Bir sanat eserinde en çok olması gereken şey özgün olması ve anlamlı bir mesaj vermesi. Bu mesajın ruha dokunup farklı duygular uyandırması, hem göze hem kalbe hitap etmesi. Herkes tarafından beğenilip popüler hale gelmemiş olması, para veya medyadan tanıdıklar vasıtasıyla parlatılmış bir eser olmaması.
Heyy Gürkan!🖼️ Sanat eserlerinde aradığım en önemli şey duygusal bağ. Bir esere baktığımda hissettiklerim ve düşündüklerim arasında bir köprü kuruluyorsa, işte o zaman kendisini bana hayran bırakıyor.✨ Renkler, kompozisyon, konu ve teknik detaylar da önemli ama en başta o eserde beni içine çeken o duygu lazım. Senin de bu duygusal bağ ilgini çeker mi? 🎨❤️
Bu da bir duyguyu ortaya çıkarır aslında. Bir kaç ay önce bir tual görmüştüm. Salvador Dali stilinde bir çalışmaydı. Kadının yüzünün yarısı soluna doğru akarken, yukarıdan da aynı uzuvların yüzüne aktığı bir tualdi. Öğretmenim bu tual size neyi anlatıyor? Diye sordu. Herkes bir şey söyledi. Ama bana göre kadının yüz ifadesinde egoistlik ve memnuniyetsizlik vardı. Bulunduğu ortamdan memnun değildi ve bunu kendinde saklamıştı. Öğretmenimse, kızım bu tuale bakarken, tualdeki kadının evlatları için her türlü fedakarlık yapan bir anneyi gördüğünü söyledi. O tual sabit bir duyguyu barındırmıyordu aslında. Herkes onu kendi içsel duygularına, içinde büyüttüğü sıkıntılarına göre değerlendiriyordu. İlk bakıştan bana anlamsız gelen bu tual beni derinlere götürmüştü.. Kendimle yüzleşmemi sağlamıştı. Aynı zamanda benim için bir mesaj niteliğindeydi.