Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

hepsi bahane, ha bu beyin hergün her saniye düşünür. Düşünmek insanın doğuştan gelen karakterine ve kişilik özelliklerine de bağlı. Bazıları fazla düşünmeden sadece yapar, bazıları o kadar düşünür ki hiçbir şey yapmaz, bazıları düşünür ve düşündüğü şeyi yapar, bazıları çok düşünür kafada kurar gerçeğe hiçbir şey dökemez, bazıları ise düşüncesiz (düşüncesiz dediğim de sadece kendini düşünenler oluyor) Ama genelde insanlar düşünmek için çok korkak
Tek bir cevapta kalamayacağım zira bana göre bunun iki cevabı var. Biri yorucu olduğu için (bunu kısa tutuyorum zira cevaplarda bunu güzel açıklayanlar var)🙏
Ve ikinci görüşümde; Bence herkesin zihninde belirli bir düşünme kapasitesi var. İnsan, olduğu kadar düşünebilir ve fazlasına anlam veremez saçma gelir zihine. Düşüncesiz dediğimiz kişi de aslında kendi sınırlarının izin verdiği ölçüde düşünür. İnsan sınırlarını aşan bir düşünceyi konumlandıramaz bu yüzden.. Yani kişi eğer belirli bir konuda düşünceli davranıp ona benzeri bir konuda düşüncesiz davranıyorsa üşendiği veyahut korktuğu içindir fakat düşünme biçimi hep aynı ilerliyorsa kapasitesi o kadardır ya..
Görüşleri okudun mu vay be 🙏 teşekkür ederim
Bak bu ikinci dediğine itirazım yok bişi diyemem yani sadece eline sağlık diyebilirim..
Kapasite o kadar ise zaten bişi diyemez ki kimse..
🙏
Teşekkür ederim Psi. Her şeye rağmen yine olumluyu çağırıyorum ahaha
Rica ederim ve ben teşekkür ederim..
Olumlamak iyidir derler denemedim ama hahaha
Denemeden bilemezsin evet eheheh
Deneyemiyorum ahahhahah
Belki de düşünmek gerçekten yorucu olduğu için çoğu insan susmayı, görmezden gelmeyi seçiyor.
Ama ben öyle değilim…
Ben her şeyi didik didik eden bir zihnin içinde yaşıyorum;
bir kelimeyi, bir bakışı, bir sessizliği bile onlarca kez tartan bir zihin bu.
Ama bunu yaparken de kendi içimde binlerce ihtimal arasında kayboluyorum.
Evet, yorucu. Ama düşünmemek de eksik kalmak gibi.
Bazı insanlar düşünmeyerek korunuyor, ben ise düşünerek yanıyorum.
Biri kolayına kaçıyor sanki, diğeri faLa derinlere dalıyor.
Ama bence hakikat hep o derinliklerde gizli…
Yine de ayarı tutturup dengede kalmak lazim, çünkü oraya inebilenlerin kalbi bir başka yoruluyor sanki.
Bu şey gibi... lanet..
Heleki iyi bir hafıza varsa.. yani her bir olasılık.. birer seçenekken kaybolmak normaldir..
Eksik kalmak daha kötü gibi elbette.
Cahillik mutluluktur derlerdi...
Yani bişi bilmemek ya da kapasite az olması..
Elbette düşünenler için küt bir mutluluk söz konusu olmasada bence onlarda mutluluğu ayrıntıda bulabilmeli..
Tabiki denge daha önemli dediğin gibi
Elinize sağlık 🙏
Eee hafıza çok kötü bir lanettir özellikle kötü anılar hakimse..
Oluyorsun bir noktadan itibaren insan umursamaz olmak zorunda oluyor ..
Umarım hep yakalarsınız 🙏 mutluluklari
Bence insanlar bazen düşünmekten değil, hissettiklerinden yoruluyor. Çünkü düşünmek, fark etmek demek ve fark ettikçe bazı şeylerin ağırlığını taşımak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden bazıları düşünmemeyi, umursamamayı seçiyor; aslında bir tür savunma mekanizması bu. Düşüncesiz değiller belki ama duygusal olarak yorulmuş, kırılmış ya da artık bir şeyleri sorgulamak istemeyecek kadar bıkmışlar. Çünkü düşünmek; vicdan, empati, sorumluluk gerektiriyor. Herkesin buna gücü yetmiyor. Bazısı görmezden gelerek daha kolay yaşıyor, bazısı ise her şeyi sorguladığı için içinde fırtınalar kopuyor. Yani sorun düşünmekte değil, onun ağırlığını taşıyabilmekte bence.
Savunma mekanizması hımm mantıklı , olabilir..
O dediğin durum daha önce düşünceli olup sonradan bunun ağırlığını kaldıramayanlar için geçerli olabilir ki bence müthiş bir cıkarımda bulunmuşsunuz elinize sağlık
Rica ederim ve bu güzel yorumunuz icin ben teşekkür ederim
Cevap
6Cevap
Hem yorduğu hem de işlerine gelmediği için düşünmüyor veya düşüncesiz gibi davranıyorlar
Olabilir
İnsanlar hafıza kaybı gibi patolojik durumlar olmadığı sürece gayet düşüncelidirler ama sadece kendi menfaatleri söz konusu olduğunda.
Bence bunun sebebi korkaklık. Cesaret edemiyorlar öncelik sıralamasına kendilerinden önce ilk sıraya başkasını koymaya.
O korkak diye dalga geçtiğimiz tavuklar bile çoğu zaman çoğumuzdan daha cesurlar, daha cesurca çıkıyor sesleri..
Günaydın Psi 🐣
Menfaatler konusunda haklısın...
Niye korksunlar ki kuzen yani insan insandan mı yoksa düşünceler ve fikir bazında korkaklık mı açar mısın
Yani cesaretlerine hayran kalmışımdır geçen yaz ... Civcivleri icin yeğenimin tepesine cıkmıştı ahhha
Günaydın ve teşekkür ederim
Hayatta her şeyin bir bedeli/karşılığı vardır. Her söz, her eylem az veya çok başka şeylere etki eder bir şekilde. Bu da belirsizliği beraberinde getirir aslında. Sonrası olasılıklar deryası.
Yüzme bilmeyenlerin korkması normaldir 🙃
Bir zincirin halkaları gibi hmmm..
Valla ne yalan söyliyeyim bende yüzmeyi bilmiyorum kuzen fakat boğulacak kadarda derine gitmemeye çalısıyorum
Hayır, bazıları ben merkezli ve bencil oldukları için düşüncesizler. Bazıları ise kendilerinden başka kimseyi düşünme kapasiteleri ve kabiliyetleri olmadığı için. Her iki durumda lafta empati var, icraata yok 😕
Hımm biraz ağır oldu gibi : )
Elinize sağlık
Gerçekler acıdır :/
bazı insanlar düşünmekten korkuyor, genelde olumsuzlukları sıkıntılarını düşünüyor, bu yüzden bundan kaçıyor olabilirler ama dini bir tefekkür ibadettir. Bir saat tefekkür bazen bir sene ibadetten daha hayırlıdır.”(Suyutî, Camiu's-Sağir, II/127; Aclûnî, I/310) mealinde bir hadis vardır.
Ooo düşündükçe sevap point severis... Durduğum yerde sevap ya da günah çok iyi...
Teşekkür ederim 🙏
O ozaman ben hepten ziyandayım ahahah
Düşünecek bir beyinleri olmadığı için de diyebiliriz ama okumuş kibar nazik insanlar böyle soramıyor tabi.
Vay be : )
hayır aslında şey yüzünden moderasyon uygulanır ve soru kaldırılır diye yazmadım öyle ahhaah
Işte bu bile bir otokontrol :))) düşünebilmek yani. Sen düşünemiyorsun demek suç olmamali kaba yorum olmasın duyun bizi 😅
Yani kendime her konuda hakim olamıyorum.. bazen şanslıyım.. yoksa nazik ve okumuş değilim yani...
Şöyle olmayabilir düşünce sınıfına girer belki ahhah.. "o kişinin düşüncesiz olduğunu , düşünüyorum" bu tam olarak hakaret sayılmayabilir
Üşendiğin, sana zor gelen şey yorucu gelir. Düşüncesizler için böyle olduğunu söyleyebiliriz. Yoksa, yorucu olduğunu düşünmüyorum.
Hımm bu çok yerinde bir yorumdu elinize sağlık
Uff yaa bu soruya yanıt verebilmek için düşünmek lazım. Kendimi hiç yoramam şimdi gidip bir iki cinsellik sorusu cevaplıyım :D
Ahahaha saygı duyarım 🙏
O değilde geçen bi soru sormuştum deney amaçlı o kategoride 2 gün boyunca durdu orada sadece 1 kişi cevap vermişti.. pembe değiliz dikkat çekmiyoruz ahahagaga
Mantık sorusu sorarsan olacağı bu :D Bir ara sadece kişisel gelişim bilgileri ve felsefe ile alakalı sorular soruyordum. En azından 5 xper için 2-3 cevap veren oluyordu :D Saldım artık mini eteğim nasıl yakışmışmı diyorum. D En azından etkileşim alıyor da zaman geçiyor iş yerinde hahahafhja
Ahahaha...
İçler acısı ya KS tam topluluğu yansıtıyor.
Ohlamaz eğer ele sorular sorarsan çokca yanlış anlaşılırsın ama iyi makara olurdur heee ahhaha
Bunu beğenmiştim hatırlıyorum.. ahahah fakat ne diyeceğimi bilmediğimden brek oldum dondum yani ahhahah
AKsjfbashjfa zaten makaralarımı esprilerimi ironilerimi anlamayanlar direkt beni ahlaksız şrfsiz kategorisne koyuyor :D Olsundu. D
Hayır valla onun için değil soruya baktım... Gerçekten ne diyeceğimi bilemediğimden cevap vermemistim ahahah
Yoksa yorumlarınızı ve sorularınızın çoğunu beğeniyorum..🙏
Fiilde değil tabi denk geldiğimde aaa bu arkadaşta aynı düşüncedeymiş diyorum yani : )
Ehehee teşekkür ediyorum. Senin için yazmadım bundan önce ki yorumumu :) Bende senin hem durusun hem de tarzını hiç bozmamanı çok beğeniyorum. Kankini sevmesemde seni severim :D
Rica ederim ve teşekkür ederim 🙏.
Yani aklıma bişi takılırsa soruyorum genelde hangi kategori olduğu önemsiz ama KS ortamı tam sosyal deneylik ahahahh
Ehehe doğruuu cansın (çiçek)
Yani herkes herkesi sevecek diye bişi yok buna saygı duymak lazım 🙏
Biraz kapasite meselesi biraz da bencillik seviyesiyle alakalı bence
Olabilir. 🙏
Şahane bi soru
Maalesef artık herkes kendine uyani yakışanı yapıyor
Önceden bazı şeyler ayıp olmasın adı altında yapılır ya da yapılmazdı
Artık herkes "ÖZGÜR "
Normal bir soru ya : ) cokta şey etmeyin övmeyin yani ahaahs
Özgürlük haaa bence öyle değil fakat öyle görünüyor.
Yinede yorumunuz için teşekkür ederim
Bende tırnak ifadesini ekledim ya normal olmadığı için
: ) anlamamışım üzgünüm 🙏
Estağfurullah
Düşünce yorucu değil yorucu olan kötü hislerle savaşıp galip gelmek.
Hımm.. evet haklısın bu konuda 🙏
Düşünmenin sonu eyleme dönüşür bir şekilde ve insanlar eylemlerden kaçınırlar. O yüzden de üzerine düşünmemeyi tercih ederler.
Bunu neden yapmadın denildiğinde
Aaa ben onu düşünemedim, demek kolaylarına gelir
Bu çok iyi bir düşünmeme tezi ahahs
Aslında arka planda düşünüyorlar ahahsha
Hayır hayır bunu alışkanlık haline getirdikleri için otomatikleşiyorlar düşünme eylemi minimumda🤣
Aman allahım bu ohlaaaamazzzz : )
Oldu bile🤭
Nayır nolamaz nolmamalı... Olmuşa ölmüşe çare yok yav : )
Bu cevabı okumadan yazmıştım. Aynı noktaya parmak basmışız @wiggly_tuff 🌸
Aynı düşüncede buluşmuşuz ne mutlu🫶🏻 @SoloSofistike
Hayır düşünceli olmayı zayıflık olarak algıladıkları için herkes düşüncesiz.
Düşünmekten bile korktukları için böyleler ya da hiç düşüneni olmadığı için kısır döngüyü devam ettiriyorlar
düşünmek yormaz tam tersine ufku genişletir ve rahatlatır.. düşüncesiz insanlarda beyin yok..
Düşünmek akıllarına gelmiyor
Buda mümkün elbet
Her düşüncesizlik, bir problem yaratır.
Vallahi insanlar çok düşüncesiz bir şekilde yaşayabiliyor gördük shagahs
Aynen oyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?