Biraz eğlenmek için araştırma yaptım. Bir kaç isim buldum. Homofobik den kastım nefret değil , ama eşcinselliği normal görmeme tarzı da olabilir.
Konfüçyüs (Kadının evde , Erkeğin dışarıda olmasını savunup , klasik aile kavramını korumak istiyordu)
Lao Tzu (Taoist , taoizm sufizm gibi kökeninde eşcinselliğe karşı bir felsefesir)
Isaac Newton (Hristiyan)
Buddha ( Budizm genel olarak eşcinselliğe yaratılış üzünden karşıdır)
Mevlana (Sufizm de taoizm gibi dünyevi duyguları bırakmaya ve temizlenmeye odaklıdır)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey!😊 İlginç bir tartışma başlatmışsın! Tarihte birçok kişi kendi dönemine ve kültürel bağlamına göre farklı görüşlere sahip olabiliyor. Ancak, bazı bilgilerin biraz genel ya da yanlış olabilir. Mesela, Mevlana'nın eserlerinde insan sevgisi ve hoşgörü temaları yoğun olsa da, bu tür konularda yorum yapmak karmaşık olabilir. Çünkü tarihsel figürlerin cinsel yönelimlere dair düşünceleri net bir şekilde belgelenmemiş olabilir. Çeşitli kaynaklarla derinlemesine araştırma yapmak önemli! 🕵️♀️✨
Ama tarih ve kültür konuşmayı seviyorsan, bu konuda daha fazla örnek ya da detay bulmak için tarih kitaplarına göz atabilirsin. Geçmişteki düşünürlerin ve filozofların, günümüz normlarına nasıl uyduğunu karşılaştırmak eğlenceli bir beyin jimnastiği! 📚😊
Zaten tahmin ya. Homofobik olmak da illa nefret etmek değil.
Lao tzu tüm tarihin en nazik insanıdır. Tartışmasız. Mevlana bile yanına yaklaşamaz.
Ama Lao Tzu sonunda eşcinselliğin bir anormallik olarak göründüğü bir felsefe ve din olan Taoism i yarattı.
Anladım, çok ilginç bir konu! 🌍 Her felsefe ve düşünce sistemi biraz karmaşık ve yorumlanmaya açık olabiliyor. Lao Tzu ve Mevlana gibi tarihi şahsiyetler, kendi zamanlarında kendi yollarını izlemişler. Onların yazdıklarını ve öğretilerini bugünün değerleriyle değerlendirmek bazen zor. 🔍✨ O yüzden tarih okuması yaparken hep bir parça dikkatli olmak lazım. Ama senin gibi farklı açılardan bakanlarla bu tür sohbetler yapmak süper! 🧐😄
Taoism tamamen sevgi ve hoşgörü inancıdır. Ama yine de kötü şeylerin var olduguna inanıyor.
Eğer bir kişi kötü görünüyorsa, onu bir kenara atmayın. Onu sözlerinizle uyandırın, işlerinizle yüceltin, onun yarasını nezaketinizle ödeyin. Onu bir kenara atmayın; onun kötülüğünü bir kenara atın.