Müslüman olarak doğdum ve musluman olarak yetistirildim ama ömrüm boyunca bu dinde ne kadar ibadet etsemde samimiyet bulamadım çünkü hem çevremde hem de kuranda eğer bu dini kabul etmezsek hep tehditler vardı eğer inkar edersen sonun böyle olur tarzı ve bu din beni korkutarak yetiştirdi bende korktuğum için samimiyet bulamadım zaten son zamanlarda da ülkenin din konusunda çivisi çıktı artık çok sacmaladilar ben de Hristiyanlığa yönelmeye karar verdim karar vermeden önce bir sitede rastgelmisti Hristiyanlığı inceledim incili okudum 2-3 kez kiliseye gittim ve bana ayrı bir huzur ve samimiyet verdi bende doğru yolun o olduğuna inanmaya başladım ama hala içimde korkular var İslam'dan ve tehditlerinden kalan sonuçta çocukluktan beri bilinçaltına işlenmiş bise engel değil olamiyorum eğer aranızda hristiyan kardeşlerim varsa beni aydınlatabilir mı neden Hristiyan olunur bunu neden Hristiyanlığı secmemiz gerek bunu bana açıklayabilir mı şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için 😊
Cevabın nedir?
+1 yılKardesim ne ayaksin bilmiyorum. Bugunlerde muslumandim hiristiyan olacagim oldum diyen hiristiyan ve yahudiler cogaldi. Akillari sira muslumanlari dinden cikaracaklar. Her neyse farzedelim muslumansin ve hiristiyanlarin bile terkettigi can cekisen hiristiyanliga girmeye calisiyorsun. Ben 18 senedir Amerikadayim ve Incil ile hasir nesir oluyorum. Incili hic okudunmu?
iSA DEDIKI,
"Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymaya geldim. İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır." (Matta 10; 34-36)
"Ben dünyaya ateş atmaya geldim. Eğer şimdiden tutuşmuş ise daha ne isterim. Fakat benim vaftizleneceğim bir vaftizim var. Bu yerine gelinceye kadar nasıl da sıkılmaktayım! Dünyaya barış ve selamet getirmeye geldim mi sanıyorsunuz? Hayır, size ancak şunu söylerim; ben sizlere ayrılık getirmeye geldim."(Matta,12; 49-51)
"Lakin üzerlerine kral olmamı istemeyen o düşmanlarımı buraya getirin ve önümde öldürün!" ( Luka, 19/27)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-23)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Onları tamamen yok edeceksin, onlarla ahdetmeyeceksin, onlara acımayacaksın.”
(Tesniye: 7/1-3)017 Yorumla- +1 yıl
(Tesniye: 11/23-25)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
“İşte Rab’bin acımasız günü geliyor.” (İşaya: 13/9) “Yakalananın bedeni delik deşik edilecek. Ele geçen kılıçtan geçirilecek. YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK. Evleri yağmalanacak, KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.” (İşaya: 15-16)
Şimdi bütün erkek çocukları
ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
- +1 yıl
Git bunlari bir papaza sor hepsini sana kivirsin "Anani s.. yim" diyen ayeti "yok o anana selam soyle demek" diye kivirsin.
- +1 yıl
İncili okudum ama anlaşılan sen okuduğunu yanlış anlamissin
- +1 yıl
Tabii hem Turkcesi hemde ingilizcesi var neyini yanlis anliyacagim? sana aynen kopyaladim ve yapistirdim. Istersen ingilizcesinide kopyaliyim yapistiriyim.
- +1 yıl
Bide böyle bir ayet görmemiştim ben barnabasi yuhannayi mattayi okudum bunlar eski ahitte de olamaz senin bir uydurman olabilir mı Hristiyanlığı karalamak için?
- +1 yıl
Yalanci sensin ben degilim. Internette bir suru Hiristiyan websitelerinde mevcut. isteyen girer gorur.
Al sana Ingilizce Incilden nameler
GENOCIDE AND SLAUGHTER
Genocide was a tool used by God to further the interests of
his chosen people. It is not usually clear what the exterminated
peoples had done to deserve annihilation, other than being in the
way of the Israelites or worshipping a different god.
The Israelites slaughter Hamor and his city and plunder it (Gen
34).
Moses is commanded by God to exterminate the Canaanites, the
Amorites and the people of Bashan "and show no mercy" (Deut
7:1-2, 9:3, Num 21).
Moses orders "every man" among the Israelites to slay his
brother, companion and neighbor, as a punishment for the
idolatry of all, and 3000 die (Ex 32:27-28).
