Tiyatro daha çekici geliyor bana neticede anlık duygular hemen geçiyor bize oyun bitince ayağa kalkıp onları alkışlamak bile en az kendim başarılı olmuşum gibi mutluluk veriyor bana
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Çocukken tiyatroda oynamış biri olarak gerçekten o kadar kişi önüne çıkmak çok zor daha 14 yaşında bile o baskı stres çok fena. Hatta bir kaç sozumude unutmuştum Allah'tan seyirciler oyunu bilmiyor sallayarak kurtardım. Ama tiyatro izlemeye gitmiyorum ne biliyim sinamanin ses efektleri beni çok etkiliyor.
Teşekkürler azizim
Rica ederim azizim 🙏
Tiyatroyu severim ama sinema benim için çok büyük bir yerde. Kişiliğim, davranışlarım, hayallerim orada gördüğüm hayatlardan çok etkileniyor.
Hem ikisini birbiriyle kıyaslamak biraz yanlış oluyor. Farklı sanat dalları çünkü.
Benim için sinema daha zevkli.. görsel olarak gözüme daha parlak, net geliyor 😊 Tiyatroda sanki her an bir aksama, aksilik olacakmış gibi hissediyorum 😀
Şark Dişçisi
Müzikli, danslı, şenlikli bir gösteri olan oyun, zamanın İstanbul Ermenileri arasında geçen, birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikayesini konu alıyor.
2 perdeyide netten youtubeden bulman mümkün :)
Cevap
5Cevap
Hiç tiyatroya gitmemiş biri olarak (ilk okuldakiler hariç) buradan bütün sinemayı sevip de tiyatroya gitmeyenleri gömmek istiyorum.. Ama ahlakım el vermiyor be :(
Bence tiyatroda işlenen konuları anlamak gerek ama insanlar sinema daha eğlenceli olduğu için tercih eder. Bir de insanlar önyargılı yaklaşıyor bazı şeylere
Ya sınama çok değişik insanı kendine cekiyo tiyatro biraz baydigi icin
Sinema daha çok dikkatimi çekiyor. Çocukken çok severdim tiyatroyu ama artık sıkıyor.
Tiyatro da tercih edilmeli evet, ama sebep olarak çekici değil sinemaya göre ve izleyenler rahat olmak ister
Aslında son dönemde tiyatroya olan ilgi fazlasıyla arttı oyunlar hep kapalı gişe oynuyor ve talebi karşılayacak yeteri tiyatro ve oyun yok maalesef. Bilet bulmak çok zor. Bir çok kez bilet bulamadığım için gidemediğim oldu.
Yaşadığım yerde tiyatro salonu yok aktif olarak tiyatro verilen ve çok pahalı
Çünkü tanınmış oyuncular var genelde sinemada.
Tiyatro sıkıcı
Tiyatro severim
Tiyatro sıkıcı bence
Zevk meselesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Değerli kardeşim,
İkisi de ayrı disiplin; biri diğerinin karşısına çıkarılmamalı.
Tiyatro, hem izleyenler hem de oyuncular bakımından elbette senin de dediğin gibi anlık yaşanıyor, iletişim anında yaşanıyor. Oyuncuları sahnede canlı seyretmenin keyfi bir başka. Aynı şey oyuncular için de geçerli. O nedenle gerek devlet, gerek şehir gerekse özel tiyatroların pek çoğu kapalı gişe oynuyor. Turneler ayrı rağbet görüyor. Hatta kimi zaman oyunun sonunda kulise gidip oyuncularla tanışma, sohbet etme fırsatı oluyor.
Sinema ise bambaşka bir dünya. Aylarca süren ön hazırlıklar, haftalar süren çekimler, yine aylar süren yapım sonrası işlemlerle bir film ortaya çıkıyor ve üretim sürecini böylece tamamlıyor. Bundan sonrası ayrı bir macera.
Toplam seyirci bakımından filmler elbette daha çok izleniyor.
Ama şunu unutmamak lazım, bir sinema filminin galasında da oyuncular ve kamera arkası ekipler seyircileriyle buluşur. Özellikle yapımcılar ve oyuncular film bittikten sonra galaya katılanların görüşlerini sıcağı sıcağına çok merak eder. Elbette kibarlıktan eleştiriler genellikle olumlu yöndedir. Bunu bilmelerine rağmen alkış ve övgü oyuncu ve kamera arkası ekibi pek keyiflendirir.
Haftada bir sinemada bir film izliyorsak, ayda en az bir tiyatroya gitmek herkesi çok zenginleştirir.
Keyifli seyirler.
Son cümlenize bayıldım. Dediklerinizde çok haklısınız ama ben sinemayı kötülemek istemedim. Sadece lezzet bakımından tiyatro sanki bana bir tık daha öndeymiş gibi geldi ama dedinilenler gibi renkler ve zevkler tartışılmaz. Teşekkür ederim 🙏