+1 yılSurrealizm ***
En guzel orneklerini Gabriel Garci Marquez de bulunan edebiyat akimidir bence. insani aklin koleliginden kurtarmayi amac edinmistir.
surrealizm bence 'GERÇEKÜSTÜLÜKTÜR"
Keske bu sitede ciddi konular konusabilecegimiz bir platform (forum) ayri bir ortam olsada
uzun uzun konussak tartissak.
guzelim konuya yazik olmaz umarim.12 Yorumla
Soran+1 yılEvet usta yazar Marquez i bende severim.
Ancak sanıyorum Marquez Macig Realism (Büyülü Gerçekçilik) akımından bir yazardı.
Sürrealist yazarların başında Louis Aragon gibi ustalar geliyor :)
Ve evet arada böyle sohbetlerde dönse şahane olurdu. Teşekkür ederim.- +1 yıl
rica ederim, dönse bu tip sohbetler arada iyi olur okumadigim bir yazarin bir kitabinin ismi gecse'de heyecanla arasam bulsam alsam ve okusam.
özledim bu seyleri uzun zaman oldu bu tip heyecanlar yasamiyorum artik pek.
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar.
Bu sitede bu tür soruları görmek güzel ve size teşekkür ederim. Gayet yerinde. Hatta sanata ilgisi olan arkadaşlara bile terimler hakkında az çok bilgi sahibi olması konusunda teşvikiniz olmuş.
Ben profil fotoğrafımdan anlaşılacağı üzere direkt olarak Van Gogh'a bastım.
Diğer şıklara başarılar dilerim.22 Yorumla
Soran+1 yıl:) Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim. Hoşça kalın efenim.
+1 yılHepsini esere göre sevebilirim ama bu tarz konularda klasik bir insanım ben:klasik sanat, barok. Renkleri de duyguları da en iyi ifade eden biçimi bence. Ayrıca Barok Dönem de yaşamak istediğim dönemlerden birisi olduğundan sanatını da görmek hoşuma gidiyor.
-Gecen bol olsun.-12 Yorumla
Soran+1 yılAslında o dönem koyu katolik kiliselerin, sanatçıları zaptettiği yegane dönemlerdendir.
Ve benimde benimsediğim ve izinden gittiğim akımdır.
Teşekkürler yorumunuz için.- +1 yıl
Karanlık dönemleri hep sevmişimdir:) Yani tabii hoş değil ama ruhuma daha uygun olduğunu düşünüyorum ve Rönesans Dönemi'ni saymazsak iyi eserler de bu dönemlerde çıkıyor sanırım. Yani karanlık dönemlerde...
+1 yılayy çıplak kadın, utanırım ben.
24 Yorumla
Soran+1 yılÇıplaklığa odaklanmayın,
Orada olma nedenine odaklanın derim :)- +1 yıl
:) resim yapmaya keşke daha fazla eğilebilsem ya da keşke elime bir parça boya tutuştursalardı küçükken
Soran+1 yılÇağdaş sanatın babası Vincent Vang Gogh 32 yaşında rahiplik mesleğinden kovulunca resime başlamış. O güne kadar eline fırça dahi almamış.
Sanat için asla geç kalınmaz :)- +1 yıl
başka sanat dallarından ona fırsatım olursa artık.. bir gün dünya benim için daha da güzel olacak, renklerin ve ışığın farkına varacağım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Hepsi birbirinden güzel. Ben Barok ve Sürrealism dedim.
25 Yorumla
Soran+1 yılYoksa burada gizlice her ikisi de hayalleri anlatıyor, mesajımı veriyorsunuz subliminal yolla, sayın Nupelda00 ? :)
Soran+1 yılSöylediğiniz sürrealism için geçerli. Ancak 1900 öncesi klasik sanatında konular yalnızca din temalıdır bildiğiniz üzere :) (Rokoko hariç)
Söylediğinizi klasizmede entegre edersek tanrının da bir hayal olduğu anlaşılıyor ki burada da haklı olunabilir.
Soran+1 yıl:)
Olamaz.
Kültür & Sanat konusunda 884 cevap paylaştı. Sürrealizm desem çağdaş sanatın boynu bükük. Çağdaş sanat desem pop art ve dışa vurumculuk var. Seçemedim zor olmuş soru.
12 Yorumla
Soran+1 yılYalnızca baktığında, zihninde iz bırakanı söyle gitsin :)
+1 yılHangisi olmazdı demek benim için daha iyi bir seçenek, hyperrealism olmazdı mesela.
12 Yorumla
Soran+1 yılGenelde fotogerçekçilik en merak edilen ve izlenen akımlardandır, pek ilgisini çekmeyene ilk defa rastlıyorum :)
- +1 yıl
Demek ki ben popüler kültüre popüler köle değilmişim.
+1 yılsürrealizm ve kübizm karışık olan bir sergi olsa tadından yenmez :))
12 Yorumla
Soran+1 yıl:) Kübizm sürrealisme tepki olarak doğmuş akım.
Yanyana gelmeleri garip olurdu.- +1 yıl
ondan dolayı diyorum ya :)
barok ve çağdaş sanat benim zevkime daha çok hitap ediyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılBir birine taban tabana iki zıt kutbu bir araya getirmişsiniz. ilginç bir estetik anlayışı :)
Soran+1 yılPeki :)
+1 yılBen hiçbişey anlamıyorum bu tablolardan ya , ne anlatılmak istendiğini hep merak etmisimdir:(
11 Yorumla
Soran+1 yılAralarından merak ettiğiniz varsa sorun size hikayesinden kısaca bahsedeyim :)
+1 yılResme başlamamış olsaydım Kübizim derdim. Ama resim yapmanın içine girince Klasik Sanat, Barok da ne kadar emek olduğunu anlıyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılSizde mi GSF okudunuz?
- +1 yıl
Hayır kursa gidiyorum.
tartışmasız sürrealizm. soyut imgeler ve mevcut algıyı çarpıtmak veya farklı algılamak beni cezbediyo
12 Yorumla
Soran+1 yılAslında Salvador Dali oldukça realist hatta bazen fotogerçekçi bir kişi gibi geliyor bana :)
Gerçekçiliği gerçek dışı ile harmanlama da usta.
klasikleri çok sevsem de kendimi tamamen onlarda buluyorum diyemem. ekspresyonizmin sürrealizmin tadı da bir ayrı.
10 YorumlaBöyle SAnatın İçine Tüküreyim... MElih Gökçek :DDDsfsadsad
21 Yorumla
Soran+1 yıl:) Meymenetsiz herif
Klasik olurdu ama şartlara göre 2. seçenek dışavurumculuk olurdu. İşin gerçeği sergi yerine tiyatroyu tercih ederim. Asıl sanat her zaman tiyatrodur çünkü tüm sanat akımlarının işleneceği yer orasıdır.
10 Yorumla
+1 yılbence hepside sanat emek var ortada ve zararlı bir şey yok
11 Yorumla
Soran+1 yılİlginç bir yaklaşım :)
Ancak bu akımlardan pek çok eser zamanında, topluma zararlı diye aşağılanmışlardır.
+1 yılBarokla dışavurumculuk güzel ama sürrealizm bana eğlenceli geliyo gerçekten. :)
10 Yorumla
+1 yılKlasik severim. Ama diğerlerinide esere göre sevebilirim.
10 Yorumla
+1 yılSürrealizm kafa açar...
( kesin bilgi yayalım:)11 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Klasik vazgeçilmezdir bence.
17 Yorumla
Soran+1 yılSize katılıyorum.
Soran+1 yılSorunuzu görseydim mutlaka yanıtlardım bende.
Sanat herkesin ilgi alanına girmiyordur belki de :)
Soran+1 yılKeyifli bir konudur aslında, ancak buradaki üyelerinin pek ilgisini çekeceğini sanmıyorum :)
Soran+1 yılŞanssızlık.
Klasik sanat dedim ama hepsi ayrı güzel
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) Haklısınız.
+1 yılHepsi başka güzel ama hepsinin kökünü kazıyan Andy Warhol denen bir herif var o yüzden pop-art.
Ayrıca sitede böyle konular görmek güzel :)01 Yorumla
Soran+1 yılAndy Warholl sanatıyla da kişiliği ile de tam bir Pop sanatçısı :)
Teşekkür ederim.
ebru yok ben onu seviyorum :D
12 Yorumla
Soran+1 yılEbruli malesef bir sanat akımı değildir.
Geleneksel Türk sanatlarında bir tekniktir :)
Yapıyor musunuz ebruli?
Gizli Üye(36-45)+1 yılCaravaggio <3 barok seçtim.
113 Yorumla
Soran+1 yılBenimde tarzını benimsediğim yegane ustadır.
Cevap sahibi+1 yılDönemi için harika biri. Çağdaş ressamların kimilerinin tarzları da güzel. Sende ressamsın sanırım?
Soran+1 yılRessam adayıyım diyeyim :)
Sanatçı olabilmek pek kolay değil çünkü.
Cevap sahibi+1 yılAnladığım kadarıyla kendine olan inancın var ve hedefin yüksek fakat ne durumda olduğunun da farkında birisin. Başarılar dilerim bu yolda o halde
Soran+1 yılTeşekkür ederim, bir gün sergime de beklerim. Kulağıma eğilip ben gizli kullanıcı derseniz tanırım sanırım :)
Cevap sahibi+1 yılHeyecanlı gibisin baya. Uslübünu nasıl açıklıyorsun ve sergi için hangi konuda bir şeyler yaptın?:)
Soran+1 yılAslında heyecanlı değil biraz telaşlıyım. 4 ayrı karma sergiye katılmam gerekiyor.
Barok etkisinde romantik olarak nitelendiriliyor çalışmalarım. Gezi ile ilgili 2 buçuk metrelik ve 1 buçuk metrelik çalışmayı tamamladım. Onun dışında güncel konular üzerine pek çalışmıyorum. Okumalarımın ve düşüncelerimin üzerine bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Aslında çalışmalarımı anlatmam biraz zormuş :)
Cevap sahibi+1 yılPeki adam akıllı hazırlandığın ilk sergi gibi algıladım ben, umarım telaşın boşa çıkar keyifli geçer. Okumalar ve düşünceler de bir takım konuları içeriyordur :D ama boşver konuyu uzatmiyim
Akademide 2. sınıftan itibaren sergilere katılmaya başlamıştım.
Resimlere baktığında ne görüyorsan çalışmalarımın anlatabildiği de o kadardır.
Soran+1 yılBu konulara merakın varsa,
Dijital portfolyomu gönderebilirim :)
Cevap sahibi+1 yılOoo mimar sinan da mı okumuştun, süper. Ressamların bir derdi olur ya çizerken veya boyarken.. Benim gördüğüm ve senin hissettiğin başka olabilir, ben seninkini merak etmiştim. Kiminin kafasında belli bir düşünce olur ona göre fırçasını oynatır kimisi kendisinin bile bilmediği iç dünyasına teslim olur falan :) öyle işte :)
Soran+1 yılAnadolu mezunuyum :)
Akademisyenlik için belki M. S. olabilir. Benim çalışmalarda sanıyorum son dediğine tekabül ediyor.
Teşekkür ederim, değerli fikirlerin için.
Cevap sahibi+1 yılBu arada önceki mesajını görmemişim, dijital olarak işlerini görmek isterim evet. Eklerim seni ben. Aman rica ederim efendim :D
Sürrealism.
31 Yorumla
Soran+1 yılKahrolsun gerçekliğin sığlığı o vakit :)
+1 yılSurrealizm. salvador dalinin tablosu sahanw
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) Boşuna ona Dahi Deli demiyorlar.
Sürrealizm..
21 Yorumla
Soran+1 yılGerçeğin ötesi diyorsunuz :)
Erkekler nedense F demişş...
12 Yorumla
Soran+1 yılNü model etkisi olabilir mi? :)
1 kitkat alabilirmiyim promosyonuyla.
12 Yorumla
Soran+1 yıl:))
+1 yılTabiki sürrealist :)
Zekanın dışavurumudur22 Yorumla
Soran+1 yılBelkide dışa vurduğu rüyalardır :)
- +1 yıl
Salvador Dali nin resimlerinde neyi anlattığını öyle kolay kolay herkes anlayamaz :)
Seramik-çini yok ben de onu seviyorumm
12 Yorumla
Soran+1 yılSeramik ve çinicilik farklı disiplinler olduğundan kendi içerisinde akımları farklıdır :)
- Kültür & Sanat konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılB-C ve D...
12 Yorumla
Soran+1 yılİki modernist anlayışa taban tabana zıt klasizm farklı bir estetik anlayışı oldu saygı değer Mandarinia :)
- +1 yıl
Farkındayım ve bu zıtlık benliğimin bir yansıması...
- Kültür & Sanat konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılA, D, E, F
16 Yorumla
Soran+1 yılİlginç bir estetik anlayışı :)
- +1 yıl
Neden ki :D
Soran+1 yılGerçekçilik ve zıttı soyut, bir arada.
