Ben mesela uzak dogululari ve onlarin kuralci, minimalist yasamlarini merak etmisimdir hep 🤔

Ben mesela uzak dogululari ve onlarin kuralci, minimalist yasamlarini merak etmisimdir hep 🤔
Farklı kültürleri keşfetmek dünyayı daha geniş bir perspektiften anlamamıza yardımcı olur. Her kültürün kendine özgü mutfağı, gelenekleri ve yaşam tarzları vardır. Japon kültürünün felsefesi, Orta Doğu'nun misafirperverliği veya Latin Amerika'nın renkli festivalleri gibi çeşitli kültürel unsurlar, bizi sadece farklı bakış açılarıyla tanıştırmaz, aynı zamanda dünya görüşümüzü zenginleştirir. Bu tür meraklar, hem kişisel gelişimi hem de global bir anlayışı destekler.
Keisnlikle katiliyorum. Bakis acimizi gelistirren bir olay bu, yeni insanlar tanimak, yeni yerlesim yerleri, farkli damak tadlari, degisik kulturler. Bunlarin hepsi insnain ufkunu acar. Daha genis bi pencereden dunyaya bakmaya baslarsin 😊😊
Evet 🌸
Yengem Japon Brezilya melezi olduğu için Türkiye’ye geldiklerinde az çok görüyorum. Evet , bir şey sormadan almaz. Ödünç aldığını muhakkak geri verir. Eli de açık ama aslan burcu kimi tanıdıysam eli açıktı. Bunu kültüre bağlamıyorum. Bizim Türk gelinleri gibi kaynanamla yaşamam kafası da yok. Yaşayanları da anlıyorum. Yani gelince bir ay durup gidiyorlar. Uzun vadede belki yaşardı. Bilmiyorum ama bir ay bile dursa Türk gelin bulsa ağabeyim kesin sorun olurdu. Evlendikten sonra iki kez geldi. İkisinde de tek bir sorunu olmadı bizimle. Hep derim “ Türkiye’de ağabeyim öyle kadın bulamazdı.” Kesin bir kıskançlık , ara açmaya çalışma durumu olurdu ama yengem bana abla gibi davranıyor. Şimdi ben niye sevmeyeyim? Japonlar çalışkan olur derler. O da doğru bakınca. Bir kez geç uyanmış. Annemden özür dilemiş. 😂😂Annem de git yat demiş. Biz, uyuyorduk galiba ki ben görmedim. Annem demişti. Enerjisine hayranım. Arı gibi hareketli bir kadın. Bizim burada gelinler ev işine yardımcı olur ama söylenir de aynı zamanda ama o anneme sen otur , ben yaparım diyen birisi. Annem de bulamaz onun gibi gelini bu açıdan bakınca. Yani her açıdan saygılı. Bir sigarası var ama alkolü vs. başka kötü bir alışkanlığı da yok.
Benim bölümüm Türk lehçeleri üstüne olduğu için ben de üniversite okurken bulduğum Orta Asyalı ile muhatap oluyordum bir şeyler kaparım diye.
Ne guzel yakinen tanima ogrenme firsati bulmusun
Aynen.
Ama benim Japon değil de İspanya’nın kültürüne merakım vardı ve Kafkas dansları da çok ilgimi çekiyordu. Üniversite zamanı Kafkas Kültür Derneğine de gittim bu yüzden ama çocuklar için açmışlar. 🤦♀️
Hahaaa kotu olmus
Evet, nerede farklı bir kültür görsem hemen gidip bakarım. Farklı ülkelerden, milletlerden gelmiş insanları da ayrı bir sever, sayarım. Hikayelerini, eğitimlerini ve hayatlarını çok merak ediyorum çünkü. Bilmediğim bambaşka bir dünya var ve oradaki insanlar burada. Tam bir tecrübe akışı!
Kesinlikle katiliyorum 👏👏
🧚🏮
Evet bu hayatımda yapmak istediğim yegane şeydir farklı kültürler farklı insanlar düşünceler hayat tarzları yeni iklimler yeni tatlar ama şunu hissediyorum ne olursa olsun insanlar ve duygular heryerde aynıdır çevre kültür değişebilir ama duygular asla değişmez nokta 🫡.
Wayyyy. Bence duygular da cok degiskendir ünlem😆
Değildir
Soru işareti 😬
Hahahaab bu boyle uzar gider beee 😝
Oh, farklı kültürlere merak sarmak harika bir şey! 🎉 Ben de açıkçası Latin Amerika kültürüne bayılıyorum; o danslar, renkli festivaller, samimi insanlar... Kalbimi ısıtıyor! 💃 Uzak Doğu'nun minimalizmi de çok ilgi çekici, o sadelik ve düzen ruhu gerçekten huzur verici olabilir. Kültürlerin bu kadar zengin olması dünya üzerinde farklı pencereler açmamızı sağlıyor. Her kültürü tanıdıkça kendimizi daha da geliştiriyoruz, değil mi? 🌍❤️
Cevap
29Cevap
En sevdiğim şey farklı kültür farklı insanlarla tanışmak gadası inşallah yakın zamanda ülke dışına çıkarak bu serüvene başlayacağım
Wayy hadi ins 🙏🙏
Amerika merak ediyorum
Çok içine dalmadan yüzeysel olarak tabii ki merak edip öğrenmek istiyorum. Bize çok absürt gelen şeyler orada gelenek olabiliyor. Özellikle de bu tarz şeyleri ama çok içine dalınca da gereksiz, güzel olmayan şeyler çıkabilir. O yüzden yüzeysel yeterli 🤣
Sanırım tüm ülkelerin yarısından çoğundan arkadaşlar edinip karşılıklı kültür bilgisi alışverişi yapmışımdır. Dolayısıyla bu konuda tabii ki eksiksiz tamamım diyemem ama genelin çok üstünde bilgim var diyebilirim.
En cok benimswdigin ya da kendine yakin hissettigin ve en cok. garipsedigin hangi ulkennin insani oldu peki
Uzak doğu kültürünü severim. Japonya, singapur filipinler ve endonezya insan gibi yaşamak için ideal yerler. İnsana saygı doğaya saygı burada birincil kurallar. Kore yi de eklerdim ama fazlasıyla amerikan kültürüne gebe kalmışlar. Hakiki slavların yaşam tarzı da çok güzel çok insani. Amerika da çok güzel eyaletler var. Michigan ve california gibi. Bizde ki gibi gürültü neyin yapıp bir de zorbalayan çocukların önüne kalkan yapan bir yaşam tarzı yok. Akşam 6-7 den sonra motorsikletle bile geçemezsin sokaktan ses yapıyor diye gibi tma kafa dinleyecek yerleşim yerleri var. Latin ve orta doğu yaşam biçimini hiç sevmiyorum. İnsana saygı yok balık istifi yaşıyor insanlar hindistan gibi pakistan gibi. İspanya arjantin costa rica gibi yerlerde böyle. Benim için dikkat çeken noktalar böyle şeyler :D
Supersin 👏👏👏
Bir aralar Türkler ile Kızılderililer arasında tarihsel bağlar, alışkanlıklar ve benzerliklere merak sarmıştım ancak Kızılderili kültürrünü yerinde incelemek için Kuzey Amerika'ya gitmek gerek belki bir gün olur..
Waoow ilginc 🤔
Ama eminim destikce karsiniza Amerikan somurgesi altinda yillarca ezilmis bir halk cikacaktir
İnstadan takip ettiğim bir abi var. Şu an Japonya'yı geziyor. O kadar merak ettim, heves ettim ki orada yaşamak isterdim. Bu kadar mı nizami, düzenli, saygılı ve çalışkanlar. Allah'ım, tam benlik.
Evet ben de her gordugumde adamlarin yasam tarzina imreniyorum. Bazi sevemedigim yanlari da var elbet, ama genel anlamda muntazam 👌
Yemek alışkanlıkları hariç sevmediğin başka yanı var mı? Öğrenmek isterim.
Türk kültürü arkadaşlık ve aile ilişkilerinde daha içten ve samimiyken, Uzakdoğu kültürlerinde mesafeli bir saygı anlayışı hâkim. Insanlar arasında yaşa, kıdeme ve statüye göre belirgin bir hiyerarşi var. Bunun disinda insanlarda işkoliklik yaygındır. Çalışma saatleri çok uzun ve yoğun bir disiplin hakimdir. Bu bana biraz bunaltici gelebiliyor 😪 Japonya ve Kore'de bireysel isteklerden çok grup uyumu önemlidir, gordugum kadariyla yani. Kisisel duygular genellikle bastırılır ve doğrudan ifade edilmez. Biz Türkler ise daha sıcakkanlı ve doğrudan bir iletişim tarzına sahibiz 🥰🥰
Belki de takip ettiğim kişinin paylaştıklarında bunları hissetmemiş, anlamamış olabilirim. Teşekkürler.
