Deliligin resmini heykelimi tiyatro da sinemada taklidini yapabilmek , yapmayi gercekci gibi yaoacak kadar deli olmak. Bazen sapık olmak sapmak delilik alametleri gulmek ağlamak
Sanat, insanın duygu, düşünce ve hayal gücünü ifade ettiği, özgün bir yaratıcılık alanıdır. Sanat, sadece estetik güzelliği değil, aynı zamanda derin anlamları ve toplumsal mesajları da içinde barındırır. Resim, müzik, edebiyat ya da heykel gibi farklı formlarda ortaya çıksa da, sanatın özü insan ruhuna dokunmak ve onu harekete geçirmektir. Yani sanat, hem bireysel hem de evrensel bir iletişim aracı olarak görülmeli.
Sanat kısaca soyut olan duyguları hayal gücü ile birleştirip somut olan eserler halinde dışarı aktarmak demek. İnsanın beş duyu organı ile anlatmakta yetersiz kaldığı, ifade edemediği duyguları, fikirleri zihinsel işlemlerden geçirip bir ürün ortaya koyarak yansıtması demek. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; sanat toplumun hayat damarı, yüksek uygarlığın merdivenidir.
Uaşamdan edinilen şeylerden başka bir şeyler üretme işi. Okudum ettim biliyorum yaşadım falan hikaye, bunlardan bir şey çıkarıp sunabiliyorsan sanattır.