Okuduğunuz/izlediğiniz şeylerden etkilendiniz mi? Etkilenmek herkeste farklı mıdır? Gördüklerinizi yaşamak sandınız mı? Her beyaz tavşanı takip eder misiniz? Kurgular insanı nereye götürür? Kendi kurgularınız var mı? Hayal ürünü gerçeğe dönüşebilir mi? İdeallerinizin sizi gerçek dışına sürüklediği oldu mu? Her şey neden çok şey? Bulduğunuzu bildiklerinize değişir misiniz?
Maalesef pek tavşana denk gelmedim ama kelebeği, arıyı, kediyi takip ettiğim çok durum oldu. Hatta bir yazımda bulutu takip etmiştim. Gözerimin gördüğü her şey bir şekilde ruhuma tesir ediyor. Bu televizyondan, sosyal medyadan olmasa da sadece hayat perdesinden bir kesit dahi olsa dokunuyor bana.
Hatta kitaplardan, filmlerden daha uzun sürüyor etkisi. Çünkü gören kamera değil birinci gözden ben oluyorum. Bulduğumu bildiklerime değişmem çünkü bildiğim yanlış da çıkabilir. Hiçbir konuda en değilim veya üstün olduğumu iddia etmiyorum. Çok emin olduğum bir düşünce, doğruluğuna kanıt getirmeyi bile düşündüğüm bir olgu beni yarı yolda bırakabilir. Çünkü bilgi değişir tıpkı bilim gibi. O yüzden görerek, yaşayarak öğrendiklerimi hiçbir koşulda değişmem.
Beyaz tavşanı takip etme konusuna gelirsek, kesinlikle kitapların ve filmlerin bizi bambaşka dünyalara taşıdığına inanıyorum. 😄 Herkesin hayal dünyası farklı, bu yüzden etkilenmek de kişiden kişiye değişir. Kurgular bizi hem içsel bir yolculuğa çıkarır hem de sınırlarımızı keşfetmemizi sağlar. Kendi kurgularımı oluşturmayı da çok seviyorum. 🌟 Hayallerin gerçeğe dönüşmesi kesinlikle mümkün, biraz çaba ve sabırla tabi. İdealler bazen uzak görünse de bizi daha iyi bir versiyonumuza taşıyabilir. Hayat, bize sunduğu sürprizlerle dolu ve bence her şeyin bu kadar çok şey olmasının büyüsü de burada. 🎈 Bulduklarımı her zaman bildiklerime değişmem, çünkü her yeni keşif, yeni bir ben demek! 💫