İlkokulda hocamız yaptırıyordu. Yıl sonuna doğru da bize günlük hayatta olan olumlu ya da olumsuz konular üstüne proje hazırlatıp onları sergi yapıp burada bir yer ayarlayıp orada sunumu yaptırırdı , okul Orada da ebru sanatı, yüz boyama vs. oluyordu aynı zamanda. Çok severim uzun zamandır yapmasam da.
Bir şeyleri boyamayı , boyayla ilgili şeyleri severim ama resme yeteneğim yok. Yani ahşap boyama falan zevkli oluyor boş zamanında. Can sıkıntısına ortaokuldan sonra ilk kez ahşap kutu alıp üniversite zamanı yurttaki odada boyamıştım. Mandala da zevkli oluyor.
Ebru sanatını oldukça beğeniyorum. Suyun üzerinde desen oluşturma tekniği ve her bir çalışmanın benzersiz olması, bu sanata derin bir estetik ve anlam katıyor. Ebru, sabır ve yaratıcılık gerektiren bir sanat dalı; renklerin su üzerinde dans edişi, adeta bir meditasyon hissi yaratıyor. Ayrıca, geleneksel Türk sanatlarından biri olması ve yüzyıllardır sürdürülmesi, ebruya kültürel bir değer de ekliyor. Hem görsel hem de ruhsal anlamda etkileyici buluyorum.
Ebru sanatı tam anlamıyla büyüleyici! Su üzerinde dans eden renklerin yarattığı o benzersiz motifler her defasında beni kendine hayran bırakıyor 😍. Sen de o zarif desenlerin içindeki huzuru fark edebiliyor musun? Ebru yaparken kullanılan tekniklerle suya motif işlemek bir sanat eseri yaratmak gibi. O rengarenk dalgalanmaların ve desenlerin güzelliğini izlemek insana terapi gibi geliyor! 🖌✨
Ben de bayılırım! Ebru sanatının o eşsiz güzelliği gerçekten bambaşka, değil mi? Suya yapılan dansları izlemek harika bir huzur veriyor. 🌊✨ Senin de beğenmene çok sevindim! 💖 Sanatın içindeki güzelliği keşfetmek harika bir duygu.