God commands Moses to slaughter 24,000 people and hang their
heads in the sun (Num 25).
God commands Moses to slay the Midianites because the Israelites
are seduced by them. All males (i - +1 yıl
Incilde Katliamlar
God commands Moses, in any city near the promised land which does
not agree to become a vassal state of the Israelites, to
kill all the males and take the women and children as slaves
and the animals as booty, but in any city in the promised
land the Israelites are to kill every living thing, sparing
no one (Deut 20:10-17).
Joshua, with the help of God, annihilates numerous tribes and
cities, "left none breathing," "destroyed all that breathed,
as God commanded" (Josh 6:21, 8:24-27, 10:, 11:11,14,21-22).
Judah slays 10,000 Canaanites (Judg 1:4) and 10,000 Moabites
(Judg 3:29)
Danites destroy "peaceful" Laish and kill its people for no
reason (Judg 18:27).
Judah and Simeon utterly destroy Zephath (Judg 1:17).
Samuel tells Saul that God wants to annihilate the Amalekites,
including infants and women, which Saul then does, slaying
all the inhabitants except Agag the king (1 Sam 15:1-9).
David leaves no man or woman alive in the countr - +1 yıl
Jesus said,"But those enemies of mine who did not want me to be king over them--bring them here and kill them in front of me.'"Luke 19-27
34 “Do not suppose that I have come to bring peace to the earth. I did not come to bring peace, but a sword. 35 For I have come to turn
“‘a man against his father,
a daughter against her mother,
a daughter-in-law against her mother-in-law—
36 a man’s enemies will be the members of his own household.’
37 “Anyone who loves their father or mother more than me is not worthy of me; anyone who loves their son or daughter more than me is not worthy of me. 38 Whoever does not take up their cross and follow me is not worthy of me. 39 Whoever finds their life will lose it, and whoever loses their life for my sake will find it. – Jesus (Matthew 10:34-38)
- +1 yıl
@YugoslavMan bir el at duruma kardeşim? Yardım pls?
- +1 yıl
@İngiliz123
Cahillerle tartışma boşuna.
Müslümanlar yeterince acınacak haldeler zaten. - +1 yıl
@YugoslavMan Alime bak alime cevab verecek dogru sozu bile yok. Acinacak durumda olan sizsiniz. Kiliseleriiz bir bir kapaniyor muslumanlar satin aliyor ve cami olarak aciliyor.
- +1 yıl
@YugoslavMan tamamdır kardeşim onlar zaten herşeyi kendi anladığı gibi söylüyorlar
- +1 yıl
Bak kardeşim adındanda anlaşildiği gibi ingiliz. Burada insanların düşüncelerini manupele etmene gerek yok biz etrafımızdan değil düşünerek araştırarak seçtik bu dini bizim hadiste "Dinde zorlama yoktur" denmiştir biz zorlayıcı değil müjdeleyici bir diniz Bilim adamlarının yeni yeni çözdüğü şeyler bizde milyonlarca yıl önce yazılmıştı kuranda sen kiliseye gideceğine bir camiye sultanahmete gitsen belki o zaman aydınlanacaktın bu hristiyanlık senin bilinçaltına yazilmiş Diyeceksinki neden islamı seçiyim yazdıklarımın devamı da var nasıl bir iğne zanaatkarsız nasıl küçücük bir boncuk yapımının bir zanaatkarı varsa koskoca aleminde bir yaratıcısı vardir o da şühesiz Allahtır sizin iman ettiğiniz şey ise çelişkidir kiminiz İsa ya kiminiz Kutsal Ruha kiminiz anneye taparsınız Unutmaki... Ne imparatorluklar yıkıldı sırf 2 kişi yönetti diye 2 akıl tek şeyi yönetemez ama siz 3 şeye tapıyorsunuz ne kadar çelişkili bir din bir Kuran dinle mealli bakalım o zaman bu çelişkiyi yaşayacaktı
- +1 yıl
Bak kardeşim adındanda anlaşildiği gibi ingiliz. Burada insanların düşüncelerini manupele etmene gerek yok biz etrafımızdan değil düşünerek araştırarak seçtik bu dini bizim hadiste "Dinde zorlama yoktur" denmiştir biz zorlayıcı değil müjdeleyici bir diniz Bilim adamlarının yeni yeni çözdüğü şeyler bizde milyonlarca yıl önce yazılmıştı kuranda sen kiliseye gideceğine bir camiye sultanahmete gitsen belki o zaman aydınlanacaktın bu hristiyanlık senin bilinçaltına yazilmiş Diyeceksinki neden islamı seçiyim yazdıklarımın devamı da var nasıl bir iğne zanaatkarsız nasıl küçücük bir boncuk yapımının bir zanaatkarı varsa koskoca aleminde bir yaratıcısı vardir o da şühesiz Allahtır sizin iman ettiğiniz şey ise çelişkidir kiminiz İsa ya kiminiz Kutsal Ruha kiminiz anneye taparsınız Unutmaki... Ne imparatorluklar yıkıldı sırf 2 kişi yönetti diye 2 akıl tek şeyi yönetemez ama siz 3 şeye tapıyorsunuz ne kadar çelişkili bir din bir Kuran dinle mealli bakalım o zaman bu çelişkiyi yaşayacanmı
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 He mk he. Dusunerek secmis Islami.
Bu adam Amerika'da dogmus olsa islam dusmani olurdu - 17 gü
Tamamda zaten modern incili insanlar yazdı. sizin inanca göre baba insanlara ilham göndermiş onlar yazmış. dininizi anlatan kitapta tanrınızfan bir sayfa bişe yok
- 15 gü
@Turan01842 Bir halt bildikleri yok boş ver bunları. Öylece açıp okuyup çözdüğünü zannediyor
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanlık müslümanlıktan herhangi bir farka sahip değil. Tarihlerine kabaca bakman yeterli. Günümüzün hristiyanlığı paganlık soslu bir monoteizm örneğidir.
Ha kiliselerin mimarisi, atmosferi falan hakkaten sakin. Ama onun sebebi din değil, hristiyan mimari geleneği.
Günümüzde hristiyanlık hristiyan toplumlarda bir çeşit kültür nesnesi, kültürel bir zenginlik konumuna inmiş durumda, özellikle Avrupa'da artık iyice gücünü ve etkisini kaybetti, etkisi çok büyükken Avrupa'nın ne halde olduğunu ve nasıl bir cehalet batağında olduğunu kabaca araştırırsan bulursun.225 Yorumla- +1 yıl
Avrupa ve cehalet batağı kelimelerini aynı cümlede kullandın farkındaysan özellikle Avrupayı tanımlarken ne diyorsun ya adamlar her konuda gelismis bilmedikleri bise yok sen gelmiş cehalet batağı diyorsun
- +1 yıl
Okuduğunu anlamayan adam taocu olsa gene huzur bulamaz, boşver takıl kafana göre..
- +1 yıl
Yani ne yapmam gerek sence?
- +1 yıl
Bak kardeşim adındanda anlaşildiği gibi ingiliz. Burada insanların düşüncelerini manupele etmene gerek yok biz etrafımızdan değil düşünerek araştırarak seçtik bu dini bizim hadiste "Dinde zorlama yoktur" denmiştir biz zorlayıcı değil müjdeleyici bir diniz Bilim adamlarının yeni yeni çözdüğü şeyler bizde milyonlarca yıl önce yazılmıştı kuranda sen kiliseye gideceğine bir camiye sultanahmete gitsen belki o zaman aydınlanacaktın bu hristiyanlık senin bilinçaltına yazilmiş Diyeceksinki neden islamı seçiyim yazdıklarımın devamı da var nasıl bir iğne zanaatkarsız nasıl küçücük bir boncuk yapımının bir zanaatkarı varsa koskoca aleminde bir yaratıcısı vardir o da şühesiz Allahtır sizin iman ettiğiniz şey ise çelişkidir kiminiz İsa ya kiminiz Kutsal Ruha kiminiz anneye taparsınız Unutmaki... Ne imparatorluklar yıkıldı sırf 2 kişi yönetti diye 2 akıl tek şeyi yönetemez ama siz 3 şeye tapıyorsunuz ne kadar çelişkili bir din bir Kuran dinle mealli bakalım o zaman bu çelişkiyi yaşayacanmı...
