Depresyon, kaygı bozukluğu gibi problemleri enstrüman çalabilen insanların daha az yaşadığı ortaya çıktı! Sizin var mı çalabildiğiniz bir enstrüman?

Depresyon, kaygı bozukluğu gibi problemleri enstrüman çalabilen insanların daha az yaşadığı ortaya çıktı! Sizin var mı çalabildiğiniz bir enstrüman?

Bağlama çalıyorum ama psikolojik olarak çok da iyi değilim hatta bağlama çalarken daha çok hüzünleniyorum zaten duygusal biriyim daha çok dertleniyorum kederleniyorum ama yine de seviyorum genel olarak iyi hissettiriyor duygularımı müzikle ifade edebiliyorum
4 yıldır gitar çalıyorum tabi bu sene daha resmi ve düzenli çalışıyorum profesyonel çalmak için bu gerek maalesef. Her neyse ne diyordum, 4 yıldır gitar çalıyorum bunun yanında biraz piyano ve mükemmel sayılmasa da perküsyon... Sinirli olduğumda gitarımı elime alıp bir şeyler çalıyorum ve şaka gibi rahatlatıyor, üzgün olduğumda da aynı şeyi yapıyorum ve yine aynı sonuç.. Değişik bir yapısı var, sizi farklı psikolojilere sokabiliyor, hele ki severek yapıyorsanız fevkalade bir ilaç oluyor size.
Psikolojik sorunlarımın sebebi ortaya çıktı, enstrüman çalmamam. 😄
Ben uzun yıllardır saz çalıyorum, her gün depresyondayım. Adsdfads
😂😂 Etkisi yokmuş ya, ben de enstrüman öğrenmeye gidiyordum tam. 😂😂
Adfsdfsd
Teşekkürlerr
Rica ederim 🕊️
Yok maalesef ama 16-17 yaşlarımdayken bağlamaya merakım vardı..
Hâla geç değil bağlama öğrenmen için. Ben babama öğrettim 50 yaşından sonra. :))
Ama heves kalmadı :)
Teşekkür ederim ✌️
Rica ederim 🕊️
Cevap
12Cevap
Enstrüman çalmıyorum ama isterdim. Fakat türkü, Türk sanat müziği söyleyebiliyorum
Bende çok güzel saz çalıyorum. Seninle bir düet atılır :))
hayır ama piyano çalmak isterdim
Çok isterdim ama çalabildiğim hiçbir enstrüman yok.
Yeteneği olanları hayranlıkla dinlemek keyfini yaşıyorum ancak.
Elimde keman, bağlama, gitar ve piyano var. Hiçbirini bilmiyorum. En kısa zamanda piyanodan başlayacağım. Gerçi başladım ama hep yarım yamalak
Başlamak başarmanın yarısıdır. :))
Yan flüt, org, ve biraz da keman ailede müzikle ilgilenen çok kişi olunca
Harika 😌
Teşekkür ederim. Neyi de istiyorum lakin eğitim saatleri uymadığı için 😊Tamamen odak noktan enstrüman olduğu için ondan dolayı daha az olaylar yaşıyorsun. Tıpkı puzzle yapmak gibi
Bende 9 yaşında babamın almış olduğu sazla başlamıştım. Özel hocadan saz dersleri almaya başladım. Tabi amatörlükten çıktım. Doğaçlama veya notalı hemen hemen tüm parçaları çalabiliyorum. Enstrüman çalabilmek çok güzel bir duygu. 😊
Ve bazı sesler huzur veriyor. Bağlamanın o bam telinde seni hüzünlendirip maziye götürmesi gibi
Birden çok enstrüman çalıyorum ama ruh hastasıyım, yalan söylemişler.
Adsdfsdf
yalan 5 yasımdan beri piano calıyotrum her turlu psikolojik rahatsızlıgım var ileri duzeyde calıyorum su an
Yapılan araştırmalar %100'ü kapsamaz zaten hiç bir zaman. İstisnalar daima vardır. Türkiye'de yaşayıp depresyona girmemek mümkün değil. 9 yaşından bu yana saz çalıyorum fakat her gün depresyondayım. :))
türkiyede yapsalar araştırmayı zaten :D çok haklısın
Hobi olarak çalmaya uğraştığım bir kemanım var. İyi değilim henüz ama ilerletmek istiyorum bakalım
Bazen canım sıkkın olduğunda gitar çalıyorum iyi geliyor
Doğrudur müzik ruhun gıdası hem de çalmak daha da iyidir ya
Bir kaç ay bas gitar kursuna gittim saldım. Parmaklar su topladı , arka fon adamı , nota bilgisi çok iyi olmalı , davulcu bas gitarcıya uyuyor falan darlandım bıraktım.
Bağlama, ud, gitar, piyano, trompet çalıyorum. Evet doğrudur dediğin.
Bazen çalmayı bilmem ama piyanoda ritim tutarım. Şöyle devasa bir havalı org çalmak iyi gelirdi
Hayır yok ama çello çalabilmeyi çok isterdim sesi beni büyülüyor.
Bilmiyorum bi arkadaşım var 3 4 tane enstrüman çalıyo bi ton psikolojik sorunu var
Hemen çalmaya başlıyorum öğrenip
Asdfdsf
kaval çalan bi manit bulsam bırakmam
Çoban bir köylü kızı bulman şart o zaman :))
Hayir ama istiyorum
Yok ama saz calmak isterdim
Bağlama çalabiliyorum
Oldum olası piyano ve klarnet çalmak istemişimdir.
gitar çalabiliyorum yarım yamalak da piyano
Hayır yok.
Baglama caliyorum
Piyano çalıyorum
Nedeni neden miş?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?