Merak ettiğim şeylerden biri. İbni Sina, el buruni, Galileo, Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Nikola Tesla ve niceleri o zamanlarda nasıl bu kadar bilgi sahibiydiler? Nereden öğrendiler bu kadar bilgiyi? O zamana göre nasıl bu kadar geliştirdiler kendilerini?
Biz günümüzde hemde internetin ve teknolojinin gelişmiş olduğu bir çağda olmamıza rağmen onların ulaştığı bilgilere ulaşamazken onlar nasıl ulaştı? Onlar gibi nasıl o kadar bilgi sahibi olabiliriz sizce? Onların ulaştığı bilgilere nasıl ulaşabiliriz?
Bazen düşünüyorum da harbi o zamana göre neler yapmışlar şu an bu çağda olsalardı kim bilir neler yaparlardı 😄 acaba biz niye böyle bir devirdeyken onların yarısını bile yapamıyoruz bizde mi hata var yoksa bunun farkında değil miyiz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dönemin şartlarında her dalda sınırlı derecede ustalaşabiliyorlardı insanlar, günümüzdeki kadar uçsuz bucaksız şeyler öğrenemiyorlardı. Toplum zaten yaşama tutunmaya çalışıyor, fakir insanlar. Toplumdan daha aydın daha öğrenmeye, okumaya hevesli çoğu kişi kendini geliştirip âlim oluyordu.
O zamanlarda dediğim gibi günümüz insanından daha cahildi toplum, bunların arasından da tarihten günümüze belli başlı isimler kaldı. Bu şu an için de geçerli, bundan yıllar sonra birtakım isimler öne çıkacak ve biz unutulacağız.
Bir şey yapmayanlar unutulur tabi
Bu zamanda da var, ama bilgiye kolay ulaşıldığı için böyle zekalara aynı değer gösterilmiyor, öne çıkmıyorlar. Ki bu devirde yapılan birçok çalışmada artık tek başına ve yardımcılarıyla çabalayan bir iki adamdan medet ummaktansa oldukça geniş kapsamlı takımlar kuruluyor. Bu takımların içinde varlar ve göze batmıyorlar. Veya benim gibi Türkiye'de yaşıyorlar.
Aslında severim ben böyle şeylerle ilgilenmeyi, peki onların ulaştığı bilgilere nasıl ulaşabiliriz bunun hakkında bir fikriniz var mı
Beyin kası. Düşünmeyi asla bırakmaman lazım. Bunun için illa derin bir fizik bilgisine, edebiyat bilgisine ihtiyacın yok. Sen düşündükçe ilgi duydukça kendinle bunları tartıştıkça, sorular aklında bir bir yer edecek, cevap arayacaksın, buldukça yeni sorular ve daha fazlası. Bu araştırma yapıp öğrenmek değil, kendi merakını yatıştırmak için bilgi arayışına girmek ve dolayısıyla her öğrendiğini sorgulamak anlamaktır. Gerçek bilgi doğanın sırlarını anlamak, bunu gözünde canlandırabilmektir. Zihninin kapsamı yeterince genişlediğinde bir bakmışsın 10 kişinin kategorize edip kontrol etmeye çalıştığı algoritmayı tek başına kafanda tek seferde oluşturabiliyorsun.
Çok güzel açıklamışsınız ben öyle bir kere boş kaldığımda bir konuyu merak etmiştim düşündüm sonra aklımda sorular oluştu 5-6 tane hemen unutmamak için yazdım peki neyi, hangi konuyu merak edip düşünmek için yapmamız gereken bir şey var mı? Yani merak duygusu uyandıracak bir şey? celal şengör de bir videosunda hayal gücünün bilimde çok çok çok önemli olduğunu vurguluyor bilgi öğreneceksin ki kafanda hayal gücünle onla oynayacaksın diyor haklıda bende evrene karşı meraklıyım
"Gerçek bilgi doğanın sırlarını anlamak, bunu gözünde canlandırabilmektir."
Siz doğanın sırlarını biliyor musunuz? Ben nasıl öğrenebilirim nasıl bir araştırma içine girebilirim bunun için?