- +1 yıl
Beni yaparken bir karışıklık olmuş sanırım :D
Soran+1 yılBelki de seçici ve dikkatli davranmıştır size karşı :)
- +1 yıl
Bunun bana ters olduğunu bilmiyormuş demek ki :)
G) Dışavurumculuk
12 Yorumla
Soran+1 yılGörünen şey yapaydır, gerçek olan görünenin hissettirdiğidir, diyorsun o vakit :)
+1 yıldışa vurumculuk...
12 Yorumla
Soran+1 yılBaktığınız şeyin ne olduğu değil, size ne hissettirdiğine odaklanan birisiniz o vakit :)
- +1 yıl
evet aynen öyle :)
Secmeyecegim f olurdu sadece diger hepsine gittim
10 Yorumla
+1 yılpop art.. her zaman herşeyin pop' unu severim:)
10 YorumlaA ve c.
13 Yorumla
Soran+1 yılPopüler kültür, ve gelenekselci anlayışın müthiş çarpışması :)
Soran+1 yıl:) öyle görünüyor.
+1 yılmeme farkıyla hyperrealism diyorum...
04 Yorumla
Soran+1 yıl:DD
- +1 yıl
aslına bakarsan monet hoşuma gidiyor. motrogul caddesi mi motrequel caddesi mi, öyle bir resmi var. tam hatırlayamadım şimdi. dar bir caddede evlerin camlarından herkes bayrak çıkarmış. caddede insanlar yürüyor filan. tören gibi bişey. bir sebepten dolayı aklımda yer etmiş.
vermeer var bir de. - +1 yıl
https://hizliresim.com/gLDgYb şu resim işte...
Soran+1 yılEvet biliyorum.
jan Vermeer de Rokoko döneminin sanatçısı. Tarihin ustalarından.
+1 yılDadaizm :(
118 Yorumla
Soran+1 yılSavaş karşıtı sanatın anarşist ruhuyum diyorsunuz :)
- +1 yıl
Sadece elestiriyorum diyelim daha cok. suna güldüm ayrıca https://www.youtube.com/watch?v=Ejr9KBQzQPM
- +1 yıl
Yalnız tabi ki bu dadaist ama pop artcıyım diye kakalıyor bence :P
Soran+1 yılEvet biliyorum uzun ve garip videosunu :)
Aktivist bir yönü var evet. Ancak bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak diyen birinin pek dadacı olacağını sanmıyorum :)- +1 yıl
Herkesin ünlü olması sandıgın kadar iyi bir sey mi ki? Ki adam gayet ongoruluymus. şu an İnstagram, Facebook Twitter da büyük bir cogunluk ünlü olmadı mı? Dahası bu iyi bir sey mi?
Soran+1 yılÜnlü olunmanın ya da olunmamanın benim için hiç bir anlamı ve önemi yok. Ve bence ön görüden ziyade kapitalizmin insanları yalnızlaştırdığını, ve dahası bireysel niteliğin gelecekte öne çıkacağını tahmin etmiş olacağını düşünüyorum. Bence sorulması gereken soru şudur saygı değer 8lamariposadIn8, Neyle Ünlü Oldun?
Fikirlerinle mi? Bedeninle mi?- +1 yıl
Instagramda düsüncenle ünlü oluyorsan helal derim.
- +1 yıl
Ya da twitterda herkesten faklı düsündügün halde ünlü olabiliyorsan da.
Soran+1 yılŞahsen benden daha akıllı olduğunu iddia eden bir telefona tahammül edemeyeceğimden, instegram denilen programın ne olduğunu bilmiyorum, ve bundan dolayı bir fikir yürütemem. Twitteri de sevdiğim yazarları takip için açtım bir kaç ay önce. Oralarda dahi ünlü olunabiliyorsa, gerçekten insan oğlunun azmini ziyadesi ile tebrik ediyorum.
Tabi ne ile ünlendiklerini ve kimlerin ne için ünlü ettiği sorusu da kaçınılmaz olmakta.- +1 yıl
soyle soylıyeyim justin bieberin takipci sayısı obamadan fazla sanırım.
Soran+1 yılTwitter da mı?
Bence biri kültürel olarak, diğeri de eylemsel olarak, işgali ve yozlaştırmayı seven iki nesnedirler. İkisininde adını bundan 50 yıl sonra kimse hatırlamayacağını bilmenin verdiği keyifle çay demlemeye karar verdim.- +1 yıl
obamayı seviyor degilim. Sadece insanların takip etiklerileri seyin gercek dünyadan cok uzak oldgunu soyluyorum
Soran+1 yılEvet anladım demek istediğinizi.
