Kitap okumayı çok seviyorum ama bir süredir okumuyorum. Kitaplarıma dönmek istiyorum. Zamanımı boşa harcamaktan nasıl kurtulacağım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Belki bir sayfada olsa okuyarak başlayabilirsiniz, bende çoğu aynı durumda oluyorum. Bir deneyin belki yardımcı olur
Aslında bir arkadaşımla günde 10 sayfa okuyorduk böyle durumlarda. Belki de bir denemeliyim. Ama içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Zannedersem bu kitap okumaktan daha çok önemli bir şey var, ruhunuz yorulmuş. Sizi üzen şeyleri görüp onları düşünmelisiniz önce, bunu hallederseniz kolaylıkla kitap okumanıza zevkle dönersiniz diye düşünüyorum. Çözemeyeceğiniz takdirde bir uzman yardımı size çok iyi gelecektir.
Elle tutulur bir şey yok ki aslında. Beni üzen bir durum yok şu an. Her şey normal akışında devam ediyor. Sadece neden olduğunu bilmediğim bir eksiklik hissediyorum.
Belki elle tutulur şeyler şimdi hissediliyordur, bir zehirli yılan sokunca etkisi hemen kendini göstermez, zaman içinde farkedilir. Eksiklik konusunda, temelinde bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuzdur. Açıkçası yüzeysel olarak ben buradan fazla bir şey söyleyemiyorum, siz kendinizi bilirsiniz bir şeyleri gözden geçirmeye çalışın, ben bir şeyler bulacağınızı düşünüyorum. Bu his durdur yerde olmaz, sorun gibi gelmeyebilir ama asıl birikimler bu hale getirir insanı.
Arada oluyor bu ruh hali bende. Ama sonra geçiyor. Anladığım kadarıyla duygularımı bastırdığım için oluyor. Bilemiyorum. Ama bu halimi sevmiyorum.
Duygularınızı nasıl bastırıyorsunuz acaba? Buradan yardımcı olabildiğince olmaya çalışmak isterim. Hayatınızda hiç varlığını hissetmek istediğiniz ve şu an yoksun olduğunuz bir duygu var mı?
Geçmişte sevgisizlikten ilgisizlikten boğulduğum çok oldu mesela. Sevginin eksikliğini çok hissettim. Ama bu şu an beni o kadar üzen bir durum değil.
Belki bundan kaynaklanıyor olabilir, üzerinde durmanız size yardımcı olacaktır. Kendi özdeğeriniz, sevginiz bunu karşılamaya çalışın diğerlerinin sizi sevmeme ihtimalleri kalmayacak. Siz çok değerlisiniz, lütfen bunun bilinçli farkındalığını oturtun kendinizde
İşte bunun bilincine vardım artık. Kendimi olduğum gibi kabul ettim ve seviyorum. Aslında şu an ki ruh halim geçecek biliyorum ama yine de düşünüyorum.
Duygularınızı bastırdığınız konusuna tekrar değinmek istiyorum, mesela bana şunu söyleyebilir misiniz, bir duruma kırıldınız ve ona belli etmeden devam ediyorsunuz bunun gibi şeyler mi kastettiniz "duygularımı bastırdığım için" dediğiniz zaman? Kendinizi kabul ettiniz ve seviyorsunuz peki ya anlıyor musunuz onu? Düşündüğünüz şey ne?
Birinden hoşlandığım zaman da duygularımı bastırır, uzak dururdum mesela. Kırıldığım zaman da o an üzülürüm belki ama karşı tarafa yansıtmam hiçbir şey olmamış gibi davranırım. Hep mantıklı davranmaya çalışıyorum diyelim 😁 bazen kendimi anlamadığım zamanlarda oluyor 😁
Kim bilir belki onların yorgunluğunu yaşıyorsunuzdur zaman zaman, bana kalırsa duygularınızı biraz yaşamaya bakın size iyi gelecektir. Kendinizi anlamak konusunda da, durumlar karşısında ya da daha sonrasında kendinizi nasıl hissettiğiniz konusunda, kendinizle dışardan bir insan şeklinde sohbet ederek kendinizi anlamaya çalışın ve onu yargılamayın, merhamet edein 😊
Teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım. Kendimle konuşma fikrinin faydalı olacağına inanıyorum. Belki de vücut yorulduğu, dinlenmeye ihtiyaç duyduğu zaman nasıl hastalanıyorsa kalp yorulduğu zaman da böyle bir ruh haline geçiş yapıyordur. Bende kendimi toparlamak istiyorum biran önce. Günlük rutinlerime dönmek istiyorum 😇
Harikasınız, size bir şey söylemek istiyorum. İstek ve çaba olduğu sürece çözülmeyecek şey yok inanın.. Kesinlikle bu bakış açılarınızdan çözüceğinize inanıyorum. Çok sevindim inşallah en kısa süre içerisinde başarılı olursunuz 🙏😊
Çok teşekkür ederim sizinle konuşmak çok iyi geldi gerçekten. Üslubunuz olsun, sözleriniz olsun iyi geldi, motive etti beni. Telefonu bırakıp kitaplarıma ve resimlerime döneceğim inşallah sayenizde. 😇
Çok çok mutlu olduğumu bilin, sizinde reddetmeyip dikkate alarak kendinize yardım etmeniz çok değerli, birçok insan kabul bile etmez etrafı suçlar hep. Çok teşekkür ediyorum 🙏😊🧡
Her zaman inandığım bir şey vardır: insan hatayı önce kendisinde aramalı. Kendisini daima sorgulamalı, yanlışlarını bulmalı, bilmeli ki düzeltebilsin. İnsan kendi içine doğru bir yolculuk yapmazsa hastalığını bilemez, dolayısıyla tedavide olamaz. Değişim kendinde başlar. İnsan kendini değiştirmeli, kendiyle ilgilenmeli, kendine bakmalı. Ancak öyle başkalarını da değiştirebilir ve başkalarının da hayatında güzel şeylere neden olabilir. Keşke herkes bunu başarabilse. O zaman dünya çok güzel bir yer olabilirdi. Ben teşekkür ederim güzel önerileriniz için. 😇
Ben sadece size vesile olmuş oldum buraya yazdıklarınızdan bunu anlıyorum, esasında biliyorum ki kendini görmeyen farkedemeyen biri asla farkına varıp düzeltemez. Hele bazıları var ki düzelmek istediklerini iddia edip kendini kandırarak düzelmeyi redden insanlar, resmen beyin ve kalp körlüğü... Eğer iyi bir inceleyici olursak ruhumuz, vücudumuz, duygularımız yani kendimiz bize çok fazla şey anlatır. Dediklerinizin her bir milimine katılıyorum. Rica ederim, sizle konuşmak bir zevkti 😊🙏
Sizinle konuşmakta öyle 😇 İnsan psikolojisiyle yakından ilgilisiniz anladığım kadarıyla. Mesleki bir ilgi mi peki?
Evet çok fazla ilgileniyorum, maalesef mesleki bir uğraş değil, çok enteresan ve üzerinde durmadan edemiyorum, insan psikolojisine hayranım. Psikolog ile bağdaştırılıyorum dışarıdan öyle görünüyor herhalde, açıkçası bu durumla gurur duyuyorum, okulunu okumadığım halde farkındalık sahibi olmak hayatta çok yardımcı oluyor gerçekten. 😊
Üslubun ve sözlerin öyle düşündürdü. Bende meraklıyımdır insan psikolojisine aslında. Psikoloji gerçekten çok derin bir konu. İnsanın yaşadığı, gördüğü, duyduğu her şey çevresindeki insanlar da dahil kişiliğini oluşturmada bir yapı taşı aslında ve bu çok ilginç bir şey. Bir insan öfkeli, agresif olabiliyor mesela. Ama onun bile altında maruz kaldığı davranışlar, yaşadıkları, hatta belki aile ortamı var. İnsanın büyümesi, olgunlaşması için acı çekmesi gerekiyor. Ama acı çekmekten yakınıyoruz.
Diyorum ya çok enteresan, muazzam bir mekanizma gibiyiz iç organlar, kemikler, deri. Beyin ne sihirli şey, dışarıdan sadece bir maddeyken içerisinde neler dönüyor. Ne söz söylenebilir ki, çok çok ilginç
İnançlı bir insan mısın bilmiyorum ama kendi kendine var olamayacak kadar muazzam bir döngü var hem tüm canlılarda hem de kainatta. Bu düşüncelerimizde Allah'ın varlığına delil aslında.
Her düşündüğümde aklıma gelen aynen sizin yazdıklarınız oluyor, ve sanki her düşündüğümde Allah'a daha da bağlanıyorum. Şaşılacak o kadar çok şey var ki insanlar bunlara bir baksalar ne tarz mucizelerin olabileceğini farkedip karamsarlıklarından kurtulacaklar. Ama dedim ya bilinç körlüğü...
Tevekkül etmek insanı Allah'a yaklaştırıyor gerçekten. Çok haklısın ama toplumumuzun en büyük sorunu cehalet ne yazık ki. İnsanlar sorgulamıyorlar, kör bir inançla birilerinin peşine takılıp şakşakçılığını yapıyorlar. Oysaki Allah herkese akıl vermiş. Keşke kullanabilseler. Müslümanız ama çoğu insan Kur'an-ı Kerim'i sevap kazanmak için Arapçasından okuyor. Kaç defa hatim etmiş insanlar tanıyorum. Mealini okudun mu diye soruyorum hayır diyorlar. Hiç mi merak etmedin inandığın Rabb'im ne diyor? Kur'an-ı Kerim anlamak ve anladıklarını hayata geçirmek için okunur. Ama bunun bilincini nasıl oluşturacaksın ki? Dinsiz muamelesi yaparlar adama.
