İnsanların çoğu sınırlı bir hayal gücüne sahiptir. Duyumlarını uyaracak ölçüde yakınlarında gerçekleşmeyen bir olaya ilgi göstermek pek içlerinden gelmez; ama aynı şey gözlerinin önünde, doğrudan duygularına dokunma mesafesinde gerçekleşirse, bu olay önemsiz bile olsa hemen aşırı bir duyarlılık gösterirler.
"Vazgeçiyorum; bütün insanlığın önünde eğilerek özür diliyorum: beni yanlışlıkla çıkardılar sahneye." ... "Paramı geri istiyorum, yanlış filme gelmişim."
Sen, beni asla, asla tanımayan, Bir su birikintisinin yanından geçercesine Yanımdan geçip giden, bir taşa basarcasına Üstüme basan, hep, ama hep yoluna devam Ve beni sonsuz bir bekleyiş içerisinde Bırakan sen, kimsin ki benim için?
"Büyük Sultan ordusuyla beraber yavaşça ilerlerken arabasında yastıklarla desteklenerek ancak oturabiliyor, ölmeden önce dört koldan Avrupa'ya taarruz etmeyi istiyordu."
Ben ne kadar iyi olursam olayım bazı insanlar kötü davranacaktı, bazende adaletsizliğe uğrayacaktım. İlk baş bunları sorgulamak hayatıma değer katsada, durmadan neden bunu yaşadım diye sorgulamak yeni yaşantılara engel oluyordu. Evet bu yaşananlar beni üzsede, biraz dinlendikten sonra yola devam etmek en iyi tedaviydi.