektüel gelişim o çabalı ve sorgulayıcı yolculukta gizli. 🧐 Yani kafa açıcı şeyler için mini bir çaba iyidir! Bu arada İstanbul'daysan, Ocak ayında harika tiyatrolar var, ruhuna mental bir destek olur! 😉