Ne düşünüyorsunuz
(Konu sadece din değil , dine inanan biri degilim)
Ne düşünüyorsunuz
(Konu sadece din değil , dine inanan biri degilim)
Her şeyi kadere atacak olsaydık, o zaman bize irade (seçebilme şansı da) verilmezdi. Buraya kurbanlık koyun gibi gönderilmedik. Tabii kadersel olaylar da var, buna lafım yok; misal ölüm gibi. Ancak seçimlerinin sonucunu kadere atmak ise tamamen korkaklıktır
Akışa bırakmak olgunlaşmak değil kabullenmektir. Kader diye bir şey vardır lakin her insan kendi kaderini kendi yönetir, yazar, kurar bir kitap misali. Önceden yazılmış bir kader yoktur.
O zaman bu kader olmaz zaten
Cevap
5Cevap
Okuldayken yanlış kader inancı diye bir şey anlatıyordu. Kader vardır ama kader var diye de başımıza gelen her şeyi kadere bağlamakta yanlıştır. Bir nevi kaçıştır. Kaderi suçlamak kendi özgür irademizin varlığını değiştirmez. Yaptığımız her şeyden biz sorumluyuz.
Basimiza gelen hersey değil tabi mesela tembellik yaptiysan kaderle alakası yok temvelsindir
Teslimiyet olgunlaşmak tır kesinlikle.
Ama bu bazılarının anladığı gibi "bir şey yapmamak" değil; Gerekeni yaptıktan sonra olanı kabul etmektir
Bence de öyle ama kader olayini cozemedim
O burada çözülecek mesele değil, uzun iş))
fifty fifty bence
yarısı şartlar yarısı senin elinde
Benim bahsettigim şöyle bir şey mesela sana atanilmis bir şey var diyelim ressam olmak bunu istiyirsun ama sartlar yuzunden sen doktor olmayı seciyirsun yillar geçiyor bir an geliyor sanki sana özel bir şey ve onu hisediyorsun sanki senin için bir şans tekrar geldi ve misyonunu tamamliyorsun gibi ben böyle düşünüyorum
Woww ben de kendimi bulmak istiyorum bazen o şans dediğim şeyleri gorebiliyor muyum diye düşünüyorum
Özellikle son zamanlarda bir kaybolmusluk hissi var
bazı şartlar kısıtlarını oluşturur ama bu kısıtlar içinde bazı şeylere yön vermek insanın kendi elindedir. hayat oyun gibi, sorunları çözmek bana zevk veriyor. durum böyle böyle nasıl çözerim bunu diyorum, bazen vazgeçmek gerek bazen üstüne gitmek bazen yön değiştirmek orası sana kalmış.
şu an tek bildiğim üzerimde çalışmak ama içimde birhis veya bir şey var ona ne desem şu an bilemiyorum sanki duruyor orada ama ben anlayamiyorum
Haa sorry
Şöyle mesela misyonum ne bu hayatta çözemiyorum belki de erken
Sanki yaşadığım yere ait hisetmiyorum biraz hatta okuduğum bolume bazen aileme (onları seviyorum ama artık birseyler yapmam gerektigi hissi var bebde)
Başka bir yere gitmek belki yurtdışına
Bolumumu birakip gitmek istiyorum icimde bir his var mesela resim yapıyordum ben bıraktım yapmayı öyle bir şey yapmam gereken bir şey var ama ne olduğunu bilmiyorum kacip kendimi bulma mi desem birseyler yapma mi desem öyle bir his ama bunun hata olacağını da biliyorum böyle birsey
Bazen ya yapamazsam diye düşünüyorum diye hicbirsey yapmıyorum ne kadar acikli dimi
20 Yaşıma yeni girdim acaba o yüzden midir böyle olmam
Tavsiyeni dinlicem yapicam teşekkür ederim
Hiç bi şey yapmayıp bu benim kaderim dersen saçmalık olur. cogu insan kendi kaderini kendi belirler
Kendin belirliyirsan o kadere inanmadigini gosterir
Özgür irade diye bir şey yoktur, sen buna kader dersin başka bir sey dersin.
Kadere inanmıyorum.
Ben inanmak istemiyorum ama gerçekte olan bir şey sanki
Neden inanmiyorsun mesela
"Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." İsra Süresi 13. Ayet
Dine inanmıyorum
Kader kavramı genelde dinle ilgili bir şeydir. Ama dini düşünmeyerek mantık yürütelim arpa ekiyorsun da buğday mı biçiyorsun😊 Olacak olanın elbette önüne geçemezsin ama kaderine de kendin şekil verirsin. Mesela çok tehlikeli bir ormanda kayboldun kaderinde o ormandan sağ cıkmak varsa sağ çıkacaksın ama elbette çabalaman gerekir ya da bir kaşık suda boğulur mu insan boğulacağın varsa boğulursun işte. İnanmak basarmanın yarısı önce inan sonra yola koyul, yoldaki engeller kaderinde var ama o yolu yürümek senin isteğin.
Bilimde de var secenekler sonsuzlugu ve bundan olusacak kombinasyonlardan birini yasiyoruz
Bazı şeyleri engeleyemezsin bazılarını degistirebilirsin ama bu da sanki belirlenmis şeylerden biri ve bu da üzüyor insani
Kader yoktur. İnsanların kendini avutma çeşidi
Sonsuz secimden sadece birini seciyirsak bu da bir kader değil midir
Kaderi anlamak lazim once
İnanmıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?