Popüler bir çağda demek ki böyle bir süreç yaşamak gerekiyormuş. Asıl merak ettiğim ya sonrasında?
Truman Show'un kapıda olacağını düşünüyorum.- +1 yıl
Dünyayı tersine ceviremeyiz. Düzendekaybolup gittim
Kaybolmayınız.- +1 yıl
Deneriz :)
Soran+1 yılGecenin bu yıldızsız kör saatinde, değerli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Nezaketinden dolayı ben tesekkur ederim
Rembrandt derim
11 Yorumla
Soran+1 yılŞahanesin :)
tabi ki Pop-Art!
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden tabi ki? :)
Soran+1 yılAndy Warholl forever o vakit :)
+1 yılHyperrealism, fotogerçekçilik tabii ki
10 YorumlaGotik sanat
11 Yorumla
Soran+1 yıl1300'lerin yaldızlı sanatı diyorsunuz yani :)
Çagdaş sanat
11 Yorumla
Soran+1 yılVan Gogh forewer diyorsunuz :)
+1 yılHepsinede ilgi duyarim :) arastiririm :)
10 Yorumla
+1 yılklasik sanat
111 Yorumla
Soran+1 yılProfilinde çağdaş bir resim taşıyan birini bunu demesi ilginç oldu :)
Klee mi Kandinsky mi acaba resim?- +1 yıl
klasik sanat eserlerini yakindan gormek beni cok mutlu edecektir.. ikisi de degil :) miro.
Soran+1 yılAh evet tabi ki Miro.
Geçtiğimiz yıl, SSB ye Rembrandt ve çağdaşları gelmişti. Gerçekten inanılmaz enerjileri var.- +1 yıl
SSB neresidir?
Soran+1 yılSakıb Sabancı Müzesi
B yazmışım yanlışlıkla, pardon.- +1 yıl
peki.. sanatla bu kadar yakindan ilgilenmeniz ne kadar guzel
Soran+1 yıl:) Teşekkür ederim.
Çünkü o benim mesleğim.- +1 yıl
cok guzel yahu :) hayalim ressam olmakti kucukken.. olmadi ama ilgim hala devam ediyor
Soran+1 yılPoul Goughen 40 yaşına kadar borsacıydı,
Vincent Van Gogh 32 yaşına kadar, rahipti.
İkisi de daha önce hiç eline fırça almamış ustalardır. Sanat için asla geç kalınmaz :)- +1 yıl
umarim :).. en kisa zamanda resim kursuna gidecegim. Zaten aklima geliyordu siz destek olmus oldunuz. Tesekkur ederim.
Soran+1 yılZiyadesi ile buna sevindim. Eğer teknik olarak felan yardım gerekirse, yardımcı olmaya çalışırım.
Rica ederim :)
Kültür & Sanat konusunda 311 cevap paylaştı. barok
10 Yorumla
+1 yılbence hepsinde emek var.
10 Yorumla
+1 yılÇagdaş sanat
10 YorumlaHyperrealism, fotogerçekçilik
10 Yorumla
+1 yılSürrealism her zaman ilgimi çekmiştir.
10 Yorumla
+1 yılklasik sanat
10 YorumlaHepsi çok güzel sadece pop art beni çok çekmiyo.
00 Yorumla
+1 yılTabikide resmin gerçek manası olan klasik sanat
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKlasik Sanat
11 Yorumla
Soran+1 yılGizlice yanıt verdiğinize göre, içten içe klasizmi seven bir pop art sanatçısı olmalısınız :)
Dışa Vurumculuk...
10 Yorumla
+1 yılA dedim.
13 Yorumla
Soran+1 yılHalbuki nickiniz dışavurumcu bir üsluba sahip :)
- +1 yıl
Rastgele koydum hiç dikkat etmedim.
Soran+1 yıl:) Doğrudur.
+1 yılpop-art
10 YorumlaDisavurumculuk
11 Yorumla
Soran+1 yılGördüklerinizin değil, gördüğünüzün size ne hissettirdiğine odaklanıyorsunuz demek ki :)
kübizim
10 Yorumlaklasik sanat =)
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 4,3b cevap paylaştı. F der giderim :)
10 YorumlaSurrealizm
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne