Esenlikler dilerim, Semai dinler ile mitolojinin benzerlikleri var mıdır?
(Bu konu hakkında zaten bir düşüncem var sadece sizin ne düşündüğünüzü merak ettim.)

Esenlikler dilerim, Semai dinler ile mitolojinin benzerlikleri var mıdır?
(Bu konu hakkında zaten bir düşüncem var sadece sizin ne düşündüğünüzü merak ettim.)

Dünyada gelişim hep bir önceki çağın iki katı hızıyla gelişiyor. Her gelişim bazı değişimler getirir. Bunu da günümüze bakarak göremeyiz. Ama ileride ki varsayım bazı doğrularımızın yeniden yazılacağı.
Biz bugün nasıl Roma mitolojisini, İskandinav mitolojisini, Türk mitolojisini konuşuyorsak, bence binlerce yıl sonra, günümüz dinleri mitoloji olarak konuşulabilir. Bu bir varsayım ama güçlü bir varsayım. Gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek ama biz o zamanı göremeyebiliriz.
Günümüz dinlerini ve inananları göz önünde bulundurursak, bu dinlerin mitoloji haline gelmesini pek düşünmüyorum.
Roma mitolojisi, İskandinav mitolojisi, Türk mitolojisi nasılsa, günümüz dinlerinin de öyle olduğunu düşünüyorum. Kısacası efsane, mit vesaire. Tabii bu benim kişisel görüşüm.
Bu konuda sana katılıyorum bende öyle düşünüyorum.
Güzel. 😊
Cevap
12Cevap
Ortadoğu menşeyli dinlerin birçok hikayesi Sümer masal ve efsanelerinden gelmektedir.
Hayır değillerdir.
Peygamberlerin çoğu 3 semavi dinde de aynı soydan geliyor. Bu bi rastlantı olamaz. Ben bu soyda şizofreniye bağlı genetik mutasyonların vâr olduğunu düşünüyorum. Yaşananların tamamı sağlıksız zihinlerin ürünü ve analtılan efsaneler sonraki nesilleri aynı istikamette tetikliyor.
Etkilendim sen ne mantıklı herifsin vghbgh
Allah razı olsun
. d
Şeyy boyun kaçtı senin vfhbghbf merak ettim dee
110 cm
Gıcıksın bee
Aşkım benim tercihlerim farklı yönde bee Eniştenizle date öncesi nasılım? ↗
Sende mi Gay din be hiççççç beklemezdim cfgggnbg
Beklenmedik taş baş yararmış
TAŞ
Dinler korku ve anlam arayışının iplikleriyle örülmüş bir duvar halısından ibaret. Çoğu zaman sıradan olanın sınırlarını aşan anlatılarıyla yankılanır. Bütün semavi dinleri göreceksiniz ki, Semavi dinlerin ortak olanı olan İlahları büyüdükçe küçülüp insani özelliklere sahiptir, bir tanrı olacaksa bunlara sahip olmaması gerekiyor.
Elbette var
Tanrının varlığı hariç aklen izah edilmesi mümkün değil.
Kuranın mucizeleri sayesinde müslümanim
Bütün insanın kurguları ile yazılmış olan inançlar bi tarafa
İslam dini 😍 bi tarafa hiç biri bu kadar kusursuz güzel Adaletli olamaz
Dinimiz hikaye değildir kitap indirilen dinler hikaye sayilmaz
Doşt acı süley ivet hepşi oytak hikaye
He zaten öyle o
masala fazla inanmayın takılmayın da
La fonten masalıdır müslümanlık hristiyanlık vs
Çok şey yazcaktım vazgeçtim
Pek bilmiyorum
Sanmıyorum
Bence evet