Uraz kaygilaroglunun sergi için verdiği pozlar tepkilere neden oldu Elinde kasap bıçağı kadin kafası ve kanlar içinde poz veren oyuncu gelen eleştirilerin ardından açıklama yaptı Amacının kötü duygular uyandırmak olmadığını savunan oyunculuğu bırakmaya hazırım dedi Uraz kadin cocuk cinayetlerinde en çok uğraş veren sanatçılardan Şiddet olayını körükleyen bu fotoğraf mı şimdi? Kaldı ki bu fotografla4 aylar önce çekildi o zamn niye kimse tepki göstermedi canileri salan hakimler neden linç edilmiyor Urazin en büyük hatası özür dileyerek bu cehalete prim vermesi adamı günah keçisi ilan ettiler
O zaman saw, hostel, texas chainsaw massacre gibi yapımların yapımcıları, oyuncuları, yazarları, yönetmenleri, tamamı katil, psikopat, ş. rfsiz. Ülkece herkesin kafayı yediğinin kanlı canlı örneği. Adam bir sergide yer aldı diye sanki elinde palayla yolda gördüğü kadınları doğrayan bir katilmiş gibi adamı linçlediniz ya günlerdir. Siz gerîzekâlı mısınız? Adam oyuncu ya, yarın katili canlandırır, öbür gün sapığı, bir diğer gün ise halk kahramanı olur. Çünkü adamın işi bu, mesleği mesleği. Ha içinde bulunduğu işleri beğenmezsin, oyunculuğunu eleştirirsin vs anlarım da bu konu üzerinden adamı linçlemek nedir? İyiki dahmer dizisini Türkiyede çekmediler diyorum. Bütün cinayetlerden baş roldeki adamı sorumlu tutardı bizim halk. Dünyada benzeri imaj veren klipler, diziler, filmler var. ama bir resimden tetikleniyorsa bir insan zaten içinde varmış sadistlik. Yanlış şeylere kanalize oluyorsunuz. Bu sâlâklıkla yaşadığınız şeyleri 100 yıl daha yaşarsınız. Siz 6 yaş için hazırlanam çizgi filmden başka bir şey izlemeyin her halttan etkileniyorsunuz.
Karaktersizlik ve sanat falan değil sanat böyle bir şey değil korkunç açıkçası bu ülkenin sanatçı denilen kesiminin büyük kısmı insan değil gibi davranıyor birisi çıkıp bu katliamın arasinda böyle pozlar veriyor sanat diye, öte ki çıkıyor bugün kötü şeyler konuşmayalım diyip gecesine devam ediyor, digeri milyonlar kazanıp tek laf etmiyor pardon ama bu kadar apolitik olmanın sebebi nedir işlerine gelince hepsi kadın dayanışması diye ortada geziyor ülkede katliam var şimdi değil de ne zaman konuşulacak? 50 takipçisi olan hesaplar bile birşeyler yapmaya çalıştı milyonlara hitap eden bu kesim çıkıp iki laf etmedi bunlar sanatçı falan değil bunlar insanları kandırabileceğini düşünen, ceplerine giren paradan başka bir şey düşünmeyen, iyi günde çıkıp yaninızdayiz diyip kötü günde kimsenin sesi olmayan bencil kesim hiçbirisi samimi ve dürüst değil hiçbirisi.
