Sanat insana, topluma, ruha hitap eder diyerek kısıtlayamam. Sanat her şeye hitap eder. Yeri gelir sanat insanın ruhuna dokunur ve duygularına tercüman olur, sanatçılar eserleri ile topluma seslenir, toplumu aydınlatır... Sanat belirli bir kitleye hitap etmez. Sanatın bir durak noktası yok ki hep aynı durakta durup tek bir şeye hitap etsin.
Her sanatın tek ortak noktası duygulara hitap etmesidir kanımca. Heykeltraşım, yaptığım heykellerde insanların duygularına girmek beni mutlu ediyor. Ele aldığım kavramlarla daha çok bunu yapıyorum, biçimden, kütleden veya boyuttan ziyade kavram ile vurmaya çalışıyorum.
Sanat bence insana hitap eder, ruha hitap eder, aşka hitap eder. Görüyoruz ya bütün yaşamış üstadları, hepsinin insanlıği var, ruhu var ve en mühimi, aşkı var.
Göze hitap etseydi görme engelli ressamlar olabilir miydi ya da kulağa hitap etseydi Beethoven Moonlight Sonata'yı yazabilir miydi... Bence ince, bilge, duyguları güçlü karmaşık ruhlara hitap ediyor.
Tabi ki de ruha hitap eder. Göze hitap eden sanatlar da, kulağa hitap eden sanatlar da en sonunda ruhu beslediği için birbiriyle bağlantılı olmuş olur. Ve genel olarak tüm sanatlar ruha hitap eder bu yüzden.
Müzik kulağa hitap eden bir sanattır Kimi zaman insanın ruhuna dokunur Güzel bir tabloya baktığın zaman o da senin gözüne hitap eder Belki seni alıp farklı yerlere götürür