Misket, sokak oyunları; gecekondu evleri/komşuluğu, toprakta futbol keyfi vs vs.
Yeni nesil neler kaçırıyor sizce?

Misket, sokak oyunları; gecekondu evleri/komşuluğu, toprakta futbol keyfi vs vs.
Yeni nesil neler kaçırıyor sizce?
Hiç bir duyguyu bizim zamanımızdaki gibi yaşayamayacak bundan sonraki nesil zaten.. Bizim zamanımızda diye başlayan cümlelerden nefret ederdim ama harbiden bizim zamanımızda insanlar daha samimiydi ve elimizdekilerin değerini daha çok bilirdik.. Şimdiki nesilde ise olmayan yok ama doyumsuzlar ve hiç bir şeyin önemi kalmadı.. Keyifli geceler..
Eskiden de her şey berbattı. Teknoloji fazla gelişmiş olmadığı için çocuklar dışarıda vakit geçiriyordu. Ne zaman telefon ve sosyal medya yaygınlaştı o zaman ülkenin tüm pisliği ortaya çıktı. Aileler çocuklarını doğru dürüst dışarı çıkartmaz oldu. Sokakta geçirdiğim birkaç olumsuz durum hariç güzel anlarım ve oyunlarım vardı. Zillere basıp kaçmayı severdim. İnsan-Vampir oyununu icat edip sokaktaki tüm çocuklara öğretmiştim. Saklambaçı çok severdim, arabaların altına saklandığım için hemen bulamazlardı. 5 kuruşa 5 tane çatpat alıp kaldırımda sürtüp çatırdayışını izlerdik. Bim’in meşhur kolalarını ters çevirip kaldırımda sürterek o deliklerden içmeyi tercih ederdik. Survivor parkuru hazırlar, yarışırdık. 9 taş favori oyunlarımdandı. Futbola bayılırdım. Gazoz kapaklarını taşla düzleştirip taso oynardık. Yere çukur kazar, misket oynardık. Tüp gaz arabalarının ya da kamyonetlerin arkasına takılıp gezerdik. Yağmur yağdığında en uzağa terlik fırlatma yarışı yapar, suyun üstünde zıplardık. Daha çok şey var, keşke o gğnlere geri dönebilseydim.
Çok güzel yazmışsın. Aynen öyle güzel günlerdi.
Leblebi tozu yemedi yeni nesil, her seferinde boğuluyor gibi olmak ayrı bir atraksiyon yaşatiyordu.
Sokaklarda oynardık, ağaçlara tırmanırdık, en güzeli mahalle savaşlarımız olurdu. Yine de beraber oynadığımız barış imzaladığımız zamanlar olur. Yakar top oynardık, saklambaç oynardık, kısaca doyasıya oyun oynardık eğlenirdik.
Ki ben Üsküdar da büyüdüm bunları yaşadığım yer İstanbul'un göbeğiydi. Şimdi çocuklar zombi gibi evlerde bilgisayar başında...
Sokak adabı diye bir şey vardı. Bizim zamanımız da köşe başlarında abiler olurdu. Şimdi torbacı dolu.
şu an ki nesil bir çok şeyde şanslı olsa da bence masumiyet ve menfaat arkadaşlığı kaçırdılar. Özelikle ikili ilişkiler de bir kişiye sadık kalma durumunu kaçırdılar.
Sosyal medya sayesinde herkesin bahçesin de meyve dolu.
Cevap
7Cevap
Güven ve arkadaşlık duygusu, birde ateri oyunları
Seksek oynamak, sanatçı posterleri alıp duvarlara yapıştırmak , mektup yazmak , , hatıra defteri tutmak , defterlerin kenarkarina şekiller çizmek ve boyamak , dantelli yakalık takmak ve önlüklere üçgen şeklinde mendil konması , bayramlarda hep kırmızı ayakkabı almak , bayramda elimizde poşetle kapı kapı gezip şeker toplamak, para biriktip kaset almak vss
Salçalı ekmek, tüm mahalledeki evlerin kapısı açık, güven duygusu, gerçeklik, komşuluk, 1tlye alınan bir çok çikolata, sokaktaki özgürlük, taso, saklambaç, tombi... ☺️
Akşamları dışarıda saklambaç oynardık hemde saatlerce, susadığımızı acıktığımızı bile fark etmezdik. Yaşım o kadar büyük değil ama yaşıtlarım sokakta oynayan son nesildi diyebilirim.
O atarinin verdiği hissi hiçbir oyun konsolu veremez bilader. Yalayıp taktığım kasetlerin yerini hiç bir USB alamaz
Yeniler, bizim çocukluğumuzu hayal bile edemezler. Bugünkü nesil, eskiye göre adeta zombi haline gelmiş, asosyal garip tipler.
Samimiyet duygusunu şuanda ki neslin yaşadığını sanmıyorum. Sadece samimiyet maskesi takmış herkes. Kim kimi kandırırsa artık.
Akşam hep birlikte edilen aile sohbetleri. Teknoloji buna engel oluyor.
Sokak oyunları..
Şimdi sokakta çocuk göremiyoruz 😃
Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sokakta oynamak rahatça korkmadan ve keyifle. :)
tasolarla oynamak bence onlarla oynamak çok zevkliydi
Yeni nesil her şey kaçırıyor eskiden öyle mutluydumki çocukluğumda şimdiki zamana bakıyorum dışarıya pek nadiren inen dolaşan gezen oynayan çocuklar var
Ps1 ps2 oyunları oynamak, sokak oyunları, bayramda torpil, kizkaciran patlatmak
dizleri kanamayan abuk subuk bir nesil yetişiyor !!!
Leblebi tozu ahh cok şey kacırmslar tadı nefisti
Aşk.. Evlilik..
Mahallede çocuklarla oyun oynamak
mahallede oyun oynamak
Adopt me heyecanı, Disney channel özlemi, 2019 anıları ve 2000’li yılların güzelliği derim geçerim
AKP'nin yokluğu.
Karakter sahibi olmak
Sokakta iftar
Yumurcak TV izliyememek.
Telefonsuz yaşamak
Samimiyet.
Sokakkk oyunları
Taso vallahi
GTA 4:
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?