Bu arada yanlış anlaşılmasın cinayetlerin ve bütün bu olayların sebebi bunlar tabi ki değil ve asıl hedef çok başka zaten sebep sizsiniz diye linç etmek aşırı aşırı saçma ama sorun o kadar kitleleri varken susmayı tercih etmeleri
Böyle vahşet içeren bir fotoğrafla poz vermesi tbii ki çok hoş olmayan bir durum ama tv kanallarında internet ortamında yayınlayan dizilerde Şiddet silah olum kadini aşağılayan ifadelerin yer aldığı sahneleri çocuklarına izlettiren toplumun sadece birini hedef alması üzücü
Çok çok haklısın yani hergün aldatma, mafyatik diziler çekilirken, nerdeyse tüm dizilerde kadınların saçları erkeklerin ellerinde ordan oraya savruluyor ve bu diziler acayip yüksek reytingler alıyor tamamen saçmalık tamamen hiçkimsenin ne oynayani, ne çekeni nede yayınlananı izlememesi gerekiyor ama ikiyüzlülük iste işine gelene işine geldiği gibi davranmak böyle oluyor
Ewt sanırım burada tam olarak ne demek istediğimi anlamamış olanlar var gunduz kusagi adı altında yayınlanan prgramlar akşam kusagi drama yerli dizilerin topluluk içinde ne kadar kötü örnek olduğunu son günlerde bunun ciddi bir boyuta geldiğini görüyoruz gunduz kusagi programlarında kadına şiddet istismar dolandırıcılık aile ici Şiddet cinsel istismar terkedilmis cocuklar annesi evden kaçan cocuklar baba şiddeti katillerin programa gelmesi bunlar en çok çocukların izleyeceği saatlerde yayınlanıyor ve maalesef aileleri tarafından çocuklarda izlettiriyor toplumun ahlak çöküşünün sebebi reyting uğruna her türlü pisliğin ahlaksızlığın konu alındığı tv yayinlarnda toplum gerçekten tepki verecekse başta bu tür yapimlara tepki vermeli sadece bir tek kişi hedef gosterilmemeli
Olaya tek olarak bakan çok fazla var ama söylediklerinde çok haklısın sanatçılar da tepki göstermeyecek haksız, konuştuğumuz dizileri, proğramları kaldırmayan ve sunanlar da haksız genel bir sorun var yani bütün halde hemde... ayrica evet uraz aşırı derece de suçlu ve haksız üzerine gidilsin tamam ama uraz burada tek basina değildi ki urazin yanında o resimleri asıl çizip sergileyen kadının adı bile yok ikisine tepki gelmesi gerekiyor bu olayda neden sadece uraz yani anlamadım
Çünkü her olayda oldgu gibi millete yine bir tek bir kurban lazımdı urazi seçtiler ya tamam adam. masum değil suçlu sonuçta bir sanatçı topluma örnek olacak projelerde yer alması gerekiyor ama seninde dediğin gibi asil bu resimleri çizip sergileyen kadının hiç mi suçu yok üstelik Bi kadın olarak daha çok tepki alması gerekir aslında bu vahşeti sergileyen bir kadın
Sanat bu değil. Sanat insanları düşündürür, hoş bir etki yaratır. Gaddarlığı kanla resmetmek ne zamandan beri sanat olarak nitelendiriliyor? Sevdiğim bir oyuncuydu Uraz Kaygılaroğlu hatta şiiri bana sevdiren isimdi. Ama bu resmi gördüğümden beri gözümde bitti. Bir reklam çekimi olabilir, iş birliğiyle yaptığı sözleşmenin şartı veya şarkı kapağı da olabilir. Konuya ve bu şiddet resminin sebebine hakim değilim. Ama hangi zamanda paylaşılmış olursa olsun anlamsız ve acımasız. Konu yemeklerin kadınlar, çocukla olması değil. Bir insana yemek muamelesi yapılması, farklı uzuvların yenilebilir besinler olarak görülmesi. Ki resimler asla çizgilerden ibaret olmaz. Her tuvalde bir hikaye gizlidir. Sanatçının vermek istediği bir mesaj, anlatmak istediği bir konu olur. Bu resmin de acıkmış bir adamın masasından ibaret olduğunu asla düşünmüyorum.
2 resme bakıp etkileniyorlarsa Çanakkale'yi görüp niye etkilenmiyorlar dönemin zorlu şartlarından geldikleri rahatlığa bak insanlar çok boş geliyor artık bana yazık.
Leyla, bu konuyu gerçekten derinlemesine düşünmek gerekiyor. Bazen sanat, toplumu sarsıp düşündürmekten başka bir amaca hizmet edebiliyor gibi. Uraz Kaygılaroğlu'nun böyle cesur ve provokatif bir sergiyle bu denli tartışmalar yaratması, bir sanatçı olarak işini yaptığı anlamına gelir mi? Kesinlikle. Ancak, sanatın sınırları ve etkileri hakkında ne düşündüğümüzü daima sorgulamalıyız. Fotoğrafların şiddeti beslemediğine emin olmak önemli. Uraz'ın bu noktada daha sakin bir yol izleyebilmesi mümkün olabilirdi ama bazen anın getirdiği tepkiler farklı kararlar almamıza neden olabiliyor. 🧐
Hiç kusura bakma bu fotoğrafları gördüğümde de tepki verdim. Bu nasıl sanat bu nasıl bir algı? Bunu savunan her kim varsa aklından şüphe ediyorum.
Şu görsellerin neresi normal? He bu pozu Uraz verince mi sanat ve normal oluyor? Nersinden tutarsan tut bunun sanatla ilgisi yok. Bu bilinç altına özellikle çocukların bilinç altına yerleştirilen caniliği normalleştirmek başka bir şey değil. Bu ve bunun gibi her ne varsa hepsine karşıyım.
Cinayetlerin şiddetin caniliğin tek sebebi tek başına bu görseller değil. Ama keşke bu kadrajda bu kadar sarsıcı görüntüler içinde sevilen Uraz olmasaydi. Sanatçı dediğin örnektir, yaptıklarıyla ve paylaşımlarıyla...
3
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Kaç kere yorumların altına yazdim fikrimi söyledim asla vahşeti andiran fotoğrafı savunmuyorum l sadece günümüzde heryerde o kadar kötü örnek varken neden sadece uraz Şu an hedef noktası bu resmi çizip sergileyen bir kadın o kadının aklından şüphe ederim Bi kadın olarak nasıl böyle bir vahşeti kafasında kurmuş neden kadının adı hiç geçmiyor mesela başta linç edilmesi gereken kadın degil mi sizce?
Yazdığınız diğer yorumları okumadım. Ve bende sadece Uraz hatalı demiyorum fakat ünlü olduğu için örnek davranış sergileyip aklı başında her insan gibi bu pozları vermeyi redetmeliydi. Benim için tek hedef Uraz değil.
Sanat bunu yaopabilir. Kendi bkunu konserveye koyup saklayan Manzoni’1933-1963 açık arttırmayla bku satıldı . muhtemelen 1940 lardak bku koklamak büyük bir heyecan oluşturur ben olsam 40 tane seçkn zengini çağırırm konserveyi açar önüne fan koyarım herkes o kokuyu alamalı :) Sanatın çeşit sapmaları vardır. Normal insandan sanatçı olmaz. ama sanatçı en iyi şekilde sapkınlıgı dile getirebilen kişidir. Bu sahne daha sonra da olacak Kadın kesme öldürme olayları gene olacak ve bu resimi gene tartışacağız . Yalnız kadın kesme olaylarında farkında mısnız her 10 senede 1 kere oluyor . genelde bakireler seçilmesi tuhaf değil mi.
Bu cinayetleri uraz kaygılaroğluna yıkmak saçma olur fakat şunu belirteyim bir sanatın topluma faydası olması gerektiğini düşünüyorum, bu serginin bu fotoğrafların olumlu örnek teşkil ettiğini düşünmüyorum bence bu sanat değil
Merhabalar Bana göre çok sarsıntı yaratan bir eserdir, insanları özellikle bu dönemde kadın cinayetlerini bu kadar vahşice işleyerek daha da kötü duruma sokmaktadır. Psikolojik baskı yapan bir resimdir.
Kimse buna sanat diyemez. İnsanın aklından bu tür düşünceler geçiyor ve bunları resmedebiliyorsa içinde de vardır bu tür davranışlar. Resimleri hazırlayan da resimde mankenlik yapan uraz kargılaroğlu da toplumdan tecrit edilmelidir.
Yine de her şeye rağmen saçma skm bi sergi olmuş. Mesela aynı fotoda Kesilmiş hayvan parçaları veya Kesilmiş çocuk bedenleri de olabilirdi. Hepsi aynı kapıya çıkıyor. Saçmalığa.
Sen nasıl bi malsın ya aylar önce insanların beynine giriyor bu zaten olaydan sonra mı paylaşacaktı? SİZİN GİBİ AKILSIZ İNSANLAT OLDUĞU SÜRECE BU SANATÇI BOZUNTULARI DAHA ÇOK BİLİNÇALTINA KADINA ŞİDDETİ SOKAR CİDDEN BEYİN YERİNE BOK PÜRSÜK BİR ŞEY TAŞIYORSUNUZ.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yorumundan da anladığım kadarıyla ne kadar seviyesiz bir insan olduğun anlaşılıyor mahalle ağzıyla yorum yapman senin ne kadar cahil yobaz oldgnu gosteriyor hiçbir fikri bilgisi olmadan bu tarz konulara eleştiri yapan senin gibi bir beyinsizn söylediklerini ciddiye alacak degilim hadi smdi kaybol
Aslında kotu bi anlam tasimiyor ama sanattan anlamayan insanlarimiz canice görüyor. Bu kadar taninan insanin bunu desteklemek amaciyla yaptigini dusunuyo musunuz
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Hükumeti elestiremedikleri için sanatçıları hedef alıyorlar tv gunduz kusagindaki prgramlar her türlü ahlaksızlığı barındırıyor adam 2 kadini öldürüp izdivaç programında evlenmek içn uygun eş adayı aradığını söylüyor yobaz milletimiz bunları halkın kahramanı ilan edip kalkıp Bi sanatçıyı sırf mesleğini yaptı dye bu kadar eleştirmesi çok ahmakça
Bunu daha önce görmemiştim. Gözümden kaçmış. Ben de diyorum Twitter da neden Uraz Kaygılaroğlu'nun adı geçiyor. Meğer bu yüzdenmiş. Bu sergi değil ki bu bildiğin vahşet ve vandallık.