Çok yazık gerçekten, en kötüsü bu insanların iyi, gören, bilen, farkeden, zeki, anlayan gibi özellikleri olan insanlardan çok daha fazla olmaları 😮💨
Günümüz toplumunda kötü niyetli, cahil, beş para etmez çok fazla insan var ne yazık ki. Akıllı, vicdanlı, merhametli, dürüst insanlar çok az. Herkes bir dalavere peşinde. Herkes paraya tapar olmuş. Maddiyat dünyasında yaşıyoruz. Maneviyat sabun olmuş kayıp gidiyor avuçlardan. Şimdiki nesle bakıyorum da "Bunlar bide ebeveyn olacaklar, çocuk yetiştirecekler öyle mi?" Diye düşünmeden edemiyorum.
Sahi bu düşünce bana çok korkunç geliyor, bir mucize lazım bu dünyaya. Nasıl oluyor aklım almıyor ama, bir insan neden kötülüğü seçer ki... Bunlar üzerinde kafa yormayı çok seviyorum işte. Psikoloji severliliğim kendini gerçekten hissettiriyor sanırım 😄
Evet bir mucize gerekiyor ama geleceğine pek inanmıyorum. Kıyamet gününe doğru hızla yol aldığımızı düşünüyorum. Bende buna çok kafa yorarım. Hatta seri katillere merak salmıştım bir ara. Onların psikolojileriyle çok ilgilenmiştim. Annesinin cesedini yüzüp derisini giyen mi dersin? Kurbanlarını yiyen Yamyam Albert Fish mi dersin? Ya da kurbanlarının uzuvların süs eşyaları yapan mı dersin? Uzuvları buz dolabında saklayan mı dersin? Birde genç kızların kanının kendini gençleştirip güzelleştirdiğine inanan şizofren bir kadın seri katil vardı. Kurbanlarının kanıyla banyo yapıyordu. Kanlı kontes diye filmi var hatta birebir hayat hikayesini anlatıyor.
Gerçekten çok enteresan, tüylerimi diken diken ediyor
Korkutucu. Ama bir seri katille konuşma imkanım olsun isterdim. Davranışlarını, konuşma tarzını, kendini ifade ediş şeklini, düşüncelerini merak ediyorum.
Açıkçası aynı şekilde, bana çok benziyorsun, düşüncelerin gerçekten çok hoşuma gitti. Ben birde bizzat beyinleri, düşüncelerin hepsini ve hisleri görebilmek isterdim. Bu tabii mümkün değil ama olmasını çok çok isterdim
Aynı şekilde bende senin düşünce tarzını sevdim. Etrafımda bu tür konuları konuşabileceğim biri yok ne yazık ki. Pk diye bir hint filmi var. orada Pk karakteri insanların elini tutup ne yaşadıklarını görebiliyordu. Öyle bir şey olsun isterdim bende. İnsanların yaşamlarını, acılarını, mutluluklarını, hislerini, düşüncelerini, kısacası onu olduğu kişi yapan şeyi merak ediyorum.
Çok severim o filmi 🙂
Aamir Khan filmleri güzel oluyor, seviyorum. 😇
Gerçekten çok güzel bir bakış açısı kazandırıyor insana. Her açıdan bakabilmek gerek olaylara, bize çok yararı dokunuyor bu davranışın
Güzel ahlakı öğütlüyor. Bu çok önemli. Ben aslında hayatımda bana farklı bakış açıları kazandıracak insanlar olsun istiyorum. Her konuda konuşabileceğim. Ama bulmak zor.
Bunun için farklı farklı insanlarla tanışman gerekiyor, sevmesen bile dinlemek birçok bakış açısı ve farkındalık kazandırıyor. Karşımıza çıkan her insan aslında bize bir şey göstermek için çıkıyor karşımıza, buna dikkat ederek anlamak lazım. Benim bu sitede olup bu soruyu görüp cevaplamam ve konunun buralara gelmesi bile tesadüf değil...
Haklısın hayatta hiçbir şey tesadüf değil. Seninle şu an konuşuyor olmamız bile tevafuk belki de. İnsan bir çocuktan bile bir şey öğrenebilir yeter ki öğrenmeye açık olsun. Yeter ki farkında olsun.
Kesinlikle...
Teşekkür ederim güzel sohbet için😇
Bende aynı şekilde 😊
😇😇
Bence kendini zorlaman lazım. Al otur ve zorla oku ya. Emin ol devamı gelecek.
Keyfime kalırsa hiç başlayacağım yok zaten. Haklısın sanırım zorlamam lazım kendimi. Gerçi bugün resim yapmayı denedim zorladım kendimi ama olmadı. Konstantre olamadım bir türlü.
Olsun biraz inzivaya çekil kafan doluysa dinlen okuma.
Deneyeceğim. İnsan neden sevdiği halde kitap okuyamaz ya da resim yapamaz anlamıyorum. Neden böyle oluyor? 🥺
Yorgunsundur, kafanı bir şeylere takıyorsundur belki ondandır.
Belki yorgunluk olabilir.
yaparsın sen güzel kız :D
Motive olmadım. 😂
taş gibi kızsın niye yapamayasın :D
Her kezi her zaman motive etmek zor o yüzden uzun uğraşlar gerekir 😊😊