Merhaba konu hakkında çok uzun zamandır araştırma yapan her şeyin kökenine inmeye çalışan bir insanım sıradan bir insan olarak bu yorumu yapmıyorum din üzerine yoğunlaşmış antropoloji ile ilgilenen bir insan olarak bu yorumu yapıyorum ilk olarak sizlere birkaç soru sormak isterim sizce dinler eğer insanlığın doğru yolda ilerlemesi için Allah'ın yasak ve emirlerine riayet edilmesi için bir kılavuz niteliğinde ise yani insanlara yön veriyorsa insanlığın %98'ini doğru duydunuz insanlığın tarihinin %98'i cehenneme mi gidecek? Neden böyle söylediğimi açıklayayım. insanlık yani şu anki bizlerin türü olduğu homasapiensler bilime göre bilinen tarihi en az 300.000 yıl bu şu anki bizim kadın ve erkek olarak benzediğimiz türün bilime göre ispatlanmış tarihi dir daha öncesi daha ilkel evrimleşmiş halimiz olabilir fakat sonuç itibariyle en az 300000 yıl olduğu antropologlar ve bilim insanları tarafından biliniyor. Şu an bizim inandığımız semavi dinler yani hri. İsl. ve yahu. bunlara ibrani dinde denir çünkü hepsi İbrahim soyundan gelmiştir ilk oluşturulan dinlerin babası olan dini baz alırsak yani yahudiliği baz alırsak milattan önce 3000 yılına tekabül ediyor bu da yaklaşık din kültürünün 5000 yıl olduğu sonucuna varmamıza sebep oluyor 300000 yıllık serüvenimiz yanında 5000 yıl insanlık tarihinin yüzde bir buçukuna tekabül ediyor dolayısıyla insanlığın %98'i hiçbir şekilde sınanmamış ve imtihan dahilinde olmamış demektir bu sizce mantıklı mıdır eğer gerçek din İslamiyet se bırakın 5000 yılı bu sadece 1400 yıl öncesine dayanır fakat teorik olarak gerçek dinin bu üç ibrani dinden biri olmasının imkanı yok çünkü bu üç dinin aynı ve benzer olduğunuda kanitliyorum fakat kelime 3000 ile sınırlı merak edenler özelden ulaşabilir. eğer insanlar kur'an-ı kerim'e göre yaşamayıp İslami kurallar çerçevesinde dışına çıkıyorsa müşrik oluyor kafir oluyor dolayısıyla Cennet kapıları kapanıyor o zaman insanlığın %99'i cehennemde demektir böyle bir şey doğru değildir ve asla kabul edilemez ne tesadüftür ki bu dinlerin yani gerçek olduğu iddia edilen dinlerin çıkış zamanı yazının icat edilmesi ile senkronizedir buradan da söz uçar yazı kalır mantıği ortaya çıkıyor yani ilk din Yahudilik sonuçta tüm dinlerin babası ve tüm dinlerin baslangicidir yahudilikteki her ayet ve her destan şu an Hristiyanlık ve İslamiyette mevcuttur demek istediğim Yahudilik milattan önce 3500 yıllarda sümer'de yazının icadı edildiği dönemlerde çıkmıştır bu şu demek oluyor bundan önce de çok fazla dinler varidi zaten ama hepsi söz olup uçup gitti fakat yazının icadından sonra ortaya atılan destanlar mitler bugüne kadar kimliğini sürdürebildi bu minvalde dinlen hepsinin birer mitoloji ve destan olduğunun kanıtı apaçık ortadadır yani tarihin sadece geri kalan yüzde bir buçuğunda bu dinlerin ortaya çıkması tek açıklaması yazının icat edilmesidir emin olun milattan önce 6 000 yilinda yazı icad edilseydi oanki dine inanirdik bu dinlerin insan yapımı olduğunun kanitidirKızlar Bir Adım Ön
Güncellemeler
+1 yıl
Hristiyanlık İslamiyet ve Yahudiliğin ayetlerinde kutsal kitaplarında buna kur'an-ı Kerim'de dahil bilimsel yanlışlıkları kendi içerisindeki çelişki ve hataları bizzat yazacaktım fakat burada kelime sınırı yetmiyor aynı zamanda insanlığın tek akıllı canlı türü olması da bazı dinlerde Allah kelamının kanıtı olduğunu yazar fakat bu doğru değildir insan türünün genel başlıkta neanterdal olduğu biliniyor neanterdalların en az 6 türü olduğu kanıtlandı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer