İçinizde hristiyan olan var mı? Uzun zamandır araştırma yapıyorum. İsa mesihi sevmeyw başladım :) bu arada deistim. Bir hristiyanla konuşmak hoşuma gider 😊😊
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılDeist bir insanın hirstiyanlığı seçmesi bana garip geldi açıkcası, Yahudilik desen anlarım ama hristiyanlık bilemiyorum. sana tavsiyem bir de musa peygamberi oku, sonra diyeceksin ki onuda sevdim sonra bir de ibrahim peygamberi oku sonra onuda seveceksin işte tüm sevdiğin peygamlerler tek dinde birleşiyor diyeceğim bende sana İslam. Yani İsa yı sevmen islamiyete karşı da atılmış bir adım, ama çok detayına girmemişsin belli ki biraz daha detaylandır sen okuduklarını sonrasında son durağın islam olacak senin. Kendimden biliyorum tatlıcan:
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiri beni mi çağırdı :D
17 Yorumla- +1 yıl
Soruya göre profil açmak yeni moda oldu :)
- +1 yıl
@agaragambia
ikimizde aynıysak ispatla ispat et edemezsen yalancının tekisin. - +1 yıl
Aynısınız diyen oldu mu?
- +1 yıl
oldu cevabına bak anlarsın
- +1 yıl
Cevapta sıkıntı yok sıkıntı okuduğunu idrak edemeyen beyninde :)
- +1 yıl
Nasıl bir beyin var görüyoruz sizde
biraz tutuştunuz sanırım hrsitiyanlıga ilgi gösterenleri görünce @agaragambia - +1 yıl
Hristiyanlığa ilgi ve yazdıklarım arasındaki alaka nedir?
Yaratıcının bir oğlu olma düşüncesi bana saçma geliyor eğer bir yaratıcının cinsel istekleri varsa o yaratıcı değildir acizdir diye düşünürüm vs vs bu nedenlerden dolayı hristiyan değilim. Ben bile yarı aseksüelken beni yaratanın cinsel istekleri oluyorsa ve oğlu oluyorsa bu benim yaratıcının yaratıcı olma inancımı zedeler.
17 Yorumla- +1 yıl
İyice uçmussunuz biz böyle mi inanıyor (muşuz )
insan bilmediği konuda yorum yapınca ne kadar komik oluyor - +1 yıl
İlk önce benim inancımı benim kaynagımdan ögrneip öyle yargıla imamların cahil adamların ögretileri ile değil işkembeden sallamayın. tanrı oglu deyimi mecazi anlamdadır babası olmadıgı için
- +1 yıl
önyargılı olan üzüm yemek değil bagcıyı dövmek amacınız
Degilimma tanidigim var :) insan dinsizden korkmasi lazimmis yani musluman hiristiyan yahudi pek degismez :) onlarin sinirlari oteki taraf korkusu oldugu icin az cok duzgun olurlar :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
Arkadaşım, İsa mesih bir peygamber tabiki sevilir. Lakin Hristiyanlık Hz. İsa'yı tanrı olarak görüyor. Bence bu hataya ortak olma. Bütün dinleri araştır derim ve 1500 yıl önce bahsedilenlerin şimdi apaçık ortada olduğunu kitapta bahseden İslamiyet'i ayrıca araştırmanı tavsiye ederim. Saygılarımla
50 Yorumla
+1 yılİşim olmaz. Neden hristiyan olayım ki? Saçma. Saygı gösteririm ama dinimi değiştirmem
36 Yorumla
Soran+1 yılSence islam saçma değil mi😊
- +1 yıl
Değil. Benim size nasıl saygı duyduğum gibi size bana daha doğrusu islama saygı duysanız çok sevinirim ☺️
Soran+1 yılSaygı duymuyormuyum şu an 😊
- +1 yıl
Duyuyorsundur ☺️
- +1 yıl
İşim olmaz Neden İslama geçeyim ki Saçma Saygı gösteriririm ama islama geçmem saçma
- +1 yıl
Geçme aana geç diyen mi oldu?
Diğer konusunda 541 cevap paylaştı. Ben de deistim. Ailem karışık ama, hristiyan da var ama genel musevi ve müslüman.
10 Yorumladeistliğin tam olarak kavramış olabilseydin, bir sonraki adımın ateizm olurdu tekrar saçma uydurma bişeye pozitif bakmazdın.
10 Yorumla- Diğer konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılisa kendini 3 günde diriltmiş sana ne yararı olsun kızım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılAllahın evreni yaratması 7 gün sürmüs. Sana ne yararı olsun
- +1 yıl
O zaman agnostik oldun hadi bakalım
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir müslüman olarak bende seviyorum yeryüzüne dönecek kıyamete yakın
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden gizlisin
Cevap sahibi+1 yılBurada büssürü ateist var bıdı bıdı yapıyorlar sonra
Soran+1 yılKonuşmak istemediğini söyleyince susmuyorlar mı 😊
Cevap sahibi+1 yılEngel atmak zorunda kalıyorum bu kadar saygısızlar kızıncada islam hani hoşgörü diniydi diyorlar eee sen benim dinime hakaret et sonra ben sana kızınca hani islam hoşgörü diniydi bunları anlamak zor ya
Soran+1 yılDinine neden hakaret edilmemeli 😊
Patatesi seviyorsun diye patateist mi oluyorsun sayın üye.
10 Yorumla
+1 yılmuslumanlik son din. son dinden baska dine gecis yapamazsin. zaten en dgru dinden cikmak nedir ak?
13 Yorumla- +1 yıl
Kız zaten müslüman değil tatlıcan, kız deist zaten, dur isa dan girmiş oradan müslümanlığa bağlar bu kız ürkütme sende :)))
- +1 yıl
@UnhandledException adim adim iman power diyosuuuuuuun 😜😋😝
- +1 yıl
Coming soon :))) (Ben de de böyle oldu ya ben de kendim araştırarak müslüman olan biriyim aileden gelmedi, ilk din araştıran herkes hristiyanlıkla başlar çünkü adamların dini tamamen gösteriş, mezarları, kliseleri, ilahileri bile ama sonradan ruh sıkılır ve ruh seni islamiyete çeker bu hep böyle olur yani çok kişiden dinledim benim gibi onlarda aynı şeyi dediler.)
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyan değilim. Aynı kaynaktan gelme hiçbir dine inanmıyorum, deistim.
10 Yorumla Diğer konusunda 356 cevap paylaştı. aracıya ihtiyacımız yok Tanrıya sesimizi duyurmak için
10 Yorumla- Diğer konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılhz isa yı sev bizde seviyoruz ama hristiyan olmana gerek yoki bunun için
00 Yorumla
+1 yılEski bir hristiyanım sorularına cevap vermeye çalışırım...
00 Yorumla
+1 yılislamda neyi eksik ya da yanlış gördünki hristiyanlığı benimsedin
021 Yorumla
Soran+1 yılNeyi tam gördümki ohoo 😊 mesela allahın egosu kendine tapınmasını istemesi (firavun gibi) tam 😊 gerci siz kücüklügünüzden beri dinle kafanız doldurulduğundan olacakki objejtif olamıyorsunuz. Diğer dinlerden size uymayan küçücük bir şey bile inanmamanız icin yeterliyken islamdaki hicbir çeliski ve kusuru gözünüz görmüyor
- +1 yıl
mesela kendisi için hangi ibadeti yapılmasını istemiş bana açıklarmısın? bana sakın namaz oruç hac zekat deme ;evet biz müslümanlar objektif olmuyoruz ve olmamalıyız nedenmi çünkü haklı ve haksız gördüğümüz zaman haklının yanında, zalim ve mazlum gördüğümüz zaman mazlumun yanında olmalıyız. cemil meriçin dediği gibi zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. ayrıca allahı firavuna benzetmişsin, allah sana zulümmü etti senin çocuğunu katledip bedenini ikiyemi ayırdı. seni açlığamı mahkum etti yani firavunluk yapacak ne etti bana söylermisin. ben müslüman olmadan önce hristiyanlığı, budizmi, hinduizmi, mistisizmi tüm ideolojileri marksizmi sosyalizmi ve yahudiliği araştırdım siyon , talmut, tevrat, barnabas , markus, yuhanna kitaplarını inceledim ve hatta kabbala darwin deisizmin kurucu babalarından Piere Viretin inancını araştırdım hatta daha öteye giderek homo habilise kadar giderek ademin ilk insan olmadığının kanıtına vardım.
