Günaydın güzel dostlar. Bugün Hıfzı Topuz'un Bana Atatürk'ü anlattılar kitabından bahsedelim mi?

Bana Atatürk'ü anlattılar benim çok sevdiğim kitaplardan birisidir. Değerli yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'le birebir aynı ortamda bulunmuş, onunla teşrik-i mesaide bulunmuş insanlarla sohbetler yapıp onlardan Atatürk'le ilgili hatıralarını paylaşmalarıbı istemii, bunları da bir kitap haline getirmiştir. İsmet İnönü, Falih Rıfkı Atay, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Mim Kemal Öke, Cemal Bardakçı, Cafer tayyar eğilmez, Agop Dilaçar ve daha birçok değerli insanların Atatürk'le hatıralarını paylaştığı harika bir söyleşi kitabıdır. Özellikle 27 aralık 1919 günü o karlı ve ayaz havada Atatürk'ün Ankara 'ya gelişi ve Dikmen sırtlarında seğmenlerce karşılanması hikayesini mutlaka okumalısınız. Burada Agop Dilaçar için de bir parantez açalım: Agop Dilaçar Ermeni kökenli bir Osmanlı subayıdır. Kafkas cephesinde savaşta yaralanmış, İstanbul'da tedavi olduktan sonra Suriye cephesinde görev almış ve Mustafa Kemal'le orada tanışmış ve çalışmıştır. İyi bir türkolog ve filolog olarak Türk dil kurumunun kurucusudur. Tükçenin şimdi kullandığımız alfabesindeki "Her sese bir harf, her harfe bir ses" esasına göre bize özel harfleri şekillendiren ve tanımlayan isimdir Agop Dilaçar.

Günaydın güzel dostlar. Bugün Hıfzı Topuzun Bana Atatürkü anlattılar kitabından bahsedelim mi?
Günaydın güzel dostlar. Bugün Hıfzı Topuz'un Bana Atatürk'ü anlattılar kitabından bahsedelim mi?