Bu arada ben beyin ve insan zihni ile ilgileniyorum sizde ilgilenirmisiniz? Sizle konuşmak isterim yazarım size istiyorsanız
Ben çok ilgilenmiyorum. Her insanı ve düşünce tarzını anlamaya çalışmak benim konulara bakış açım sebebiyle fazla ağır geliyor. İnsanlar basit değil, fazla irdeliyorum ve sosyal olarak beni hoş bir duruma sokmuyor. Genel olarak kendi üzerimden gidip empati kuruyorum o kadar. Eksik kalan yerde hoşgörüyle karşılıyorum.
Herhangi birşeyin tanımını kendi sözlerinle verebiliyorsan, o şeyi biliyorsundur. Bu da sözel bilgilerle değil, şekilsel algılamayla olur. Ben bu algıyla birçok şeye farklı bir gözle bakabilirim, daha önce kafamı karıştıran şeyler basit gelir ve sorgulayabildiğim konular artar dahası bakış açısının değerini daha iyi anlarım.
Farkında olmadan dalıp devasa bir yazı yazmıştım. Sildim kusura bakma 😄
Ama soruna örnek olarak basit bir açıklama vereyim. Biz görüyoruz diyoruz, bunu ekran gibi bir görüntü şeklinde algılıyoruz. Ama biliyoruz ki ışıkla görüyoruz ve bunu belirli dalga boyundaki ışığın titreşimini algılayan sinirlerle yaptığımızı biliyoruz. O zaman görüntü dediğimiz şey aslında sinusoidal dalgalar, sinyaller. Görüntünün böyle bir şey olduğunu bilmek bakış açımıza katkıda bulunur. Burdan giderek sinusoidal dalgaları nasıl algılıyoruz diye merak etsen, bu dalgalar nedir diye sorsan, frekansı öğrenirsin o nedir diye sorsan, yavaş yavaş frekans sözcüğünü kullandığımız şeyler aklına takılmaya başlayacak, bunlar böyle üst üste gider. Bu şekilde fiziğin çalışma mantığını anladıkça, zaten olgusal algılama yeteneğin gelişir. Geliştikçe de bakış açın gelişir.
Evrim Ağacı youtube kanalına göz atabilirsin, bilim konularını kolaylıkla algılanabilir bir şekilde anlatıyorlar. Üzerine düşünmek için edinebileceğin bilgilere ulaşmanı sağlar.
Yok ne kusuru, teşekkürler önerileriniz için aslında burada nasıl sorusu? İş görüyor birde neden- sonuç ilişkisi var şimdi aklıma geldi, bu arada beyin ve insan zihni demişken tam olarak öyle değil daha iyi açıklamak için bazı sorular var onları okumanızı öneririm, ayrıca görüşünüzüde öğrenirsem güzel olur, bu arada görme demişken aslında etrafımızda gördüğümüz her şeyin gerçek olmadığı dünyayı aslında gözümüzle değil beynimizle gördüğümüz teori var bir tane bedenimiz bile gerçek değil binevi beynimizin içinde yaşıyormuşuz bunun hakkında ne düşünüyorsunu?
Beyin ve insan zihni hakkında sorular
Hay böyle işin, işe yaradığına inanamıyorum aptal varlıktan akıllı varlığa... ne düşünüyorsunuz? ↗ Dahi olduğumu öğrendim.. (KS de dahi? ( ! ) ) ne düşünüyorsunuz? ↗ Bir şeyi öğrenmeye başlayınca mıknatıs etkisi yaratıyor ve daha fazlasını öğrenmek istiyorum başardım sanırım sizce? ↗ Balık Burcu İnsanlar Aslında Daha Zeki , Nedenini Biliyor muydunuz? ↗
Okudunmu reis
Bahsetigin kisler ya dehb'li ya da asperger ve ayrıca varlar hala büyük firmalarin bünyesinde çalışıyorlar
dehb'li ya da asperger olunca ne oluyor
Kafası senin gibi çalışmıyor
Tamam işte nasıl bir bağlantı var açıklarmısınız
Google yaz
Nörogelimsel degsilik var bu iki semptomda nöroçesitlilik. Norokimyasal farklar var yani.
Teşekkürler, bendede okb var peki onların ulaştığı bilgilere nasıl ulaşabiliriz bunun hakkında bir fikriniz var mı
Bilmem araştır bakalım