- +1 yıl
aslında sen islamı benimsememişsinki. müslümanlara bakıp islamı ve allahı yargılıyorsun. hiç eline bir kuran alıp bu ilahlık iddiasında bulunan kişiyi araştırdınmı muradı nedir maksadı nedir diye hiç sorguladınmı? bence hayır çünkü incelemiş olsaydın allah kadar mütevazi ve ondan daha merhametli birini göremezdin. eğer incelemiş olsaydın tüm ibedetlerin biz insanlar için faydalı olduğunu görür ve allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı olmadığını görürüdün. eğer incelemiş olsaydın firavunu zalimler için ibretlik vesikası olması için bu zaman kadar bedeni ile muhafaza ettiğini tam 1400 yıl öncesinden haber verdiğini görürüdün.
Soran+1 yılMazlum falan objektiflikle ne alaka? Ben diğer dinler için aynı şekilde kıvırmıyorsunuz ve kendinizi inanmaya zorluyorsunuz demek istedim. Firavun çocuk öldüüyordu diyorsun, kurandada bir yerde peygamber gelecekte allaha inanmayacak ve anne babasını kafir yapacak diye bir çocuğu öldürmüş. Allahda güzel birsey gibi anlatıyor. Vücudunj ikiye ayirmıyor ama daha kötüsünü yapıyor, inanmazsan sonsuza dek yakacak. Firavunda kendisine inanmayanları cezalandırırdı allahda cezalandıracak (tabi varsa). Bu mu merhamet bu mu mütevazı? Allah bizi ne icin yaratti deniyor? Bilinmek ve ibadet edilmek icin. Bak ne kadarda mütevazı. Kendisine inansınlar diye insancıklar yaratıyor. Kurandaki bu. Senin fikirde sacma. O zaman ihtiyacı olsunlar diye insanlar yaratti. O kadar dini araştırdım diyrsunda
Soran+1 yıl... islamı yeterince arastirdin mi acaba? Ya kendimden biliyorum bende eskiden çok araştırmama rağmen müslümandım. Çünkü müslümanların sözde kanıtlarını arastırmıyordum. Ama ateistler bir şey söyleyince dinlemiyordum doğru düzgün, birazda cehennemden korkuyordum, kendi dinimin doğru olduğundan emindim. Biri islamda şu şu var deyince bir şekilde normal gösterirdim. Aklıma sorular takılırdı ama çok düşünmezdim. Yani anlıyorum seni. Belki de yazdıklarımda kendini bulmuşsundur :) neyse cok uzattim. Gercekten objektif tarafsız bir şekilde dinini araştırır, kitabını okursan gerçeği görürsün. Öbür dünyanın oldugu ölümsüz olduğumuz fikri çok güzel geliyor ama napalım yok 😊 firavunun çürümediği yalanına nasıl inandın hayret
- +1 yıl
şimdi senin kuran i ilmler bilgin az görünüyor bundan dolayıdırki kuranda teşbih ve kıyas yani benzetme ve örneklendirme gibi bilgilendimeler mevcut yani allah peygamberi musanın adam öldürmesinden dolayı kendisine ilim verilmiş olan adamla birlikte yolculuk yapması teşbihidir yani benzetmedir o çocuk öldürme gerçekleşmiş bir olay değildir sakın ön yargılı olupta kendi kabilenden olduğu için haksızlığını görmeyip karşı kabilenin adamı öldürdüğün gibi ön yargılı davranıp bir iş yapmaya kalkma mesajıdır. sen kurana bodozlama atlarsan ve kurana bakış açın samimi olmadığı için bu olaydan dolayı allahı yargılıyorsun. bu olayda peygamberim sana söylüyorum tüm insanlık sen işit mesajıdır. ayrıca ben insanları bana kulluk etsin diye yarattım ayetini yine başka kullara kul olmaktan kurtama mesajıdır. eğer allah kul olmassan gider başka kullara, nesnelere, hayvanlara, ya da kendi özbenliğinin heva ve hevesine kul olursun mesajıdır. dediğim allahın senin ibadetine ihtiyacı yoktur.
