Gittiğim hiç bir tiyatro sahnesinde beklediğim doluluğu göremedim ama dönem dönem bir sinema filminin ful dolulukla izlendiğine şahit oldum. Tiyatro neden sinema kadar cezbetmiyor Türk halkını?

Gittiğim hiç bir tiyatro sahnesinde beklediğim doluluğu göremedim ama dönem dönem bir sinema filminin ful dolulukla izlendiğine şahit oldum. Tiyatro neden sinema kadar cezbetmiyor Türk halkını?

Türkiye'de sinemaya gitmeyi ortam yapmak, kız görmek, kız arkadaşı götürebileceği yegane ortam olarak sinemayı görmek, havalı görünmek ve yapacak bir şey bulamayıp da '' sinemaya bari gidelim yaaaağ '' diyen hatırı sayılır bir güruh var. Bu kitlenin çokluğu sinemaya olan rağbeti de etkiliyor.
Bir film vizyondadır, oscar adayı olacağı en başından bellidir ya da çok büyük bir merakla beklediğiniz bir seridir ve filme gidersiniz, bu anlayabilirim. Ama bunlar dışındaki sebepler maalesef daha çok...
Öte yandan, tiyatroya neden insanlar gitmez?
Valla bu sorunun cevabını yıllardır arıyorum ben.
Sebep olarak şu olasılıkları söyleyebilirim :
Bence her ikisinde güzel ama filim izleyeceksem evde izlerim
Evde izlediğin filmden sinemada ki kadar keyif alabiliyor musun? Aslında konumuz film değil. Türkiye'de neden tiyatroya ilgi yok? Bunu merak ediyorum sadece. 😊
Evet sevdiğim olsa neden olmasın ama sinema insanlara daha cazip geliyor korku olsun aksiyon olsun tiyatroda bunlar yok mesela o yüzden olabilir
Teşekkür ederim, çok mantıklı bence son yorumunuz. 😊🙏🏼
Rica ederim 😊😉
Tiyatro çok sık olmuyor çünkü belirli şehirlerde var
Cevap
4Cevap
Ben sinema daha çok seviyorum bence keyif meselesi
Tiyatro insanlara sıkıcı geliyor.
aşk meşk yok. Öpüşme yok. Cinsellik yok. Küfür de az. O yüzden sıkıcı.
Keyfi onu istediği için
Sinema daha keyifli
Ne yönden peki?
Peki, çok teşekkür ederim görüşünüz için. 😊
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?