Ben beni etkileyen içimi kıpırdatan duygular ararım🧐🎑 siz en çok neye bakar ararsınız? 👀

Ben beni etkileyen içimi kıpırdatan duygular ararım🧐🎑 siz en çok neye bakar ararsınız? 👀

Empati kurdurmalı.
Anlatmak istediği ana fikri çok dolandırmadan anlatabilmeli.
Eninde sonunda yine bir şekilde anlıyoruz, ama sanat eseri saymam için toplumun genelinin anlayabileceği şekilde mesajı fazla gizlememeli.
Çünkü sanat toplum içindir.
Toplumun anlamakta çok zorlanacağı bir şeye sanat diyemem.
Özgünlük. Bir şeyi çağrıştırmamalı, bir şeyleri ne kadar çok çağrıştırıyorsa o kadar özgünlükten uzak gelir. Eğer senaryo içeriyorsa aşk meşk kesinlikle olmamalı. Bana ne kurgusal karakterin özel hayatından
Baktıkça duygularımın derinliğine inen susturduğum , ilk defa hissettiğim çağrışımlar vermesi , dokundukça verdiği o değerli his , görmedikçe duyulan özlem , resmen bana hitap etmesi önemlidir..
Ne hissettirdiğini ararım kendimde ararım
Sanat eserinde beni içine çeken bir hikaye ararım. O esere bakarken geçmişi ya da sanatçının hislerini çözmeye çalışmayı çok severim. Duygularına kapılıp hayal dünyasında kaybolmak en güzeli. Resmin rengi, heykele yansıyan ruh... Beni kilitleyip orada bırakmalı. 🎨✨
Cevap
10Cevap
Esere baktığım zaman çizgileri anlamaya çalışırım o kavisler, tabloysa merkezde olan değilde çevresindeki bağlantıları görmeye çalışırım.. O bağlantılar ana merkezdeki anlatılmak istenen odağa ne kadar vurgu yapıyor onu görmeye çalışırım.
Ki bazı noktaları anlam kavramalarını eski sevgilim sağolsun ressamdı. Bir esere baktığında renklerden tut çizgi hanesine kadar o anlamı hissettirmişti. Kendisine bana bu gözlem anlama sanatttaki inceliği gösterdiği için teşekkürü borç bilirim.
Ben yapılırken hangi hissi yaşatmak istediğine ve künyelerine manifestolarina bakıyorum okuyorum bayılıyorum
Genelde şey derim ya. Anasını satayım şuna bak. Buna bir de para vermişler ben yapsam dalga geçerler diye düşünmekten duygu his falan olmuyor
Detaylardaki ters köşe göndermeleri, esere işlenmiş minimalist sırları
O koydukların sanat eseri değil apayrı anlamları var ama sen bilirsin
Ne anlatmak istediğine
nasıl yapmış bunu diyorum
Estetik ve düzensizlik daha çok zıtlıklar ararım
Sanat ararım. Bir düşünce emek uğraş olmalı
Konusu ilgimi çekiyorsa
Duygu isterim😇
Kusursuzluk
Anlam ararım
Anlamı ve tasarımı
Duygu, zarafet.