İyi akşamlar diliyorum,
İlginiz için çok teşekkürler,
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sokak Kedisi Bob- James Bowen.(En büyük acıyı ben çekiyorum, diyenlerin okumasının gerektiğini düşünüyorum. En ufak bir kelimenin, gülümsemenin, kararın hayatı ne kadar değiştireblidiğine dair harika, yaşanmış ve roman tadında bir otobiyografi)
Konuş Benimle Angel- E. Elsaesser Valarino (Aslında ne kadar büyük nimetlere sahip olduğumuzu, ne kadar büyük nankörlükler, kendini beğenmişlikler yaptığımızı yüzümü vuran kitap)
Hayatımı değiştiren bir kitap olmamıştır.
Ama tekrar tekrar okuduklarım ;
İstanbul Hatırası ,
Suç ve Ceza ,
Böyle Buyurdu Zerdüşt,
Keşke'siz Bir Yaşam için İletişim.
Elbette, ancak bu kitapların üçünü okudum, ikisinin de hayatım ve düşünce dünyam üstüne etkileri olmuştur. Değiştirmek dendiğinde, eskiden böyle yapıyordum, artık böyleyim şeklinde bir şeyi kastetmemiştim. Uzun vadede yaptığım tercihlerde okuduklarımın büyük etkilerinin olduğuna inanıyorum. Bu yüzden değişimi bir balyoz gibi değil de, bir esinti gibi düşünüyorum, sakin, yormadan, yavaşça :) Okumadığım dördüncüsüne bakacağım :)
İste o denli etkileri olmadı kitapların bende.
Dinlenmek için okuyorum çoğu zaman
Kitap başladığında ne isem bittiğin de de aynı oluyorum. Belki de kötü bisey.
ya da o kitaba denk gelemedim daha bilmiyorum.
Tek güzel yanı artık merak etmiyorum kitabı :)
Doğan Cüceloğlu'nun bir kitabı tavsiye ederim.
O zaman ben de size bir öneride bulunayım, Ende'nin "Momo"su.
Kitabı elinize ilk aldığınızda "Hadisene be adam, bunu mu önerdin!" diyebilirsiniz, ancak okudukça sebebimi anlayacaksınızdır:
"... nasıl gözleriniz görmeye, kulaklarınız duymaya yarıyorsa, insan yüreğide zamanı algılamaya yarar. Kör bir insan için gökkuşağının renkleri ve sağır bir insan için kuş sesleri nasıl boşunaysa, bütün bir yürekle algılanamayan zaman da öyle boşuna gider, kaybolur. Ama ne yazık ki, düzgün çarpmasını bildiği halde kör ve sağır nice yürekler vardır. "
Alacakaranlık. Tamamen gençlik romanı, insana pek bir şey katmaz ama benim kitapkolik olmama sebep olduğu için o kitabın yeri bende ayrıdır. Yılda 100 kitap okumamda ki en büyük etkendir.
Sorumun net anlamını yakalamış olmanız beni çok sevindirdi :)
Ve yılda 100 kitap, sizinle sohbet etmek isterim, vaktimiz olduğunda bir ara.
Mesaj at birbirimizi kaybetmeyelim hocam. :) Benim xper yetmiyor.
Takibe aldım, benim de yetmiyor :)
Bizde alalım bakalım. :)
Kur'an-ı Kerim.
www.konyacami.com/.../kuran-tesbih-ve-ay.jpg
Elbette, lakin ben edebi anlamda sormuş idim :)
Cevap
38Cevap
bir kitabın hayata bakış açımı değiştireceğine inanmıyorum , inanamıyorum ,
çünkü iş bende biter
Elbette, lakin kitabı okuyan da sizsiniz, ne anladığınız, nasıl yorumladığınız size bağlı. Kitap elbette hayata bakış açınızı değiştirir, çünkü kitap da bir insan gibidir, eğer onu anlamaya çalışır isen farklı dünyaların kapılarını açar. Örneğin, yaşlı bir bilge olan Borges'in 85 yaşında yazdığı bir şiiri vardır,
''Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
ÖLÜYORUM... ''
İşte edebiyat budur. Veyahut, Montaigne'in denemeleri, hayatı dolu dolu yaşamış olan Montaigne'in tüm deneyimlerini ve öğütlerini içeren kitabıdır. Elbette onları anlamak, sizi de değiştirecektir. İyi bir dostunuzun size öğütler verdiğini düşünün.
Siz deseniz de, okuduklarım beni hiç etkilemiyor, hiç değiştirmiyor diye, açıkçası bir yerde düşüncelerinize etki edeceğine inanıyorum :)
bir kitap bir insandır , burada ben ancak ben istersem beni etkileyebilir demek istedim , bu kitap okumak kimseyi hiçbir şekilde etlimez değildir , elbette etkiler.
ama ben birşeyler kapmak için değil arada zaman geçirmek için okurum , bu sadece benimle ilgili
Bu sefer daha iyi anladım, teşekkür ediyorum :) Yanlış anlaşılma için kusuruma bakmayın lütfen. İyi günler diliyorum.
estafurullah , iyi günler
Kuantum Düşünce Yöntemi. (Bu herşeyinizi değiştirebilen bir kitap)
Dost Kazanma ve İnsanları Yönlendirme Sanatı.
Kuantum düşünce sistemi ilk karşılaştığım günden bu yana beni etkilemeyi pek başaramadı. Ancak, güçlü bir sistematiğe sahip olduğu gerçeğini benim düşüncelerim etkilemez sanırım :)
İkinci kitap bir kişisel gelişim kitabı mıdır?
Sarah jio ve kristin hannah ın tüm kitapları diyebilirim hepsinde kendi farklı bir yerde hissediyorsun özellikle kış bahçesi ve yağmur sonrası nı oku derim
Var adı Güneşin Rengi Mehmet Ali Çiçekci olan bir hikaye ve kaderde bazı şeylerin bizim elimizde olduğunu anlatan kitap okuduktan sonra bana olumlu yönde çok fazla etkisi oldu
Aslında öyle diyeceğim tam bir kitap yok ama Zülfü livanelinin kardeşimin hikayesi adlı romanı beni çok etkilemişti :)
Zülfü Livaneli'nin ilk kitabını geçtiğimiz ay okudum, epey beğendiğimi de söyleyebilirim. Eğer biraz anlatabilirsen ikinci okuduğum kitabı da bu olacaktır.
O vakit sana nacizhane bir öneride bulunacağım, Yüzyıllık Yalnızlık, mutlaka okumalısın :)
Kelimeler yetmese dahi biraz kolaya kaçtığınızı düşünüyorum :)
Neyse, teşekkür ediyorum. Eğer okur isen mutlaka bana yaz da aramızda birazcık konuşabilelim :)
İyi günler dilerim
Kuran-ı Kerim oku kardeşim bak nasıl değişiyor hayatın.
Elbette, lakin bu soruda kasıt edebiyattır, Kur'an okumak ayrı bir şeydir. Gene de teşekkürler
Hayatımı değiştiren bir kitap olmadı çok fazla kitap okumuyorum, dediğin kitabıda okucam merak ettim acaba bende bit etkisi olucakmı :)
Mutlaka, daha ayrıntılı bilgi vermemi isterseniz;
Kitapta Dostoyevski (İnsan psikolojisini en iyi anlayan ve yazan yazardır bence) öncelikle bir yeraltı adamı yaratıyor. Sonra onu tanımlıyor ve onun günlüklerinden, zaman zaman aforizmaya kayan bir dolu şey okuyoruz. Bu düşünceler kitabın ilk bölümünü oluşturuyor. İkinci bölümde ise yeraltı adamını basit bir kurgunun içerisinde görüyoruz ve ilk bölümde zihnimizde yaratılmış olan yeraltı insanı ile kıyaslıyoruz. Enteresan bir kitap, okuduktan sonra bana yazarsanız memnun olurum :)
deli kurt başlangıç , ruh adam da dönüm noktam oldu. Hüseyin Nihal Atsız'ın tüm kitapları artık hayatımın bir parçası
Uyumsuz (Divergent) -Veronica Roth kesinlikle başucu kitabım kendisi. Ne zaman cesarete ihtiyacım olsa kitaptan güç alıyorum resmen.
Travenianın Şibumi kitabı. Nicholai Hell hayata bakış açımı değiştirdi.
ütopik bir karakter :)
Şibumi'yi 4 sene önce okudum, görsel bir roman, gerçekten şahane betimlemeler ve güzel kurgulara sahip güzel bir macera romanı idi. Son dönemde çok fazla karşıma çıkmaya başladı, aslında seviniyorum da. Peki sizi neden etkilemiştir Nicholai Hel?
Hiç bir kitap benim Hayatımı değiştirmez sadece bir kaç gün etkisinde kalırım o kadar
Tarihi romanlardan nefret etmeme ragmen aşık olduğum bir kitap.
Wilidamir bartol. Fedailerin kalesi alamut
Tarihi romanlar benim de pek ilgimi çekmez, lakin Hasan Sabbah başlı başına ilham verici, enteresan bir kişidir. Dinin sömürülerek, insanların birer hançere dönüştürüldüğü yapay bir peygamber. Öyle bir düzen kurmuş ki kendisi öldükten sonra dahi yıllarca kendi kendini sürdürebilmiş :) Açıkçası o kitabı okurken korkmuştum, şeytani bir deha.
aşk kuantumu. yazanları yaptım ve oldugu gün gercekten agzımla g*tüm şok icinde bir hal almıstı
Yağmur sonrası
Böğürtlen kışı
Mavi sacli kiz
Beni hatirladin mi
Mavi saçlı kız , çok çok güzeldir.
Başucumda Müzik- Kürşat Başar yıllar geçti ama hala etkisindeyim...
Bir kitap okudum ve hayatım değişti, diyebileceğim bi' kitap okumadım daha.
En azından hayatınızda küçük de olsa bir etki bırakmış bir şeyler söyleyebilirsiniz, diye düşünüyorum.
:)) hep masal okudum on yaşıma kadar , 12 yaşımda sefiller i okuyunca çok etkilendim.. onca masanın ardından..
çok erken okumuşsun xd
@man1nblack evet çok çok erken olmuş :)) zaten o yaşta 4/1 ini algılayabilir durumdaydım.. lisede tekrar okudum :D üni bitmeden tekrar okuyayım
bende erken okumustum o kitabı , 15 yaşlarında flan xd tekrar okumam gerekti ama senin yapdığını yapamadım. Jean val jean reisdir.
:)) çok aglatmiştı zamanında @man1nblack
özellikle köprü sahnesi , polisin hayatını bağışlaması.. Çok az insan anlayabilir jean valjean in bilgeliğini.
@man1black tekrar okuma vakti geldi :))
@man1nblack :))
@sibelsibel1 yukarda paylaştığım kitabıda tavsiye ederim.
SORUN BENDE DEĞİL, SENDE [bir kitap okudum hayatım değişti diyebilmeyi çok isterdim ama bir adam tanıdım ve hayatımın içine etti.]
Nietzsche-Böyle Buyurdu Zerdüşt
J. Krishnamurti-İnsanın Dönüşümü
Krishnamurti, Bilinenden Kurtulmak'ı da öneririm.
Zen ile ilgilendin mi hiç, doğu felsefesine büyük bir hayranlık duyuyorum. Herşeyin özünün doğudan geldiğine inanan bir insanım, ne düşünürsün bilmiyorum :)
Cin Ali serisi. Cin diye cinler musallat oldu, bak hala cin diyorum
Geçmiş olsun, bu soru size pek size göre olmamış sanırım :)
Olmadı. Ben bilmem cinlerim bilir
Ahaha Allah"ım ya :)))
:D :D
Grinin Elli Tonu azgınlık seviyem arttı hayatım değişti yani
damals war es friedrich bir yahudi aile yi anlatiyor hitler zamanindan cok etkilenmistim
Holokost dönemi filmlerine büyük bir ilgi duyuyorum, roman olarak pek okumamıştım, Türkçe veya İngilizce adını söyleyebilirseniz kitabı bir araştırmak istiyorum. Biraz da siz bahsedebilir iseniz çok memnun olurum :)
kitabin turkcesi veya ingilizcesi var mı bilmiyorum ben almancadan okumustum yazari alman hans peter richer diye ama ingiizcesi vardir mutlaka arastirmak lazim :)
Değistirem degilde anlam katan bir kitap GÜL VE AVCI - asude
Agafya.
Bu kitabı okuduğumda, olgunlaştığımı gördüm.
Kitap okuyun yahu!
Ben okudugum her kitapta biraz da olsa degisirim abartili etkiliyor kitaplar beni
Bir örnek alabilir miyim? Geçici etkileri kastetmiyorum, bir iki tane fantastik kitap okuduktan sonra Ejdarha, Elf tribine girmiştim mesela, ama geçici idiler :)
Tess gerritsen cerrah adlı gerilim romanı cok etkilemisti canan tan pirayesi de öyle daha birsuru kitap
Teşekkür ediyorum, mutlaka okumamı önerdiğin bir kitap ve kısa bir açıklamasını da rica etsem, fazla mı vaktinizden çalmış olurum?
Sorun degil ama ne tur kitaplardan hoslandigini bilmiyorum benim hosuma giden senin hosuna gitmeyebilir 20 yasndaym ama hala cocuk ruhlu biri oldugum icin sevmeyebilirsin
Aksine, çocukluğun değerli olduğuna inanıyorum. Bu yüzden en sevdiğim kitapların önemli bir kısmını bir çocuğun ağzından anlatılmış eserler oluşturuyor. Aslında şu an beklentiyi arttırmış olduğunuzu bilmenizi isterim.
Ben size sordum, bana uygun bir şey olsun istemedim zaten :)
O zaman wattpadı ısrarla oneririm telefon uygulaması ve harika kitaplar var en azından bn cok seviyorum solucan yaz askım benimle misin yaz okulu hepsini cok severek okudum
Her ne kadar kağıda dokunmadan kitap okuyamasam da göz atacağım :)
Franz kafka dönüşüm kendimi böcek sanıyorum şu an :D (Ben kitap okumam ki en son okuduğum kitap Robin Hood) :))
Açlık oyunları serisi tabikide.. Alt üst olmuştum okurken:))
Yeni nesil distopyalardan bir tanesi :) Pek ilgimi çekmeseler dahi Reality TV konusunda takık bir insanım ve bir yazarın böyle bir konuyu işlemiş olması epey sevindirmişti beni. İlk kitabını okudum, ancak eleştirel yapısı ile olay örgüsü arasındaki denge iyi kurulamadığı için, bitiren herkes "yea çok eğlenceli kitaptı" şeklinde yorumlar yapıyor. İlk kez distopya okumuş bir insanın bu kitabı okuduktan sonra gizeminin farkına varabileceğini sanmıyorum. Yüksek ihtimal bir macera kitabıymışçasına okuyacaktır :)
Hayatın Kaynağı tabiki de. Diğer tüm kitaplar yalan onun yanında.
Peki not aldım sınavlar bitince temin edip okuyacağım ;))
çok uzun yazmışsın okuyamadım şu an iş yerindeyim kusura bakma
Yalnızca 50 kelime var orada :/
bir tane kitap okudum omrum boyunca ondada karamsara bagladim ak.. dokuzuncu hariciye kogusu idi :D
gardaşım şimdi sana ben bir kitap öneririmde hak yoluna değil b*k yoluna düşersin
Merak ettim doğrusu, yeraltı edebiyatına dair çok şey okudum, onlardan birisi mi, merak ediyorum :)
Yatakta mutlulugun sirlari adli kitabi okudum hayatim degisti
Cinsellik de hayatın bir parçası, o parçayı tamamlamak da hayatınızın akışı için önemli bir anlam ifade edecektir. Pek ilgilendiğim bir tür değil, kitabı biraz google üstünden aradım lakin öyle bir kitap bulamadım, genellikle blog yazıları ile karşılaştım :)
Hayatımı değiştiren bir kitap olmadı henüz ama Eroinle Dans beni en çok etkileyen kitap olmuştur.
Ben Kahraman Taze oğlu Büker ve derleme bir kitap olan İncir tadinda iyilik öyküleri diyorum :-)
olmadı ama bir insan tanıdım hayatımı değiştirdi tamamen mahvetti
Şu Çılgın Türkler
Cumhuriyet
bunları okuduğum zaman tarihe ve insanlara olan bakış açım değişti.
Düşün ve başar / okuyunca hayata bakış açım değişti
Artan wartiyan baya etkilemişti beni gerçekten yaşıyor musun
Òyle bir kitap olmadi. Yorum amacim soruyu kaybetmeyeyimdetavsiye edilen kitaplara bir göz atayim ;)
Bana da mesaj atabilirsiniz :)
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna , Piraye canan tan t
Su ana kadar bir suru kitap okudum yalniz hayatimi degistiren bir kitap olmadi. bu soruyu not aldim
Uçurtma avcısı ve senden önce ben. Senden önce bende cok agladigim ve etkilendiğim bir kitap
Mümin sekman hersey seninle başlar harika bir kitap
Böyle Buyurdu Zerdüşt
şahane, profili nasıl gizlediniz, sanırım gizlediğinizde takip etme butonu da olmuyor. Bir kişide daha benzer bir problemi yaşadım.
Okumuş olduğum için başka bir eser daha rica edebilir miyim acaba :)
Teşekkür ediyorum. Ben de aksine romanın içine yedirilmiş fikirleri çok seviyorum. Direk olarak bir düşünceyi okumak, anlamak biraz güç geliyor.
İyi akşamlar diliyorum
:) onun hayata dokunuşuna hayranım; çocuğa, doğaya ve insana yaklaşımına... Hala totoro beni en çok etkilemiş olan filmdir mesela.
Bir ara bunun hakkında da bir konu veya bence açacağım, etiketlerim :)
Beklemede kal, ama daha vakti var, bir defa daha izlemem gereken bir iki filmi var :)
Ruhların Kaçış'ında filmin sonuna hayran kalmış idim :) Bir çok konuştuğum insan Yürüyen Şato'yu en iyi filmi olarak anar, lakin hiçbiri gözümde Totoro kadar olamamıştır. Saf ve çocuksu.
İkimizin de bir ayıbı var o vakit :)
Evrenden Torpilim Var
Bakacağım. Ancak biraz olsun sizin kelimelerinizden duymak isterim, bahsetmenizi rica edebilir miyim :)
Kıyamet ve Ahiret kitabı.
Suana kadar bir cok kitap okudum ama beynim 1 tanesinde yandi.
1984 ve Hayvan Çiftliği 👌
George Orwell okuyan insanları görebilmek çok güzel. Diğer distopyalar ile aranız nasıl? Okumuş olduğunuzu düşünsem de önermeden edemeyeceğim, Fahrenhayt 451 - Ray Bradbury. Okumadı iseniz konusundan biraz bahsedebilirim.
Listemde var ama bu yıl okumam mümkün değil seneye umarım başlayacağım, teşekkürler duymuştum onu da :)
Pek güzel, o vakit seneye buralarda olur isek görüşmek üzere, iyi okumalar diliyorum :)
Çok teşekkürler sanada :)
kumarbaz - dostoyevski
Sorun bende değil sende
düşünce gücü ile tedavi diye bir kitaptı
Ben çalıkuşunda çok etkilenmiştim:D
Benim birkaç yorumum olacak, lakin öncelikle sizden duymak isterim, ne gibi yönlerden etkiledi, neden sizi değiştirdiğine inanıyorsunuz?
kumdan salıncak hamzade servi
küçük mucizeler dükkanı
Olmadı öyle bir kitap:D
Enteresan, şaşırıyorum doğrusu. Belki de kitaba karşı olan yaklaşımlarımızın farklılıklarındandır. Ben her kitaba bir insan gibi yaklaşıyorum, tartışıyorum, savaşıyorum. Belki siz yalnızca birer kitap olduklarına ve kurgusallıklarına göre değerlendiriyorsunuz. Veyahut, hayatınızı değiştirebilme yetisine sahip hiç bir gücün olabileceğine inanmıyorsunuz :) Bir insan sizin hayatınızı değiştirebilir mi?
Zar adam'ı okudum kumara başladım
:D Ciddi değilsin, değil mi?
Ciddiyim kanka :)
:/ Sade okuyup sadist olanı duydum da, bunu ilk kez duyuyorum bak.
Ama adam king kanka bide olasiliksizi okudum o yuzden. iki kitap yani
Çok akıcı kitaplar oldukları ve iyi kurgulanmış oldukları doğru ancak uzun vadede çok kalıcı olacaklarına inanmıyorum. Olasılıksız'ı ben de okudum. Körlemesine eleştirmemeye çalışıyorum :)
Ben meyilliymisim demekki :D
Estağfirullah :)
öyle bir kitap olmadı :/
Bir alttaki ile aynı, bu yüzden aynı şeyi size de soracağım:
Enteresan, şaşırıyorum doğrusu. Belki de kitaba karşı olan yaklaşımlarımızın farklılıklarındandır. Ben her kitaba bir insan gibi yaklaşıyorum, tartışıyorum, savaşıyorum. Belki siz yalnızca birer kitap olduklarına ve kurgusallıklarına göre değerlendiriyorsunuz. Veyahut, hayatınızı değiştirebilme yetisine sahip hiç bir gücün olabileceğine inanmıyorsunuz :) Bir insan sizin hayatınızı değiştirebilir mi?
Pamuk İpliğinden hayaller
Yazarını da, eseri de hiç duymadım, vaktin var ise biraz anlatabilir misin?
Hakan Günday'ın tüm kitapları.
Yüreğinin götürdüğü yere git. Susanna tamaro.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar