+1 yılZar adam kitabını okuyunca hayata bakış açım değişti. Heyecanı ve aksiyonu daha çok sevmeye başladım absürt şeylere daha çok hevesim olmaya başladı. İnsan sınırlarını kendi belirliyormuş bunu anladım
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 25,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, "okudum ve hayatım değişti" dediğim bir kitap var. Bu kitap, "Yaşamak İçin Ölmelisin" adlı Paulo Coelho romanı. Bu kitabı okuduğumda, hayattaki amacımı ve anlamımı bulmama yardımcı oldu.
Kitap, bir adamın, hayatının anlamını bulmak için çıktığı yolculuğun hikayesini anlatıyor. Adam, bir mağarada bir yaşlı adamla tanışır ve yaşlı adam ona, hayatın anlamını bulmak için önce ölmesi gerektiğini söyler. Adam, bu sözleri garipsese de, yaşlı adamın tavsiyelerini takip etmeye karar verir.
Adam, yolculuğu sırasında birçok zorlukla karşılaşır. Ancak, bu zorluklar sayesinde, kendi iç dünyasını keşfetmeye başlar. Adam, sonunda, hayatın anlamının kendi içinde olduğunu anlar.
Bu kitap, bana hayatın anlamını bulmak için kendi iç dünyama bakmam gerektiğini öğretti. Bu kitap, bana kendimi tanımam ve kendi potansiyelimi gerçekleştirmem için ilham verdi.
Bu kitap dışında, "Suç ve Ceza", "Kırmızı ve Siyah", "Küçük Prens", "1984", "Otostopçunun Galaksi Rehberi" gibi kitaplar da beni çok etkiledi. Bu kitaplar, bana farklı bakış açıları kazandırdı ve hayat hakkında farklı düşünmemi sağladı.
Bence kitaplar, hayatımızı değiştirebilecek güçlü araçlardır. Doğru kitapları okumak, bize kendimizi tanımamıza, hayattaki amacımızı bulmamıza ve dünyayı farklı bir şekilde görmemize yardımcı olabilir.
10 Yorumla
+1 yılAslında okuduğum her bir kitap ufak ufak da olsa hayatıma bir değişiklikler katıyor. İnce Memed, Kara Kitap, Karamazov Kardeşler, Diriliş, Germinal ise ilk başlarda örnek vereceğim belli başlı kitaplardandır.
10 Yorumla
Psikonet Yayınları'ndan Hayatı Yeniden Keşfedin.
Willheim Reich'ın Dinle Küçük Adam
Gündüz Vassaf'tan Cennetin Dibi
İlk aklıma gelenler bunlar.
22 Yorumla
Soran+1 yılSadece Dinle küçük adam'ı duymuştum, diğerleri hiç duymadığım kitaplar, mutlu oldum, sayenizde listeme yeni kitaplar eklendi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılEmil Cioran - Çürümenin Kitabı
15 Yorumla
Soran+1 yılŞu zamanlar karşıma çok çıkıyor..
- +1 yıl
Güzel kitaptır.
- +1 yıl
Konusu ne
- +1 yıl
Mutsuz eşek?
- +1 yıl
@inanartiksenihic Felsefi bir kitaptır. Konusu karamsarlık, hapsonulan kimlikler ve ait olduğumuz zorunluluklar ile ilgili sancılı ifadelerden oluşuyor.
+1 yılÖyle bir kitap yok. Hayat değişmez düşünceler değişir. Hayatı değiştirmek sana bağlı. Şanslarına bağlı.
12 Yorumla
Soran+1 yılGerçekci bir yorum, fakat düşünceler değişince biz de değişmiyor muyuz? Yani bize bağlıysa hayat, ilk başta düşüncelerden başlamamız daha mantıklı değil mi?
- +1 yıl
Ok? O zaman şöyle... kafandaki tüm düşüncelerini gerçek hayatta gerçekleştirebiliyor musun? Hayır... Yani düşünmek yeterli değil tek başına. Hayata geçirmek önemli. Yani düşünce-hayat komplikesi var burada. Taktik ve oyun gibi.
- Kültür & Sanat konusunda 816 cevap paylaştı.
+1 yılHayatımı değiştiren benim ve yaşanmışlıklarım değiştiriyor. Bunun dışında kitaplar hayatımı değiştirmez..
11 Yorumla
Soran+1 yılBahsetmek istediğim tam olarak hayat değildi aslında, keşke öyle bir şey mümkün olsaydı..
Daha çok zihniyeti kastetmiştim, yani zihniyet değişimi de bir nevi hayatımızı da etkilediği için böyle sordum:)
Okudum ve hayatı daha fazla anladim dedigim bi kitap oldu
13 Yorumla
Soran+1 yılHangi kitap olduğunu paylaşabilir misiniz?
Soran+1 yılTeşekkürler
Joseph Conrad'ın Karanlığın Yüreği kitabı. Bu kitap aynı zamanda en sevdiğim filmlerden birine ilham olmuştur:
10 Yorumla
+1 yılHic bir kitap ile hayatımın değişeceğini düşünmüyorum zaman eskisi gibi basit değil
12 Yorumla
Soran+1 yılNe yazık ki öyle, fakat güzel kitaplar hayatımızı tamamı ile değiştirmese bile zihniyetimizi değiştirebiliyor. Eh zihniyet değişimi bir nevi hayat değişimi demek.
- +1 yıl
Kesinlikle böyle çok daha doğru oldu zihniyetimizi değiştirebilir.
+1 yılNietzche ağladığında, sinekler tanrısı, sharman, bin muhteşem güneş vb vb
12 Yorumla
Soran+1 yılBin muhteşem güneş yaşamı ve hayatı çok sorgulatıyor..
- +1 yıl
Sessiz acıları anlamanı sağlıyor. Çaresizliği anlatıyor.
+1 yılHer kitap bir şeyler kattı hayatıma ve özellikle sesli kitap okumak diksiyon için daha iyidir
12 Yorumla
Soran+1 yılSesli okumayınca bile insanın kelime hazinesi genişliyor, yani her şekilde kitaplar diksiyon için çok önemli.
- +1 yıl
Aynen öyle tabi ki de
+1 yılOkuyunca hayata bakışınız değişiyor hayatınız değil. Ve bu durum bu yerde pek sağlık barındırmıyor bazıları için
30 Yorumla
+1 yılKur'an-ı Kerim
20 YorumlaHiçbir kitap insan egosundan daha güçlü değildir bence. İnsanı değiştiren şey acı çekmektir, acıyı hissetmektir.
10 Yorumlatek bir kitapla hayatım değişmedi ama Martin Eden in etkisi oldu
işimi bırakıp hayallerime doğru yol alıyorum10 Yorumla
+1 yılokudugum her kitap azda olsa hayatimi etkiledi ve degistirdi
10 YorumlaOyle bi kitap olduguna inanmiyorum ama ruhsal zeka cok sey katar
10 Yorumla
+1 yılTek bir kitap yok ama genel olarak söyleyecek olursam kişisel gelişim okumak bana çok şey kattı.
11 Yorumla- +1 yıl
En çok hangisi seni geliştirdi?
+1 yılCok kitap var
Suc ve Ceza
Burçak Cerezcioglunun Mavi Saçlı kız
Anne Frankin Günlüğü10 Yorumla
+1 yılKitap değil de film. The Nutty Proffessör (Çatlak Profesör-1998)
10 YorumlaVar bikaç tane ama hiçbi şey bilmeyen beni felsefeye yönlendiren kitap lisede sofie’nin dünyasıydı
10 Yorumla
+1 yılYok. Şu zamanda okumayı geç en iyi kitabı yesende bu ortamda zor.
10 YorumlaÇok kitap var. Dorian grayin portresi çok mesaj verdi bana bu konuda.
11 Yorumla- +1 yıl
Konu ne
+1 yılSol ayağım kitabı beni çok etkiledi ama hayatım aynı ☹️
14 Yorumla- +1 yıl
Yaa benide
- +1 yıl
Okudun mu
- +1 yıl
Evet tabi
- +1 yıl
İnsan elindekinin farkına varıyor 😊
+1 yılKitap okumayı hiç sevmedim ama yinede hayatım değişti
10 Yorumla
+1 yılSineklerin tanrısı, Fahrenheit 451, bülbülü öldürmek, olasılıksız, martin eden gibi kitaplar var.
12 Yorumla- +1 yıl
Martin Eden konusu ne
- +1 yıl
@inanartiksenihic fakir bir erkeğin, zengin bir kızla yaşadığı aşkı ve zengin sınıfa ayak uydurmaya çalışırken yaşadığı zorlukları ve kendisini değiştirmeye çalışmasının sonuçlarını anlatıyor.
+1 yılHayat değiştirecek düzeyde değil ama bazı gerçeklerin farkına varmamı sağladı. Fahrenheit 451
116 Yorumla
Soran+1 yılBana da kitap okuma alışkanlığını kazandırmıştı, cidden güzel bir kitap.
- +1 yıl
Kesinlikle 🙂 Geçenlerde de Otomatik Portakal aldım ama henüz okuma şansım olmadı, oldukça övülüyordu okudun mu?
Soran+1 yılOkumaz mıyım, çok sevdiğim bir kitaptır, tavsiye ederim. Hatta geçen gün bir seri olduğunu öğrendim, şu an okuduğum kitabı bitirip sırayla okuyasım var.
Soran+1 yılAy bir dakika
Soran+1 yılAy kafam karişti
Soran+1 yılBen şeker portakalı diye anladım uykusuzluk bir kötü yaptı beni...
- +1 yıl
Konu ne
Soran+1 yılOtomatik portakal'ı okumadım ama okuyan arkadaşlarım akıcı bir kitap olmadığını söylüyorlardı..
Soran+1 yıl@inanartiksenihic konu benim algılama sorunum...
- +1 yıl
Hayır kız kitabın sordum😂
Soran+1 yıl@inanartiksenihic acil uyumam lazım.. Fahrenheit 451'i soruyorsan, kitapların yasak olduğu, herkesin sürekli aynı şeyleri tekrarladıkları, hiç sıkılmadan televizyon izledikleri ve kitaplardan uzak bir yaşam sürdükleri bir dünyayı anlatıyor. Yani bizim dünyamızda ki birçok insanın yaşamı gibi, tek fark bizim dünyada kitaplar yasak değil:)
- +1 yıl
Tam benlik mis cidden saol gerçektende tamda beni anlatmış mutlaka okuyucam iyi gecelerr🥰
Soran+1 yılKeyifli okumalar dilerim, iyi geceler🩷
- +1 yıl
Kişiden kişiye değişiyor demek ki 🙂 Sırada o var işte... Cengiz Aytmatov kitapları da efsanedir, onlara da okumadıysan bir ara göz atabilirsin.
Soran+1 yılBirkaç kitabına baktım, Toprak Ana kitabını listeme ekledim, yazarın okuyacağım ilk kitabı olacak.. Teşekkürler tavsiye için.
- +1 yıl
Rica ederim, iyi okumalar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSineklerin tanrısı
Ferrarisini satan bilge
Seyir25 Yorumla- +1 yıl
Sonunda 😀
Cevap sahibi+1 yıl☺️😉
- +1 yıl
Nobel ödüllü şu kitabı okuyana bile rastlamak çok zor 😀
Cevap sahibi+1 yılÇok sevdiğim bir arkadaşım hediye etmişti😍
- +1 yıl
İyi bir arkadaşın varmış ☺️
+1 yılOğuz Atay-Tutunamayanlar
12 Yorumla
Soran+1 yılTutunamayanlar'ı görünce bir mutlu oluyorum, sanırım kitabı anlayarak bitirmenin verdiği gurur yüzünden bu..
- +1 yıl
Kesinlikle öyle, muhteşem bir kitap muhteşem bir kalem 😊
- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılOldu sayesinde yeni bi tramvam daha oldu
13 Yorumla
Soran+1 yılHmm ismini paylaşabilir misiniz? Travma yaratacak kitapları seviyorum..
- +1 yıl
Amok - krystian bale ben İngilizce pdf okumuştum. Türkçesini bulamadım. Adam gerçekten bi adamın hayatına son vermiş bunu anlatıyor detaylı bi şekilde.
Soran+1 yılTeşekkür ederim, okunacaklar listeme ekledim:)
+1 yılhonore de balzac vadideki zambak
felixde çocukluğumdan izler buldum10 YorumlaOkudum anladım altına imza’ fazlasıyla hayatımı değiştiriyor bu kısım
10 Yorumlaİnsanlar
Her gün okuyoruz12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir bakış açısı.
Bukowski'nin her kitabı.
20 Yorumla
+1 yılVar tabiki kitabın adı '' yaşadıklarım ''
10 YorumlaÖyle bir kitap hiç okumadım ben
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılhayır öyle bir kitap yok
10 Yorumla
+1 yılPamuk prenses ve yedi cuceler 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılMümin sekmanın bir kitapı
10 Yorumla
+1 yılBir kaç tane var ama öyle 180 derece dönmedi.
10 YorumlaBeyhan budak kitaplar
10 Yorumla
+1 yılAynalar koridorunda aşk
10 YorumlaSanırım Pal Sokağı Çocukları.
10 Yorumla
+1 yılVictor hugo-bir idam mahkûmunun son günü
10 Yorumla
+1 yılTüm kitaplarım değerli
10 Yorumla
+1 yılTrivinan şibumi
12 Yorumla
Soran+1 yılŞibumi fazla merak ettiğim bir kitap, okuyan arkadaşlarım övmekten yorulmuyorlar resmen:)
- +1 yıl
Oku ama şifresini cozerek
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çok bar ama popüler kültür değil….
10 YorumlaSerenad -Zülfü Livaneli
10 Yorumla
+1 yılOnun içini okudum veeeere
00 Yorumla
+1 yılYok valla ben okursam kitap değişir
00 Yorumla
+1 yılHayatımı bir kitap degistiremez
00 Yorumla
+1 yılO kitap Kur'an olur
20 YorumlaHer kitap.
20 Yorumla
+1 yılDeğişmiyor.