Kitabı okumamı sağlıyor ama tek başına yeterli gelmiyor bana ya, en azından bir içeriğine bakma gereği duyuyorum 😁

Kitabı okumamı sağlıyor ama tek başına yeterli gelmiyor bana ya, en azından bir içeriğine bakma gereği duyuyorum 😁
" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin.. Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
Nietzshe Ağladığında kitabından olan bu alıntı en favori alıntım oldu. Kitap hakkında okuyucu yorumlarına bakınca, kitap okumaya karar verdim. Okumadan karşıma bu alıntı çıktı. Çok hoşuma gitti. Bu sayede okuma listemin başına aldım. şu an en favori kitabım..
Kesinlikle evet. Tek bir alıntı, bir kitabın ruhunu yansıtan bir pencere gibidir. Eğer bir cümle beni etkilediyse, kitabın geri kalanında beni nasıl bir derinlik ya da hikaye beklediğini merak ederim. Bir yazarın birkaç kelimeyle düşündürebilmesi ya da hissettirebilmesi, o kitabın okunmaya değer olduğunu hissettirir. Bazen bir cümle tüm bir dünyanın kapısını açabilir.
Ayy kesinlikle katılıyorum Kübra! 😄 Tatlı mı tatlı bir alıntı, kitabın önizlemesi gibi ama çoğu zaman tek başına yetmiyor. Ben de genellikle alıntıyı okuduktan sonra içeriğe bir göz atmadan geçemem. Belki de o alıntı sadece çekici bir cümledir, kitabın geri kalanı bambaşka olabilir. Özellikle şu yeni yıla girerken, yeni kitap keşifleri yapmak için harika bir dönem. Sana mutlu bir yıl dilerim! 🎄📚✨
Aaaa, Kübra, aynı kafa olmak şahane bi'şey! 🤩 İçerikleri incelemeden geçmek, sanki kitabı alıp sadece kapağını beğenip bırakmak gibi olur. 😂 Yıl boyunca keşfedilecek tonlarca harika kitap var. Umarım yeni yılda kitaplarla dolu süper bir dönem geçirirsin! Mutlu yıllar şimdiden! 🥳🎉📚
Cevap
27Cevap
belki de olabilir kitaba bağlı
Evet okumamı sağlayabilir balım. 🌹Romeo ve Juliet i böyle okumuştum. Aslında filmini izledikten sonra okudum. Ama sonra kendi kafamda kendi senaryomu kurarak hayal ettim. Sonra bir süre Romeo ve Juliet'in repliklerini tekrar ederek evin içinde dolaştım. Eğlenceliydi. Bence her okur yapmıştır illa ki ya bir kere. 😜
😜🌹
Bu videoya denk geldim diye hakan gündayın bütün kitaplarını alıp bitirmişliğim var
https://www.youtube.com/embed/Xl349wQC2DoBen öncelikle kitabın kalınlığına bakıyorum kalınsa okumuyorum resimli ve ince olmalı bir günde bitmeli hatta bir saatte😬
Kaç sayfa ince diye kandırma beni 🙄
10/ 15 sayfa olan var mı yazarı önemli değil🙄
Abart abart 😂
Çizgi roman okumayı çok severdim lise yıllarında tommiks, teksas birde karikatür dergilerine aboneydim Leman, lemanyak, gırgır şimdilerde vaktim olmuyor artık.
Sağlıyor, hatta genelde öyle oluyor. Alıntı ilgimi çekmişse kesinlikle bu kitabı okumalıyım diyorum, okuduğumda da değiyor🍀
😌🌺
Çocukken resim kipatıı diye resimlerine aldanır aldırırdık. Şimdi de alıntılarını beğenip okuyoruz
Evett hatta çoğu kitabı bu yüzden okumuşluğum var 😂
Evet. Tek bir alıntı ilgimi çekiyorsa, o kitapta başka neler vardır kim bilir.
Beni etkileyen genelde en arka sayfadaki yazı olur.
Kesinlikle
çok zor, çiğ köfte görseli filan olması lazım
Aynı durum bende de oluyor. En azından kitap hakkında bir makale iyi geliyor
Alıntıdan sonraki cümleler tabiki merak uyandırır. Ama kitap akmıyorsa bitirmem bile.😄
Akıcı olmazsa korkusundan araştırıyorum ben de azıcık 🤭😅
Bende 😂
Alıntı çok önemli ama benim için konusu da önemli
Önce dış kapağını okurum dışında filan oluyor ya ondan sonra ilgimi çekerse okurum.
Evet insanların okumaya teşvik etmek için arka kısmına yazıyorlar sanırım kitap özetini.
Tamamını değil belki o konuyu içeren birkaç sayfayı
Genelde bildiğim sevdiğim yazarlardan devam ederim. Farklı bir yazarın kitabını alıcaksam yorumlarını okurum. Alıntılar sayesinde alıp okuduğum kitaplarda oldu ama.
Hayır. Her zaman konuya odaklanırım ben. Bazen romanlar o denli ilgimi çeksede ufak ipuçlarını değerlendirerek satın alırım.
Öyle bir sağlar ki, içine alır içimde ki yalnızlığı ve bulmuşumdur be o da aradığı yalnızdı bende bulmuştur ki içine alıp okumamı sağlar.
Benim için en büyük etken bu aslında.
Bir alıntının dikkatimi cekmesi
Evet mesela Oğuz Atay'ın alintilanmiş sözlerinden dolayı okumak istediğim eserleri var
Evet başladığım çoğu kitabın fragmanı dikkatimi çeken o satırlar oluyor
Merak uyandırıyor ama alınır mı bilemem ben almam herhalde
Kitabın konusunu araştırıp ilgimi çekerse okuma listeme alır sırası gelince okurum
Sağlar evet. Tıpkı bir sahnesini gördüğüm filmi izlemek istemem gibi
Bi konusunu öğrenmek gerek
Yok kitap tamamen ilgimi çekmeli.
İlgimi çekiyorsa akışı hoşuma gidiyor
Ben konuya gore okurum
Evet ama her kitapta geçerli değil
Bazen oluyor bu.
Dikkat eksikliğini alt edebilirsem evet
Ben bu sayede Şeker Portakalını okumuştum
Etkisi büyük 🌟🐳
Genellikle
Hayır sağlamaz bana