- +1 yıl
bilakis senin onun rabliğine allahlığına ihtiyacın var. ali şeriati derki yeryüzünde hiçbir zaman dinsizlik varolmamıştır eğer insan yeryüzündeki hiçbir dine bağlı olmuyorsa ozaman kendi din ve öğretilerini devreye sokmuştur (şuan senin yaptığın gibi) ayrıca hala ateizmden bahsediliyorsa bahsedenlerin aklına şaşarım. yaşadığımız bu çağ ve aslında yaşanılan her çağ allahı bangır bangır haykırıyorken enbasitinden küçük bir sehpayı ustasız yapılmasını düşünemiyorken bukoca ve bir okadarmuheşem bir denge ile yaratılmışken göklerde ve yerlerde nice deliller vardırki onlardan yüz çevirerek yanlarından gelip geçerler ayeti bize gökleri ve yerleri delil olarak gösteriyorkn sen hala kalkmş allahın olmadığındn bahsediyorsun. şimdi kalkıp naturalistler gibi konuşupta işte doğa falandeyipte kendini komik duruma düşürme. sana yemin edebilirimki sizin bu aklınıza ve basiretsizliğinize acıyorum. sen dilinle allah yok dersen bile fıtratın ve yaratılışın allah burda burda diye ölene dek haykıracaktır
- +1 yıl
neyse keşke yüz yüze görüşebilseydik yazmak uğraştıyor. aç kuranı derinden bir araştır derim ama meal değil istersen sana tefsir önerebilirim. allah sanada banada hidayet versin derim. inşallah üslübumla seni kırmamışımdır kırdıysamda af ola.
Soran+1 yılYa bize yüklemesi değil konu. Yaratıcı kusursuzsa zaten inanılmaya ihtiyacı yoktur. Bilinmek ve inanılmak istemesi inanmayanlarıda yakması onu insan gibi yapar. Merhametli ve mütevazılık değil bu. Bu kadar zor mu anlamak? Bizim ihtiyacımız var diye bizi yakıyor öyle mi? Sen sigara içen bir adamı kendine zarar veriyorsun deyip öldürüyormusun? ya da gidip sadece susar su veririm diye çiçek dikiyormusun? Ne kadar saçma olduğunu anladın mı? İnanmanın zararından çok yararı var ama konuyu değistirmek istemiyorum. Konunun sorumluluğu kime vermisle alakası yok yani. Ateizm din değildir. Bu söylediklerimde din değil. Bunlar sadece benim fikirlerim. Saat varsa saatçide vardır mantığı saçma çünkü kendi kendinizi çürütüyorsunuz ve işleri iyice karıştır8yorsunuz. Böyle aciz bir inanın bile yaratıcısı cvarken Bu kadar kusursuz bir allahın nasıl yaratıcısı olmaz? Ben böyle yapınca "allah yaratılmamıstır" diyorlar ama o iş öyle olmaz. Hem bana bu mantıkla yaratıcıyı kanıtlamaya çalışırlar hemde ben...
Soran+1 yılBen aynı şeyi yaratıcı için yapınca "yok olmaazz". Bunları kesin diyeceğini bildigim icin söyledim. Emin ol komik allah hokus pokus dedi oldu hikayeleri yerine bilim seni daha çok tatmin eder. Yani sırf kendi oluşması fikrini araştırmadın anlamıyorsun diye allah yaptı diyemezsin. Bilmiyorsan karısmayacaksın. Eskidende yıldırım çarptığında tanrılar sinirlendi o yaptı derlerdi. Ama Şu an biliyoruz. Gelecektede belki biz evren kendi kendine olusamaz dedik diye gülecekler bize... Ha farzedelimki tanrı var yaratıcı var. Kuranı gönderdiğini nerden biliyorsun. Ben tanrı varsa sizin düşündüğünüz gibi egolu, kendisine tapılmasını isteyen, kendi yarattıklarından bile merhametsiz... Biri oldugunu sanmıyorum. Neyse ben ne kadar anlatırsam anlatayım inanacaksın. Belki küçüklügünden beri beynini zehirlediklerinden belki olmayan cehennemden korktuğundan belkide cennet fikri işine geldiği ve kendini kandırdığındandir... Tesfire gelince, ver bakalım. Üslubum için özür dileyemeyeceğim kusura bakma. Çünkü
Soran+1 yılÇünkü sana koca bir yalana inandıgını başka nasıl söyleyebilirim bilmiyorum
- +1 yıl
ya sen tuttumuşsun yakacak yakacak diye kimi yakacak zalimleri yakmasınmı mazlumlara işkence yapanları haddi aşıp insanlara tecavüz edenleri fakirin elinden bir lokma ekmeğini çalanları bebekleri bile katl edenleri kendi egosu için bırakın insanları hayvanları bile ateşe atıp kahkaha atarak keyf yapanları yakmasınmı bu onların yanına karmı kalsın. allah ayette siz iman edip güzel davranışlarda bulunursanız allah sizi ateşe atıpta ne yapsın. yani bumu allah senin allah tasavvurun. aç kitabı bak allah kendini esmasıyla tanıtıyor 90 yakın isimlerinden merhametle bahsederken sadece 1 kahhar ismi geçer. bu kadar nankör olmayın seni yakmak için yaratmadı seni ebedi saadete ebedi güzelliğe ve ebedi hazzın doruklarına ulaşacağın cennetlere yerleştirmek için seni muhatab almış sana değer vermiş seni öteki mahluklardan farklı yaratmıştır.
Soran+1 yılYa anlamıyorsun. İnanmayanlar yakılacak deniyor. Kuran okudun mu sen? Her tarafında inanın inanın ibadet edin kafirlere bilmem ne bilmem ne yapılacak diyor. Kac ayette hayvanlara inanmayanlar cezalandırılacak diyor? Ben iyiligi emreden ayetlere büyüteçle arıyorum resmen. Konu iyilik kötülük değil. İnanmayan iyide olsa kötüde olsa yanacak deniyor. Belli olmuyormu bir insanın yazdığı? Bu kadar mı zor anlamak. Kitabı aç oku azıcık düsünsen zaten anlarsin
Soran+1 yılSizin bu hani kötü adam dediginiz firavun varya aynısı kafandaki allah. Kendine inanmayanlara acı çektiriyorlarmıs. Tek fark allahin daha agir cezalar verecegini iddaa etmeniz.
- +1 yıl
bak sen biraz hakarete başladın. bence düzeylli bir tartışma yapacaksak yapalım ama eğer hakarete başlayacaksan ben burda noktayı koyacağım. sana bir örnek vereceğim. en basitinden dünya ülkelerinin bile anayasaları mevcut ceza hukukları mevcut. ilk önce kendi halklarına derlerki sakın adam öldürmeyin cezası bu, hırsızlık yapmayaın cezası şu, dolandırıcılık yapmayın hükmü bu gibisinden ilk önce sakındırma amaçlı kanunlar koymuşlardır en inançlı ülkeden tutta en laik pozitivist ülekere kadar hepsinin ceza hukukları var öyle değilmi ve her millet bu şekilde sakındırılmaya çalışılıyor şimdi bu ülkeler zalimmi oluyor ya da bu ülkeler yok hükmündemidir sana göre. ya da bu ülkeler böyle yapıyorlar diye kötümü oluyor. kaldıki bu ülkelerin iyi insanlara bir vaadi yok ama allah öylemi hem sakındırıyor hemde mükafat vaat ediyor. ayrıca iyiliği emreden ayetleri büyüteçle aradığını söylüyorsun şimdi sana buraya ayetleri yığarım bilgisizliğinle kalırsın.
Soran+1 yılBen hakaret etmiyorum sen okurken samimi değilsin 😜 nese. Verdiğin örnekle söylediklerimin ne alakası var inan anlamadım. Ben inanmayı diyorum. Kötülük yapanlara zaten ceza verilsin.
- +1 yıl
son olarak şunu söylim egodan bahsetmiştin :) sen bile sana ait olan senin için özel bir eşyanın başkaları tarafından kullanmılmasını istemiyorken ve senden habersiz izinsiz kullananları neredeyse öldürecek seviyeye geliyorken ve bu yaptığın ego olmuyorsa allah kendisine kulluğu emretmesi başkalarına kul köle olmasını yasaklamasını ve o bedendeki başını sadece onun önünde eğdirip başkası karşısında dik durmasını sağlaması sana göre egoistlik oluyorsa sen ve senin gibi düşünenlere diyeceğim tek bir şey kalıyor; ve eriz enil cehilin allah hakkında atıp tutan cahillerden yüz çevir çünkü onlar allahı bir hakkıyla takdir edemediler.
esselemu ala menittebel hude (selam olsun hidayet yolunu seçenlere) nokta
Soran+1 yılBu kendini beğenmişliktir egodur kendini tanıtma ve ibadet edilmesini istemesi bizim için normal çünkü insanlara ait bir özellik bu. Ama bu allahın merhametli ve mütevazı olduğuyla çelişiyor. Biz burda tanrıdan bahsediyoruz ya. Verdiğim o kadar örnekten bile anlamıyorsan napayım. Hala allah hakkında atıp tutan diyor... Ne diyebilirimki. Kandırılmaya devam et...
- +1 yıl
sen kendi egonu kibirlilğini görmeyip allah a egosu var diye iftira atıryorsun ve ben din üretmiyorum diyorsun. din nedir daha bunu bilmiyorsun heva ve hevesin seni parmağında oynattığının farkında bile değilsin. sen kendini böyle avutmaya devam et bakalım ölüm hiçbir insan a uzak değil. benim inancıma göre öldüğün zaman allah var mı yok mu görürsün (bu kadar delil varken) ayrıca ben cehennemden korktuğum için allah ı sevmedim ben allahı beni cennetine koysun diyede allahı sevmedim o kendisini tanııtığı gibi bir allah olduğu için ve varlığını iliklerime hatta damarımda akan kana kadar hissetiğim için allahı seviyorum ve diyorumki. RABBİM, SENİN BANA RAB OLUŞUN BANA İFTİHAR OLARAK YETER, VE BENİM SANA KUL OLUŞUM BANA ŞEREF OLARAK YETER. RABBİM SEN BENİM TAM İSTEDİĞİM VE SEVDİĞİM GİBİ BİR ALLAH SIN , SENDE BENİ SEVDİĞİN GİBİ BİR KUL OLMA LİYAKATI VER. amin. ha tefsir önerecektim unuttum mustafa islamoğlu gerekçeli meali var şuanda piyasada istersen alır okursun.
- +1 yıl
ve yine mustafa islamoğlunu 15 yıllık bir tefsir çalışması var 15 yıl boyunca tüm derslerini videolara çekmiş istersen aç internetten ve araştır. tabi hesabına gelirse. dahada yazmam
- +1 yıl
ha son olarak eğer araştımak istersen sana mehmet okuyan, caner taslaman, emre dorman, abdulaziz bayıdır, şaban ali düzgün ve mustafa islamoğlu gibi bilgin ve felsefeci kişilerin görüşlerine bakmanı tavsiye edebilirim. wesselam.
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyan ol ölce, sonra Müslümanlığa yatay geçiş yaparsın. 😐 #HakDinİslam
00 Yorumla
+1 yılNeden araştırıyorsun merekdanmı yoksa başka bir amacmıbvar
03 Yorumla
Soran+1 yılBaska amac ne olabilir sence
- +1 yıl
Sen musluman olduguna şükret bize verilen imkan başak hiç bir dende yok araştır
- +1 yıl
Dinde yok araştır derim
Her kes kendi dinini onericek. Bu yüzden dua etmeni oneririm. Tanrı mutlaka seni yonelndirecek. Ben Tanrıyı aradığımda Isayı buldum. Və yorumunu bulmam tesadüf diyil.
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılEtme eyleme zalımın kızı hak din İslam'dır.
132 Yorumla
Soran+1 yılHahaha 😂😂😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılInancsizlik tan donus yapmayi dusunuyosun... soru bu segil mi?
10 Yorumla
+1 yılolmadım şükür müslümanım
10 YorumlaAmen.✝
10 Yorumla
+1 yılislamdan şaşma
52 Yorumla
Soran+1 yıltamam. 😂😂
- +1 yıl
tamam diyonda hiç yapacak gibi gözükmüyon
İsa kutsasın seni kuzum
00 Yorumla
+1 yılateistim
10 Yorumla
+1 yılTovbe tovbeeeee.
01 Yorumla- +1 yıl
Neden tövbe tövbe? Hristiyan olmak yasak mı suç mu dünyada?
Gizli Üye(30-35)+1 yılben ateistim :D
10 Yorumla
+1 yılDinle isim yok
10 Yorumla
+1 yılDeğilim
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi