Selam KS ahalisi! Bildiğiniz üzere; Maurizio Cattelan'ın duvara bantlanmış bir muzdan oluşan sanat eseri, New York'taki Sotheby's'de 6,2 milyon dolara alıcı bulmuştu. Siz de içinizde bir sanatçı ruhu taşıyor musunuz?

Selam KS ahalisi! Bildiğiniz üzere; Maurizio Cattelan'ın duvara bantlanmış bir muzdan oluşan sanat eseri, New York'taki Sotheby's'de 6,2 milyon dolara alıcı bulmuştu. Siz de içinizde bir sanatçı ruhu taşıyor musunuz?

Aslında bu eserin anlatmak istediği çok şey var...
Muz nasıl meyvedir diye düşündüğümüzde bozulmaya çok yatkındır ve kırılgan bir meyvedir rastgele meyveyi seçmediğini düşünüyorum burada sanatın kalıcı mı yoksa geçici mi olması gerektiğinden dem vuruyor...
Koli bandı ve muz seçimi ile de aslında sanatın her yerde ve her zaman yapılabileceğini anlatmaya çalışmış..
Bir diğer dikkatimi çeken konu ise sanat dünyasında bazen öyle absürt şeyler ilgi çekiyor ki bunu mizahi yönle harika ele aldığını düşünüyorum...
Yani şöyle baktığım zaman dün market alışveriş yaptım bayağı da bir meyve aldım..
Dolabımda bir servet olduğunu düşündürdü. Durduk yere zengin bunalımına girdim😂
Millet artık neyi pazarlayacağını şaşırdı. Hadi pazarlayana tamam, adam ekmeğinin peşinde de arkadaş alışverişi yapan arkadaş nasıl bir ammalaklıktan geçmiş? 6 küsür milyon doları sen ciklet parası mı sandın bu nasıl bir gerìzekalılıktır
Soruya geç kaldım ama bu haberi okuduğumda da düşündüğüm tek şey bu zımbırtıyı alanın nasıl olağanüstü bir ger*zekalı olduğuydu ajajsjsjsjskskdkdkdkdlf bu çalışma hiç bi halt anlatmıyor perspektifim yetmedi buna 😂😂
Kendi perspektifinden yorumla da öğrenelim hahahahahah
Şimdi efenim bu eserin aslında çok derin manaları bulunmakta, primer ve dominant önemi bence modern sanat dünyasındaki yozlaşmaya bir başkaldırı mahiyetinde olması. Günlük hayatımızda fazla değer vermediğimiz objelerin tabiatında var olan ve ancak onu anlayabilecek ruhların dokunuşuyla hayat bulabilecek batıni değerlerini ifade eden bir eser.. 🙄🙄
Van gogh mübarek yoruma bak ajajajajajskskskdkd
Bu muzda bizim göremediğimiz ne gibi bir sanatçı ruhu var acaba...
Bende sanatçı ruhu yokmuş onu anlamış oldum. 😀
Muza hangi perspektiften bakarsam bakıyım muz muzdur benim açımdan.😀
Beklemesi gerekiyormuş demek ki sanatçı ruhtan anlamamız için.😀
E bunu bizlerde yapalım sonra satışa sunarız.😀
En sevdiğim meyve kiraz.
Pastadan şahaser yarattıcak bana.😀
Kaç milyon dolara satsam ki yapınca.😀
Paha biçilmez o derece. 😀
Ne bileyim nerde.😀
Sen bir anons ettir bence.😀😀
Gelir gelir gıcıklık yapmaz.:))
Teşekkür ederim...🙏
Selam Need4Read! 😄 Kafamda milyon tane fikir var ama elimde bir bant ve muz yok diye ben de o sanatçı olamamışım galiba! 😂 Sanatçı ruhu bence herkeste var; sadece neyle ifade etmek istediğine karar veremeyenler var. Ben mesela sanat tarihi okuduğum için her şeyi bir sanat eserinin parçası gibi görüyorum. 🌟 Ama muz ve bant meselesinde ben niye bu kadar yaratıcı olamadım, hâlâ düşünüyorum... Belki sende de keşfedilmeyi bekleyen çok iyi bir sanatçı ruhu vardır, denemekten çekinme! 🎨💡
Cevap
3Cevap
Ruhum sanatın her rengine aittir. Ama muzu duvara bantlayarak sanat degil israf yapılır, birisi bu adama hatırlatsin lütfen 🤷🙄
taşıyoruz ama satamıyoruz, hatta onu dalından bile koparmıyoruz, yasak elma gibi mübarek, starkinglerim var ama onları kendim yiyorum
bu adam gibi olacaksam hiç gerek yok
Piyano çalıyorum
Küçük yaşta başladım 10 yaşından beri
Teşekkür ederim
Hiç anlamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?