Ben keman çalıyorum. Ama diğer enstrümanların zorluklarını da merak ettim.

Ben keman çalıyorum. Ama diğer enstrümanların zorluklarını da merak ettim.
4 yaşında başladığım enstruman serüvenimde maalesef hala amatör hissediyorum. o kadar çok teknik varki. Mevzu keşke 2 akor basıp tellere vurmak kadar kolay olsa. Konservatuar yillarimda saatlerce kollarimda fer kalmayana kadar çalıştığımı bilirim. Okadar nankördürki enstruman. Bir ara verirsen tekrar başa dönersin.
Baya şaşırdım.4 yaşından beri çalman çok güzel. Ve evet biraz ara verince unutuluyor ya
Oyüzden herhangi bjr eseri çalmaktansa metod çalışmak daha iyidir. Çok ugrasir bir sarkiyi çıkarır calarsın okey. Ama sadece okadar. Metod geniş bir yelpaze sunar. Sana nacizame tavsiyem metod kitabı al. Hem solfejini kuvvetlendir hemde teknik olarak gelişim sağla. Illako daha zor kaıplar olacaktır ama yinede şuam zorlandigin bir cok faktörü geride bırakmış olursun.
Yazdıklarını anladım sorun değil. Metod kitabı kullanıyorum zaten ama daha acemiyim yani. Ve beni en çok zorlayan kısım nota süreleri.
Yeni kullanmaya başladım. Normalde 8 aydır keman çalıyorum ama hiç kullanmamıştım.
Cevap
3Cevap
Çoğu müzik aletini çaldım hepsinin kendine göre zorlukları var ama üflemeli çalgılar hepsinden zor çünkü güçlü bir nefes ve diyafram istiyor
Gitar ve flüt çalıyorum. Pcde her enstrümanı çalıyorum tabii
Yatay flüt muu
flüt’ün sesi çok güzel ama gitar benlik değil
@bol_pantolon evet bebek
Kötü anlamda demedim. Bana hitap etmiyor. Herkes her enstrümanı sevicek diye bir şey yok.
Tamam bebek sakin ol
Sakinim zaten
Yirim
Hepsinin ayrı fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkları oluyor bence.
o kısmı doğru
Keman çalarken parmaklarım çok fazla çizilip yara oluyo tellerle sık temastan dolayı
kesinlikle parmak acısı çok kötü
Gitar çalıyorum zor değil
iyiymiş
Cidden keman zor bende org ve yatay flüt çalıyorum
Flüt’ün sesi çok güzel
Evet evtt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?