- +1 yıl
Bak kardeşim adındanda anlaşildiği gibi ingiliz. Burada insanların düşüncelerini manupele etmene gerek yok biz etrafımızdan değil düşünerek araştırarak seçtik bu dini bizim hadiste "Dinde zorlama yoktur" denmiştir biz zorlayıcı değil müjdeleyici bir diniz Bilim adamlarının yeni yeni çözdüğü şeyler bizde milyonlarca yıl önce yazılmıştı kuranda sen kiliseye gideceğine bir camiye sultanahmete gitsen belki o zaman aydınlanacaktın bu hristiyanlık senin bilinçaltına yazilmiş Diyeceksinki neden islamı seçiyim yazdıklarımın devamı da var nasıl bir iğne zanaatkarsız nasıl küçücük bir boncuk yapımının bir zanaatkarı varsa koskoca aleminde bir yaratıcısı vardir o da şühesiz Allahtır sizin iman ettiğiniz şey ise çelişkidir kiminiz İsa ya kiminiz Kutsal Ruha kiminiz anneye taparsınız Unutmaki... Ne imparatorluklar yıkıldı sırf 2 kişi yönetti diye 2 akıl tek şeyi yönetemez ama siz 3 şeye tapıyorsunuz ne kadar çelişkili bir din bir Kuran dinle mealli bakalım o zaman bu çelişkiyi yaşayacanmı
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Yav off, senin gibilere de ayri uyuz oluyorum
Kitabinizda hicbir seyin onceden yazildigi yok. Komple palavra o iddia.
Biz mijdiliyici bir diniz.
Aynisini hristiyanlar da soyluyor kendi dinleri icin. Butun temel kurtulus, salvasyon fikri uzerine adamlarda.
Uc seye tapiyorsunuz falan diyor, Din Kulturu kitabindan yarim yamalak bilgilerle hristiyan analizi yapmayin mk. - +1 yıl
Ragnar_Lordbrok salağı kimse burda din kültürü kitabı ile konuşmuyor bizim kuranda yazan şeyi bilim insanları trilyon yıl sonra buluyor Ör: Anne karnındaki embriyo (alak suresi) Bu teorimi mal ya da Dünyanın geoit şekile sahip olduğu bursa ulucamii de bunun şekli kaç bin yıl önce çizilmi biliyormusun Gelmişsiniz bize güzel hristiyancilik oynuyorsunuz Ama bilinki siz kendinizi kansırıyorsunuz ŞU DÜnya da herşey bu kadar dengi dengine yaratılmişken (Dünyanin geoit olması, dünyanin 11.5 açı ile 4 mevsim gece gindüz eşitliği, Kromozom sayısı, İnsanın benzersiz olan vücud iç yapısıvb) siz bunun hala ya tanrı olmadığını ya da bir insanın yapacağindan bahsediyorsunuz SALAKSINIZ
- +1 yıl
Ve salak vagner Kitaptaki palavra mi ne kadar malsin kaç yüzyillik kitaplar var pey. Efn. Sav. Devir kitabi var tek harfi değiştirilmemiş sizin gibi prens yazması incil kullanmıyoruz pis reformcular
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 He ya, he, embriyo falan. Dunya'nin yuvarlakboldugu Kuran'dan 800 sene evvel bikiniyorud lan mal misiniz nesiniz siz?
Ahenk konusunda ise sunu diyeyim, ahenk falan yok - +1 yıl
Ragnar? Lodbrok Salak çocuk belliki küçüksün ya da beynün küçük aç bir kuran alak suresini Oku uada mealini dinle ama tarafsızca sonra gel yaz caballarlamkonuşmak artık sıkıyor git sen reform hareketi sonucuyazılmiş incile bak
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Tekrar ediyorum, Dunya'nin yuvarlakboldugubzaten biliniyordu.
Embriyobfalan bilinmeyen seyler degillerdibher yeri Avrupa gibi karacahil mi kabul edecez? - +1 yıl
Ragnar_Lodbrok Biz kaçinci yıldan bahsediyoruz bak hristiyan oluşunu bir tarafa bırak Sonra onu (n neslini, ondaki) bir nutfe (yani sperma ile yumurtayı aşılamış) olarak sağlam (ve emin) bir yer (olan rahim) e yerleştirdik.” ( Mü’minûn Sûresi 13.)
“Sonra (rahimde o) nutfeyi (zigotu) bir “alaka” yaptık; derken, o “alaka”yı da bir “mudga”ya, “mudga”yı da kemiklere çevirdik, o kemiklere de et giydirdik. Sonra onu bambaşka bir varlık yaptık. (Varlıkları) yaratıp şekil verenlerin en güzeli olan Allah ne yücedir!” ( Mü’minûn Sûresi 14.)
Ey insanlar! Şâyet öldükten sonra dirilmekten şüphe etmekte iseniz (ilk yaratılışınızı hatırlayın). Kesinlikle bilin ki biz, sizi (ilk önce karışmış çeşitli renk) topraktan, (insan olarak yarattıktan) sonra (sırasıyla onun içinden çıkan) nutfe (aşılanmış yumurta/zigot hali) kardeşim bunu ben kıdalttım ama Tarafsız Gözle bak ve incille Karşilaştir Diyosun ya Avr. Cahildi o zaman bu bilgileri kim biliyordu Bide se le aynı düşüncede oşan ingiliz123 ün yorumına b - +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Kelimelerin anlaminin tutmadigi yerde parantez icinde kafaniza gore doldurarak aslinda soyle diyor ayagina yatmak cakalliktir.
Ayrica bu tip anlatimlar islama veyahut ibrahimi dinlere ozgu de degildir.
Olmadigi gibi camurdan yaratildik kismi da enteresan hani. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok O zamanlarda sperm denilen bir admı vardi ayrıca orda alaktan bahsediyor (yani spermden o zamanlar manrık yürütürsen Sperm diye bir ad yoktu alak spermin genişletilmiş haldir) alak Yani spermi ilk başta nutfe ( küçük et hali) daha sonra bu nutfetyi kemiklere çevirdiğini ve etle örttüğünü ve şekillendirdiğini parantezlere bakmadan mantık yürüterek anlayabilirsin. Kuranda bana bir bilinmeszlik ayet yanlişliği söyle (ki zaten yok ) ben o zmana sen haklısın derim Gerekirse beni ara telden soru sor seni aydınlatayom
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Alak da sperm demek degil.
Gotunuzden lugat uyduruyorsunux. O du anlama gelir de bu bu anlama gelir de.
Kuran, o devrin klasik ozelligi tohum (erkek) yumurta-rahim (kadin) eksninde havada laflar soylemistir.
Parantez icinde isinize geldigi gibi anlam ekleyince olmuyor oyle.
Alak spermin genisletilmis haliymis. Yersen.
Onu da gectim ac Eski Misir ve Anatomi'ye bak. O devirde insan anne karninda nasil gelisir kabaca biliniyordu - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kardeş ben ganliş söyledim tamam bilmem eski mısırmış lan eski mısır ne ben sana daha eskilerden bahsediyorum ayetler türkçeye tam çevrilmez bunun için tefsir veya meal e ihtiyaç duyarsın ayrıca kabaca verilmiş diyorsun al bak tam manası ile verilmiş bir parantezleri okuma bakalım o zaman çok şey değişiyormu Siz hala gelişi güzel ya da bir insanın bu alemi yarattığını söylüyorsunuz Yüve Rabbim Kuran da şöyle bahsediyor "Siz Başinizi yukarı kaldırıp bakın etrafınızda Kusur görebiliyormusunuz" bir ayettede şöyle bahsedilir "Göklerin ve Arz'ın anahtarları (şifreleri), O'nundur. Allah'ın ayetlerini örtenler; işte onlar, hüsrana uğrayanlardır." Sende inanki hüsrana uğrayansın bir google a yaz bakalım kuranda önceden bilinen şeyler ne yazıkki ben incilde böyle bilgiler bulamadım çünkü hak kitap KURANI KERİM DİR
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Hicbir bok verdigi yok, 'ayetler tam cevrilmiyor' diyor.
Iki dakka adam gibi samimi oldaniz keske. Kuran'i araplar anliyor demek ki, ama onlari gosterince onu da kabul etmeyip islam bu degil diyorsunuz.
Laflari roaya buraya cekerek olmaz o isler.
'Basinizi kaldorop bakin etrafinizda kusur gorebiliyor musunuz' diye soruyormus. Evet goruyorum, Kuran'da da bir halt yazdigi yok yeni bilgi olarak.
Yok iki denizin karismamasi, yok gok, yok su, yok bu.
Hepsi bin yillik bilgilerdi.
Incil zaten, Kuran'in iddiasinin aksine Isa'ya falan inmis bir kitap bile degil. Al bir de burdan yak. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok harbi canımsın Madem İsaya inmemiş o zaman siz kendinizi kandırıyorsunuz bir şey yazmıyor diyorsun ama neden olduğunu açıklamıyorsun bana önce kuran yeni bir kitağ diyorsun bilgiler yeni var diyorsun sonra bin yıllık kitap diyordun nr kadar canımsın ikiside tutmadi kuranın milyarlarca yıl önce inmiş bir kitap ve bir sürü örneği var al araştır bana sallamasyon laflar yazma
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Anlamli cumlw kursak.
Incil aslinda 30'a yakin kitabin birlesmesinden olusmus bir toplama hurafeler serisidir.
Isa'nin doneminde havarilerine verdigi herhangi bir metin yoktu EskiAhit (Tevrat'in cesitli bolumleri. Mesela Exodus), temel kaynaklardan sayilir.
Bilinen anlamdaki heistiyan yazmalari gospeller (4 tane vardir, Isa oldukten sonra Marcos, Yuhanna, Matta ve Luka diye dort kisi ayri ayri yazmistir) yeni kurulmus hristiyanligin propaganda kitaplaridir. Elcilerin Isleri diye bir tanesi Saul denen bir rum valisinin hristiyan olduktan sonraki hurafeleri, bir de Paul'un mektuplari vardir.
Incil'in temrl oldugu hicbir kaynak bizatihi Isa'ya dayanmaz.
Bin yillik kitap demedim, okudugunu anlamayan sahis.
Kuran'daki o mucizevi bilgi diye sayiklanan seyler hep biliniyordu 1000 yildir dedim.
Kuran milyarlarca yil once inmismis. Yaziyi gectim, o siralarda insan bile yoktu lan. Madem o kadar evvelden indiydi, dinazorlardan bahsedeydi - +1 yıl
Lan salak @Ragner_Lodbrok salak gibi üstte ne anlatıyorsun anlamsız anlamsız cümleler Diyorsunki dinaZorlardan bahsedeydi dünya milyarlarca yıldır var ve kuranı kerimde ilk insan olarak bahsettiği Hz. Adem bile dünyanın yaratılişindan çok sonra geldi yani mesele dinazorlar değil mesele Rabbimin "Alemleri Senin için yarattık"dediği İnsana hitab etmesi. Sizin incil bilmeminsanlardan kaç yıl sonra geldi peki öncesinde ne vardı bizim ise 4 hak kitabımız var Zebur, Tevrat, İncir Ve hak kitap kuran bunlar Zaman içinde İnsanlar tarafından değiştirilmiş sebeb İslamı ve Peygamberi olan HzMuhammedi çekememeleridir. Anlamsız cümleler kuruyorsun diyorsun ya dedim belki bir kaç kez okursunda anlamaya çalişirsin belki ama nafile Benim diğer merak ettiğim konu ise İnsan El Yazması Kitabinızın hangi gelecek müjdelerden haber verdiği Ara bulamassın bizim dinimize biliniyordu zaten dediğiniz şeyler sizin kitabınızda yazma SİZ HAK DİNİ BİZDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ FAKAT İŞİNİZE GELMİYOr
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Kuran milyarlarca yillik diyip sonra dinazor dendi mi 'Dinazorlar insandan onceydi' demek.
Dinazorlar 65 milyon yil once yok oldu. Kodumun cahili.
Adam hala hak kitap diyor, lan Incil uydurmasyon bir havari yazmalar toplamiyla kimi tevrat bolumunun toplanmasindam ibaret.
Mark'in Isa marangozdu iddiasini Yuhanna kabul etmiyordu mk.
Ne hak kitabi, hristiyanlik bildigin hurafeler butunudur.
Isa'ya kitap mitap indigi yokrur.
Onu bayagi anlatiyorum ama anlama kabiliyeti yok adamda.
Ek olaral, Incil'de de hristiyanlarin mukaddes haver kabul ettigi bir suru oraya buraya cekilebilecek zirva var.
Ayni oranda yalan dolan.
Gunumuzum avrupalilari bunlarin palavra oldugunu kabul edebiliyorken, siz Kuran komple gercektir diye sacmaliyorsunuz sadece - +1 yıl
Ragnar_Lodbrok sayısal verilere taklıacapina cevap vet bana Sen Hak Dini Benden Daha İyi Biliyorsun Madem bir yaratucı yok bu kadar Mükemmeliği Kim yarattı sen kendini kandır broo
- +1 yıl
@GeceninÖfkesi7 Ortada mukemmellik yok
Ayrica sayisal veriyi birak diyor.
Adam soyledigim hicbir seye kayda deger cevap veremiyor.
- Kuran uber, milyon yillik, Allah ne kadar super lan!
Tavir bu - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya asıl sen düzgün cevap veremion mükemmelliyet yok diyorsun Senin vücudunda moleküller kromozomlar organları hepsi belli bir sisteme göre çalişiyor ve insanı oluşturuyor ve yüce rabbim bir ayeti kerimesinde Herkes bir araya gelse bizim sinek kanadının yapısınu oluşturamayacağimizdan bahsediyor siz hala mükemmelliyet arıyorsunuz atristler olarak ve tabiat diyorsunuz yazıkk...
Ve yine siz görmediğiniz şeylere inanmayacağinizdan bahsediyorsunuz atomu kabul edersiniz beyninizin olduğunu kabul edersiniz_göremediğiniz halde_ ama kainatın bir ilah tarafından yaratıldığını kabul etmezsiniz bu çok saçma
Bundan sonra senin gibi salaklara cevap bermiyecem sonuçta ateistsiniz ne bok olduğunuz belli... - 15 gü
@GeceninÖfkesi7 Bunu görmemişim yıllar sonra civap vereyim.
Birincisi, biyoloji diye bir şey var. Bildin mi? Memeli canlıların nasıl oluştuğu, nasıl geliştiği biliniyor. İnsanların vücutları da mükemmel bir sisteme göre çalışmıyor, aksine kaotik bir gen dizilimine göre hepsinin kendi küçük kusurları, hataları var.
Herkes bir araya gelse sinek kanadı yapamazmış, insan oğlu Jüpiter'in uydusuna probe indiriyor bu arada, Allah biraz eskide kalmış sanki sinek kanadı falan.
Atomu görebiliyorsun, elektron mikroskobu denen bir şey var, cidden atomları görebiliyor. Beynimin olduğunu kabul ediyorum çünkü insan biyolojisi biliniyor. Açıp beynimin olduğunu görmeme gerek yok kümülatif bilgi diye bir şey var bu zeka seviyesine hayranım ya. Çocuk bile iddia etmez şunu
Bak sen konuşma, senin yüzünden "canım müslüman olur" gibi yanlış çıkarımlarda bulunur insanlar, dinine zarar veriyorsun
dinimizi biz bilinçlenene kadar seçme şansımız yok düşünürsen dünya nüfusunun %32 si Hristiyan ken %23 ü Müslüman aslında iki din de tek bir yaratana inanmakta bir çok şekilde farklı ibadet etmekte dinler de kendi mezheplerinde farklı farklı kavram kargaşaları içinde boğuşmakta her birey inancını aslında kendi içinde yaşamalı bana kalırsa da Hristiyanlık Müslümanlıktan daha çağdaş bir görüşe sahip..
Bunu kötü olarak nitelendirenlerin aksine vicdan olarak insanın neye yakın hissettiğiyle alakalı insan ömrü boyunca bir arayış içindedir umarım arayışındaki eksik noktaları tamamlarsın17 Yorumla- +1 yıl
%32 mi hristiyan?
Şaka yapıyor olmalısın heralde... - +1 yıl
Saçlamadığının farkında mısın?
Sadece Katolikler bile %60 küsürken,
toplam hristiyan nüfusunu %32 demen komedi resmen... - +1 yıl
@YugoslavMan 'a katılıyorum dünyanın büyük bir çoğunluğu Hristiyan
Ayriyeten şöyle bise de diyeyim eğer doğru din İslam ise ve İslam'a göre müslümanlar cennete alınacaksa Tanrı sadece dünyanın %23 Luk kısmını alıp gerisini cehenneme mı atacak bu çok sacma
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYalniz hristiyanlikta da bu sekilde baski vardir. Yasayabilmek icin bir dine ihtiyacin yok zaten. Tabi kagit ustundeki dinini degistirmek istiyorsan degistir tabi
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
13Cevap
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. www.idefix.com/.../urunno=
Önce Budanın öğretisi adlı kitabı okumanı tavsiye ediyorum.. Sonra Yaşar Nuri Öztürkün Allah ile aldatmak kitabını oku.. Sonra gel bu konuyu konuşalım..13 Yorumla- +1 yıl
Daha sonra okusam olmuyor mu? :)
- +1 yıl
+1 yılkardeşim kur anı tam okumamışsın :) ama İncil i oku ve kur an ile karşılaştır. öyle bir iki syfa karıştırıp , ortadan sağdan soldan bir ayete gözünü dikip okursan demin okuduğum yazıdaki gibi saçma sorular ve amaçsız düşünceler yine ortaya çıkar :). beni yanlış anlama. kendin için oku. anlayarak. bir kimseye sorma tam ikisini de bitir.
10 Yorumla
+1 yılBize de huzur verecektir gitsek, insanoğluyuz işte. Kiliseye gitmedim de hiç, iyidir. Papa falan oluyor, hoş adam. Ama işte nasıl doğduysan, öyle kalırsın mantığım var benim. Kurcalamam yani, Türkiye'de doğdum, Müslümanım. Amerika'da doğsam, Müslüman olmak istemezdim yine, neysem oyum... Dinimi değiştirmem yani. Beni bağlayan bir durum yok zaten, Müslümanım işte, kötülük yapmam. Kendi halimdeyim.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu karakterimden ötürüdür. Dinin dediği şeylerden dolayı kötülük yapmıyor değilim. Ben iyi birisiyim. Hristiyan da olsam böyle olacağım. Ama bu aynı vatandaşlık değiştirmek gibi, karışık bir şey. Gereksiz bulurum, bu din iyi işte, okumadım da Kur'anı hiç, ot gibi yaşarım.
+1 yılOrtodoks hristiyan olarak sana yardımcı olurum. Hoşgeldin...
13 Yorumla- +1 yıl
Hoşbulduk da ben olursam Protestan olmayi düşünüyorum bir Hristiyan arkadaşım bana Mesih elbet seni günün birinde kendi yoluna çağıracak demişti bu doğru mudur?
- +1 yıl
“İşte kapıda durmuş kapıyı çalıyorum. Eğer biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa onun yanına gireceğim.” (Esinleme 3: 20)
- +1 yıl
Aynen işte böyle bir şeyden bahsetmişti bana :)
+1 yılİncilde samimiyet bulman normal. İnsan yazısı olduğu için. Kuran da ki ayetleri araştırmayı dene. Her bir ayet bir incil kalınlığında açıklamaya bedeldir. Musluman doğduğun için kulaktan dolma bilgilerle donanmışsın sanırım. Araştırmanı tavsiye ederim. Hristiyanların musluman olması boşa değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanların müslüman olması mı? Benim çevremde müslümanların hristiyanliga aşırı ilgileri var buradaki müslümanlar da Hristiyan oluyor
- +1 yıl
Orası neresi bilemem ama. Yine aynı şeyi söylüyorum. Araştır. Kulaktan dolma değil.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek bir yaratıcı olduğuna inanır ve iyi bir insan olursan Dinin bir önemi yoktur.
23 Yorumla- +1 yıl
Deizm diyorsun yani :)
Cevap sahibi+1 yılYok Deizim değil. Mevlana'nın bir sözü vardır ya:
"Ne lazım gelir ey müslümanlar ki ben kendimi bilmiyorum?
Ne Hıristiyan, ne Yahudi, ne Ermeni, ne de Müslümanım"
- +1 yıl
+1 yılElham dulillah Müslümanim son din islam ve önceki gelen ne din leri nede peygamberleri nede kitaplari inkar etmiştir eğer son gelen din İslamiyet se diğer dinlerin hükmü bitmiş tir sen yolunu saten seçmişsin
00 Yorumla
+1 yılislamı anlamaya çalışsa idin başka bir dine kaymak istemezdin huzur islamdadır Allahın son dini hristiyan bulamazsın burada avrupaya gitsen ordada bulamassın anca papazlardan yardım alabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Neyin kafasindasin ya arkadaşım burası müslüman ülke olduğu için tamam bulamam doğru ama zaten dünyanın çoğunluğu Hristiyan diğer ülkelerde rahatça bulurum
- +1 yıl
dostum sen diğer ülkelerin bir hristiyan olarak mı yaşadığını düşünüyorsun tam anlamıyla zina ve alkolun tavan yaptığı aile ve ahlaki değerlerin bittiği ülkelerde şöyle bir inanışları var onca haltı yiyip günah çıkarttıklarını düşünüp temizlendiklerini düşünüyorlar sen bence bunu iyi bir düşün
+1 yılİyi araştırmalısın, incil ile Kur'an yazılışlarına dikkat et tam emin ol
10 Yorumla
+1 yılhristiyanlıkta tehtitler yok mu? ovv dünya kadar tehtit var. birader sen neye inanırsan inan istersen tuzlu bademe inan ama gerçek tekjrir ve bu jkonuda herkes risk alır.
00 Yorumlaneden mi ! tipin müsait
12 Yorumla- +1 yıl
Hristiyan tipi mı var?
- +1 yıl
Ciddi olamazsın 😂
+1 yılbeyin herkeste var ama akıl çok baska bişe tabi.. yazık üzüldüm adına
10 Yorumladin isi sakat
17 Yorumla- +1 yıl
Diyene bak daha düne kadar hristiyandin knka 😂
- +1 yıl
Eskiden olabilir bro olmamış gibi konuşma :D
- +1 yıl
Nevşehir ve Niğde'de ailemle gitmiştim :)
- +1 yıl
Var tabi ne sandın bro 😂
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım