Sanat iletişim şeklidir, hatta öyleki en güçlüsüdür. Kulaga kalbe beyne mantığa zevke göze insanın deger ölçulendirebiliceği tüm özelliklerine hitap etme, duygularıyla iletişime geçmeyi hedefler. bir ahçı yemek yapar oda sanatsal bir çalısmadır haz duyar tat alma duyularımız. bir müzik işitiriz kalbimizin ritmi değişir kulağimızda işittigimiz ses beynimize mutluluk ya da aksi hüzün salar, resim çizen bir ressam, tablosuna öyle bir mesaj gizler ki örnek monalisa tablosu gibi uzerinden asırlar geçer hala gizemli kalabilir, insanın emek harcayıp diğer insanlardan daha yetenekli ve özverili yaptığı her çalışma bence sanattır, annelerde sanatcıdır, çocukları heykel traş gibi hergün şekillendirir. kiminin eseri koca bir ülke kurtulmasında buyuk rol oynar mustafa kemal gibi kiminin çalısmasıda bir adolf hitler olur bir cok can alır. Kimisi bir kitap yazar seni geliştirir kimisi bilincine mesaj gönderir subniminal, sanat iletisimin en gizli en derin ve etkili halidir. Sanat doğru bir sanatçı ile iyi ya da kötü yönde adeta insanları büyüler etkisi altına alır. Saatlerce Konuşarak icine huzur veremicegimiz, gaddar biri 3 dakkalık bir neyzen çalısmasında neyin sesiyle kendinden gecip gözyaşı dahi dökebilir. Sanatsız olamazdı bir toplum..
sanat dünyaya barış getirebilecek güçte olan bir tutku bir zevk temelinde ise insan kendi hislerini veya toplumun hislerini duygularını anlatmayı sağlar bence
Bence sanatın amacı, görünmeyeni göstermektir. Duygular, hayaller ve ya travmalar gibi her insanın bir bakışta göremediği soyut şeyleri somut hâle getirme çabasıdır. Sanatı icra etmeyi, anlamayı ve anlatmayı severim.
Sanat bence bir toplumun gelişmişlik seviyesini gösteren yegane unsurdur. Çünkü sanat sadece tek bir alanı kapsamaz. İnsanlar buna dahil olur, herkes birşeyler katar. Sonuç olarak ortaya muazzam şeyler çıkar. Bu arada sanat adı altında yapılan saçma şeylere karşıyım 😁
Sanatı kişileştirdiğimizde anlayabileceğimizi düşünüyorum. Sanat, tinsel çekim duyduğumuz şeydir. Şeklini çizemeyip, adını yazabildiğimiz bir varlık belki. Temeli benim açımdan histir. En sevdiğim müzik ve dans olmakla beraber zaman zaman şiir ve resim ile de etkileşime girmiyorum değil.
En İyi Cevaplar