Merhaba, İlk okulda bize de öğretirlerdi Ebru sanatını. Çok dikkatli bir şekilde suya eklenen yağlı boyaların tuvale aktarılması ise işin en zor kısmı. Ancak sonrasında ortaya çıkan görseller muazzam ve buna değer :) Işıkla kal.
İlkokul ve ortaokulum ebruyla geçti. Tablolarım okulda kaldı, çok severdim. İleride devam etmeyi düşünüyorum sonuçta nasıl yapıldığını da biliyorum. :) Ebru, sınırsız değişimle konsantre bir sıvı üzerinde renklerin kucaklaşması, kaynaşması ve dansıdır. Ebru sanatını yüzyıllardır gizemli kılan ve sanatçıyı ebru teknesinin önünde dünyanın tüm sırlarını ve kargaşasını aşmaya iten şey, bu sanatın akışkan, her zaman dinamik, değişken, sonsuz teknikleri deneme fırsatı veren bir kağıt boyama sanatı olmasıdır. Bu kendini aşan tezhip ve hat sanatında, kitap sayfalarında, murakka kenarlarında, kapaklarda kullanılan ebrû , günümüzde başlı başına bir sanat eseri olarak da değerlendirilmekte ve sergilenmektedir.
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bende çok seviyorum öğrenmek isteyeceğim güzel ve naif bir sanat:-) bu arada seni yeniden burada görmek güzel:-)
Annem çok sever bu sanatı. Bence de çok etkileyici ve rahatlatıcı bir büyüsü var. Özellikle yapanı seyretmek bence güzel bir şeydir terapi gibi gelebilir yani. Şurada bile paylaştığın resimleri görür görmez insanı rahatlatıyor. Hele bir de yapanı izlerse onu hiç düşünemiyorum. 😊😊