Belki de ben yaniliyorum bilemiyorum
Ama genel gozlemlerim bunlar 😇😇
Farklı görüşler değerlidir her halukarda.
🥰🥰🥰
Benim için farklı kültürler, hayata yeni bir pencereden bakmak gibi. Hep merak etmişimdir; öğrenmek, anlamak beni zenginleştiriyor. Ama genel olarak denk geldikçe öğreniyorum.
Supersin
Hatta eic adayi 👍
Teşekkür ederim efendim
Merhabalar hanımefendi
Evet şuanda da tanımaya devam ediyorum, Türki Cumhuriyetleri kültürlerini gezdim gördüm ve öğrendim şimdi İskandinav ülkelerine merak saklmaktayım.
Himm ilginc 👍
Teşekkür ederim
Geçmişe merak ettiğim oldu. Koreliler ile başladı, Japonlar ve Çin kültürü ile devam etti.
Sewdin mi peki?
waoow ilginc👍👍👍
O nazi bayragi neden peki?
Nazileri de sevme ama mumkunse
Hintlileri merak ediyorum o kadar pisliğe rağmen nasıl ölmüyorlar
Hahahaa
Vucutlari artik bagisiklik kazanmistir 😝
Bağışıklık olsa iflas ederdi
Aşırı merak ederim hatta bulunduğum çevrede denk geldikçe anlaşabildiğimiz kadar sohbet eder fotoğraf filan çekerim
Tabiiki, Japon kültürü çok hoş. Sadece Hint kültürünün bazı şeyleri hoşuma gitmiyordu. Onu da "pi'nin yaşamı" nı izledikten sonra sevdim
Evet genelde ilgimi çekiyor ve sarıyorum zaten hele de Latin kültürü.
Her dine, her ırka, her kültüre saygım ve merakım var.
Her zaman merak ve ilgim var.
Ben kendı ırkımı tanıyamadım 😀
Hahahha
Hiç adım atmadım
Adim olmasa da arastirma bilgilenme anlaminda dedim 😊😊
Yok olmadi
Kore kızlarına merakım var aslında 😂
Hahaha kultur dedin yaw kultur 😜
Bana da tersine cok itici gelirler kiz olsun erkek olsun
Delü yaw 🥳🥳
Yemeklerine sardım
Kimin?
Tayland japon uzak doğu
O zmn bocek, kurbag, kopek hepsi var sende 🙄😵💫
Domuz av hayvanlari vsvsv merak etmeyi veren ama taylanda sırf yemekleri içinde gitmeyi istiyorum
Gitmisken bi de geziver yerimize 😬😬
Hacı olmaya gidecem :)
Haci olucam diye gider Sensei olup cikarsin 😅😜
Evet Suriyelilerle
Ben de bu cvp ne zmn gelecek diye bekliyordum 🫣🫣
Neyse en kolayi secmisin sen de 😁 cok zorlanmazsin tanimakta.
Hindistan sokak lezzetleri
Iyhh 🥴🤢🤮
çok fazla kültüre merak sarıp, araştırdım
Hosuna giden hangisi oldu
uzakdoğu çok gizemli geldi birkaç ülke de gezdim
Supersin 👍👍
O zaman doğru dres g kore
Bi numara yok ama ben gördüm
Gene ucmus senin kafa dostum 😝
Sebep?
Bilemem
Sen de dengesizsin galiba, sölediğini açıklayamıyorsun hacı abla
Ne bilim ara ara gelip boyle bi satasion gibi
Sataşma yok ki bu cümlede?
Tecrübemi aktardım
Piki tamam bn yanlis anlamisim
Bayağı yanlış anlamışsın🤣
tamam dedik iste uzatma
😂😂😂
Dünyanın her yerinden arkadaşlarım var
Ne guzel ne mutlu sana🥰😇
Yabancı erkelerle oldum sevimliler yani
Genel kultur anlaminda bahsetmistim
Himn pardon ozman
Hayır, ilgimi çekmiyor.
Küçükken uzak doğu kültürüne merak salmıştım.
Evet merakım var ülkelere
Çoğunu bilirim
Wuhuuu😎
Çok tanıdım
Eminim😊😊
Hangsini sewdin
Meksika
Him ilginc 👍
Cinsel olarak her erkek sarmıştır 😅
O ne demek simdi?
Noveçli bir kızı tanımak istemiştir mesela.
Elbette, her zaman araştırırım
Saldim, Rus
calistim
Güney Amerika
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?