Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗
Sizi Hristiyan Olmaktan Alıkoyan Şey Nedir?
Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗

İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim; ben onunla, o da benimle, birlikte yemek yiyeceğiz.
Vahiy 3:20
Din de zorlama yoktur
Sana harika gelen sey bana itici gelebilir
Herkes kendi uyanış ve idraki ölçüsnde dinini seçer
Ister dogmatik olarak o dine bağlı ol ister kendin sec
bu soruda bir egoistlik seziyorm hristiyanlk diger tüm dinleri sollar gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsn diger dinleri seçenleri sanki küçümsüyorsn oysa bütün dinler esittir çünkü her yol ona gider ona çıkar
Müslümanlkta 7 nefis mertebesi vardır
Budizmde 7 çakra felsefesi vardr
Özünde ikisi de aynı şeydir ikisi de arınmayı amaçlar hristiyanlk islam isimler farklı olabilir bunlara cok takılıyorsn oysa bir seyi göremiyorsn yol aynı şeye çıkıyor
egoizm mi? hayır, sorunun başlığının amacı insanların hristiyanlığa yönelttiği eleştirileri görmek için.
Üslup cok önemli tek bir harf kelime her seyi degistirir görüneni asıl niyeti başkalaştırıyor
Sizi hristyanlıga çekmeyen şey nedir gibi bir soru sorsaydn belki böyle bir yorum yapmayacaktm
olabilir, dediğim gibi, "hristiyan olmaktan alıkoyan" derken hristiyanlığın doğru din olması ve insanların buna inanmaması değil, onları imandan uzaklaştıran şeyleri öğrenmekti niyetim.
mesela teslis inanci diyebilirlerdi, incil tahrif edilmiş... vs.
Cevap
3Cevap
İnancım yok bu yüzden
Siz isteyin yahut istemeyin Allah nurunu tamamlayacaktır! Hristiyanlık değil, yahudilik değil başka bir din değil İslam galip gelecek Ey kâfirler yenilecek siniz!
sakin olun sevgili dostum
ışid de böyle diyordu
Seni müslüman olmaktan alıkoyan şey ile aynı.
oysa sen hristiyanlığı kabul ediyorsun, bense islam'ı etmiyorum.
eski ahitte isa'nın geleceği yazılı. incil'de ise muhammed yok
hangi yunanca metinde ahmet isminden bahsediyor? musevilere gelirsek, zaten hristiyan olanlar museviydi o dönem. yani isa insanlara anlatmaya başladığında ilk hristiyan olanlar museviydi.
ek olarak kaynak belirtmeden incil değiştirildi diyemezsiniz. muratorian fragmanları ms170lere dayanan bir kanıt ve İncil'in değişmediğini gösteriyor. onun dışında Chester Beatty papirüsleri de var.
İsa bir din getirmedi ki zaten reformisti kendiside yahudiydi. Hristiyan kelimesini ortaya da atmadı. Pavlusun uydurması hristiyanlık.
İncilin hiç bir yerinde isadan sonra peygamber gelmeyeceği söylenmez
Yuhanna 14:16-26 15:26 16:7 parakletos u incele.
Faraklit övülmüş demek ama son incillerde övülmüsü degistirdiler destekleyici anlamına.
bunlar tamamen uydurma iddialar. faraklit diye attığınız ayet kutsal ruh ayeti. çünkü inciki okursanız göreceksiniz ki kutsal ruh her imanlı hristiyanda olan bir şey. bunu, yani kutsal ruh'u İsa öldükten sonra bize vereceğini söylüyor. övülmüş anlamı falanda yok. İslam tarihçileri bile bunu böyle söyler. trajikomik iddialarda bulunup hem kendinizi hem dininizi düşürmeyin gözümde.
yeni din getirdi demedim zaten. bu sizin iddianız. İsa hep tamamlayıcı olarak geldiğini söylemiştir. peki Hristiyanlık ne derseniz, çok basit. isa'yı mesih kabul edenlere "isayı takip edenler" manasında hristiyan denir. yeni bir din değil zaten bu. sadece eski antlaşmanın tamamlanmış "yeni antlaşma"
kitabınızda "allahin sözlerini kim değiştirebilir" diye ayetler var. peki inandığınız yahudlik ve hristiyanlıkta sözde sizin Tanrınızın değil mi? hangi aciz tane sözlerinin değişmesine izin veriyor? söylediklerinizle çelişiyor ek olarak kaynak göstermeden uydurma iddialarda bulunuyorsunuz.
size dedim ki incilin tahrif edildiğine dair kanıt verin. hani nerede? kanıtınız yok ama konuşmak serbest! tıpkı diğer asılsız iddialar gibi.
Türk halkı Hristiyanlığı benimsemiyor ama İslam'dan dinsizliğe yöneliyor
Bana göre hak din olmayışı
Dinlere inanmıyor oluşum.
Deistim
Yarın oluyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?