bu aralar tek isteğim tek başıma İstanbul'da müze gezip bir sürü fotoğraflar çekip başka yerlerden yemek yemek vekendimle randevuya çıkmak ama biraz tedirginim utangaç olduğum için korkuyorum. sizce bunu yapabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çok da güzel yaparsın kendine güven.
Böyle keyifli yerleri tek başına gezip tadını çıkarmak sana çok iyi gelecektir. Ayrıca utanacak sıkılacak bir durum yok ki ortada, sakin ol ve kendinle zaman geçirmenin tadını çıkar 🦋40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak ben kendim bunu başardım, aldım bi müze kart bir de öğrenci akbili... İstanbulun çoğu yerini gezdim, müzeler parklar bahçeler saraylar sahiller vs tek gezdim hemen hemen her yeri, sinemaya da tek gittim, dışarıda da tek oturdum, kimse ne yapıyorsun sen demedi... Hatta sen kızsın, illaki seni daha çok taktir ederler arkadaş olmak vs isterler, biz erkekler yalnız gelir yalnız gideriz :D takıl yani kafana göre, bak keyfine... Kendine ne katarsan, ne yaparsan sen osun. Başkasıyla alakası yok hayatın, hayat senin hayatın, iyisiyle kötüsüyle...
10 Yorumla
Aklında ki düşünceleri bi kenara bırakıp çok ve içinden geldiği gibi takıl
12 Yorumla- +1 yıl
sınav bi geçsin ilk gün gezicem ful
+1 yılYaparsın tabi, hatta daha zevkli olduğunu tattığında kimseye ihtiyacın olmayacak bu güzel bir duygu. Tek sorun şu ulaşım fiyatları olacak önünde engel olarak, onu da aşarsın artık. Güzel gezmeler
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
99Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u +1 yıltabi ki zaten böyle aktiviteler yaparak kendini daha aktif atılgan hissedebilirsin
10 Yorumla Aslında çok normal olan bir şeyi utangaç ve rahat olamayan insanlar tuhaf görüyor ve asla olmaz zannediyor. Ya da kendini sap gibi hissediyor gidince. Gitmekten kaçınıyor o yüzden. Yani illa yanında birileri ile gidilecek diye bir şey yok. Ama seni anlıyorum. Çünkü ben de tek başıma gitmeyi hiç tercih etmiyorum öyle yerlere, sap gibi hissediyorum kendimi.
Fakat gitmek istiyorsan davranışsal terapi denilen şeyi uygulayabilirsin. Yani kaçındığın ve yapmaktan korktuğun şeylerin üstüne gitmek, kaçmak yerine aksine yapmak. Ama bunu bir anda yapamazsın. Önce küçük şeylerden başla, sonra ilerlet.00 Yorumla
+1 yılUtangaçsın ama sen de bu ülkenin hatta bu dünyanın bir parçasısın. Herkeste olduğu gibi senin de gezmeye, görmeye hakkın var. Hatta ben tek başına gezen insalara daha çok özeniyorum, bana güçlü olduklarını gösteriyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederiiim 🥺♥️
+1 yılBen bazen yapıyorum tavsiye ederim ama çok stabil bir ruh hali lazım. İstanbul akvaryuma tek gitmiştim o günde sokağa çıkma yasağı vardı sınavımda vardı sınavdan sonra basıp gittim mekan açık ama bir kaç ziyaretçi ya var ya yok büyük cam duvarın önünde oturup dibimdeki köpek balıklarıyla gözgöze bakarak keyif yapmıştım.
10 YorumlaBende utangaçım hayatımda hiç sinemaya falan gidemedim ama müzeye çocukken okul götürmüştü aklımda pek bir şey de kalmadı zaten ama utangaçlık çekingenlik yüzünden gençliğimi hep eve kapalı yaşadım hiç gezemedim eglenemedim maalesef
15 Yorumla- +1 yıl
hala gezebilirsin sinemaya da gidersinn
- +1 yıl
kendini koşullandırıyosun istesen şu an çıkarsın hava çok güzel git bi parka otur müzik dinle mesela
+1 yılNaçizane bir tavsiyem nereleri gezecek, nerelerde yemek planınız varsa oturun güzergahınızı belirleyin. Hatta diyelim ki bir yere o gün gidemediniz ona alternatif olabilecek yeri de kendiniz seçin ve başlayın gezmeye. Kendimden de biliyorum o kadar iyi gelecek ki.
01 Yorumla- +1 yıl
evt haritalardan yolumu bile planlıyorum ben yoksa gün verimli geçmiyo
+1 yılYapabilirsin neden yapamayasın ki? Insan bazen kendiyle date'e çıkmalı. Herhangi bir eylemi gerçekleştirmek için başkalarına ihtiyacımız yok. Ben tek başıma mısır alıp sinemaya gitmiştim hatta yanımdakilere ikram etmiştim. Konsere de gittim ama konser tek başına çok iyi olmayabilir. Müze, sinema vs daha iyi.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılUtangaç bunları daha rahat yaparsın çünkü hedef odaklı olursun amacın sinemaya gitmekse hiç bir bakışa aldırmadan ve bakmadan kimseyi görmeden tıpkı bir sınava girip çıkacak gibi hissediyorsun. Genellikle böyle hedef odaklı olunca da hızlı adımlarla hedefe gidiyorsun izleyip, gezip geliyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle güzel gezersin ki 1 kere bunu yalnız yapsan hep kaçar kaçar gidersin valla. O kadar güzel sarıyor ki 😊
Hiç beklemeden al çantanı çık dışarı hadiiiiiiiiii 😎11 Yorumla- +1 yıl
hava da çok güzel yapasım geldi ama ders çalışmam lazım ühüğühğ
+1 yılBence denemelisin hayatının her aninda yanimizda birileri olamayabiliyor. Bu gibi durumlara karsi hazirlikli olmak ve utangacliktan kurtulmak icin bunu dene lütfen , hem cok eglenceli oluyor planini bir baskasina gore yapmiyorsun isyedigin gibi takilma imkanin var.
10 Yorumla
+1 yılNeden gezemeyesin? Bir yere gittiğinde aaa kanka şuraya bakalım buraya gidelim hadi çabuk diyen biri yok yanında, rahat rahat gezersin.
20 YorumlaYorumları hiç okumadım ben direk kendi düşündüğümü yazacağım.. müze tarihi yerler vesaire tek başına gezilecek yerler değil birlikte gezmekten keyif alabildiğin birisiyle gezmenin tavsiye ederim en çok o şekilde zevk alırsın
04 Yorumla- +1 yıl
neden kiii
- +1 yıl
kişiden kişiye değişir ben tek başıma gayet eğleniyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAaa çok şaşırdım utangaç olupta tek başına bir yere gidememene. Utangaç insanlar asıl yalnızken daha özgüvenli olurlar, kalabalık arkadaş grubunda daha çekingen dururlar. Ya da ben istisnayım, çünkü ben de utangaç olduğum halde tek başıma olmayı daha çok seviyorum😂
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGit gez ne olacak.. Asıl tek başına gezince zaten inceliyorsun ve bilgi alıyorsun herşeyden. Arkadaşlar ile gidilince bir faydası olmuyor..
10 Yorumla
+1 yılTabi ki gidebilirsin, hem böylece utangaçlığının üzerine yürüyüp onu atlatabilirsin belki. Kısacık hayatta kendini geri çekip yaşaman neye yarar ki?
10 YorumlaNeden olmasın. utangaclugi yenmenin ilk şartı ilk adımı atmaktır. bugun ilk adımı at
20 Yorumla
+1 yılhttps://www.tv360.com.tr/yasam/gezmek-olsun--513
burada bazı bölümler sana fikirler verebilir
iyi gezmeler00 Yorumla
+1 yılGezebilirsin tabii. Zaten sana bir şey diyeyim mi bir şeye alışmak tek seferliktir. Bir kere iki kere yaptın mı utanç mutanc kalmaz. Ne asagiliktir insanoğlu, utandığı şeyin şeytani bile olur! Utanma git ve dediğim gibi olduğunu goreceksin.
00 Yorumla
+1 yılDediğin gibi biri isen yapamazsın. Ama bunları yapamayacağın anlamına da gelmiyor. Bir yerlerden başlaman gerekiyor kimseye bakma kendine bak. İstediğini yapamayacağın şey olmadığını da kendin görürsün zaten...
00 Yorumla
+1 yılBende tek başıma sinemaya gitmekten vs çekinirdim. Sonra dedim ki hep birileriyle mi gideceksin? Aldım bileti girdim sinemaya. Sana şu kadar söyleyeyim yalnız gitmek daha keyifli. Kendini filme daha çok verebiliyorsun daha rahat oluyorsun. Ama arkadaşlarına yalnız biryerlere gittiğini söyleyince tuhaf bakıyorlar sanki ezikmişsin gibi.
01 Yorumla- +1 yıl
söyleyeceğim çok arkadaşım yok zaten kedpsmgfmagd
Tabi ki gezebilirsin, tek başına bir yerlere gidemezsin diye bir kaide yok istersen müzeye git istersen sinemaya istersen alışverişe yani canın ne isterse yap başka insanları sevmek zorunda değilsin ama kendi koşulsuz çok sev
00 YorumlaBen öyle birini görsem bu napiyo burada demem fark etmem bile yalnız geldiğini
10 Yorumla
+1 yılBöyle düşünen biri ile gezebilecegin ve senin gibi utanan bir arkadssinla dene cesaret ede ede tek başıma cik. Birden cikarsan iki türlü ihtimali olur ya ozgurlukmus dersin ya da başına daha kötü bir şey gelir bu sefer senin suçun olmamasına rağmen neden çıktım ki diye kendini suçlarsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada 20 yim ve inan bende korkuyorum. Sosyal fobim vardı sonra tedavi sürecinde iyiyken biri ile tanışınca o güvensizlik tekrar beni itti kendi kendime yendim. Ama hala korkularim var. O yüzden o konuda seni çok iyi anlıyorum. Ne zaman hazır hissedersen o zaman atil. ya da kendine daha önceden arkadaslarinla anı oluştur. Bu arada istanbuldasin bende yapmak istediğim şey için oraya gelmeyi çok istiyorum. Tadını cikar.
Bende hic tek gezmeyi sevmem. Insanlar surekli bana bakiyor gibi hissederim tek dolasirken. Ama tek basina da gezip hayattan zevk almayi bilmek gerek :) Yanliz degilmisim bu konuda sağol 😅
00 Yorumla
+1 yılKendini bu sekilde kısıtlama 19 yaşındasın hayatının en güzel yaşı keşke 19 uma tekrar dönebilsem ah ah. Dicegim şu ki sana kendi kendini bu şekilde dusunup içine kapatma ben yaparım ben yapicam de sürekli insanoğlunun isteyipte başaramadığı hicbirsey yoktur kendini de sev kendin gibi olmaktan herzaman gurur duy sana abla tavsiyesi olsun benden ❤️
01 Yorumla- +1 yıl
Nick name in deki gibi yapma şunu kendine be ❤️
+1 yılElbette yapabilirsin ama insanları iyi gözlemle ve kendine çok iyi arkadaşlıklar bul!! Emin ol o zaman hayat daha güzel :);)
01 Yorumla- +1 yıl
çok iyi dediğim kişiler bile çöp çıkıyo:((
Bunu brnde planlıhorum bir süredir ama vizeler falan derken fırsat bulamadım bir türlü bence bu etkinliği beraber yapabiliriz çolta güzel fotoğraflar çekerim 😅
01 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣 olm bi dur ya tek başıma demiş
Bence üstüne gitmelisin bunun ben de eskıden oyleydım tek basıma markete gitsem arkadaslarımı arardım tek yürürken:D ama sımdı tek yuruyuslere cıkabılıyorum. Cok kalabalık deılse bı kahvecıde kahve ıcebılıyorum. Avm falan zaten tek gezılıyo onu sda yapıyorum. Korkuların üstüne gittikce azalır kademe kademe üstüne git. Önce bi tane müze gezisi yap mesela daha sonra arttır aktiviteyı. Korkuların hayatını ertelemesin..
00 Yorumla
+1 yıl😑😑😑😑😑😑
Çoğu arkadaşın bence müze gezmez
Ve rahatta bırakmaz
Bu tür yerlere tek gitmekte fayda vat03 Yorumla- +1 yıl
bi iki tane arkadaşım var zaten
- +1 yıl
Ama gelmez😑
Geçen harbiye müzesine gittim
Okuldan düşünmeyi seven bir arkadaşım geldi sadece
Normalde hiç bir arkdaşımi oraya getiremem
Geksge bile hemen kaçarlar
Biz heralde 5 saat kalmıştık - +1 yıl
ben de denizcelik müzesine gitmiştim arkadaşlarımla ama gidelim deseler gelmezler doğru
+1 yılİstersen beraber gezelim. Daha keyifli olur. Saraylar etc. Felan güzel iyi hoş da... kim bilir belki bunları gezdiktem eğlendikten sonra senle pier lotti tepesine gideriz
00 Yorumla
+1 yılSeni tutan kimse yoksa gez tabiki bende tek gezmeyi istiyorum ama aile bırakmıyor yaş 21 olduğu halde 😂
02 Yorumla- +1 yıl
beni dışarı çıkarmaya çalışıyolar gençsin gez biraz diye kemxosmhsomxgx sen de yavaş yavaş çık kurallar bi süre sonra esner🤠
- +1 yıl
Yok maalesef bizde kural esnetme diye bir şey yok asla fırsat vermiyolar 😂
Kültür & Sanat konusunda 608 cevap paylaştı. Gitme boşuna sosyal aktiviteler insanlarla sosyal şekilde olmadığı zaman sıkıcı oluyor. Ya da başka insanlarla tanışmak için git.
01 Yorumla- +1 yıl
tek başımayken sıkılmıyorum
+1 yılSürekli yaptığım şeyler her insan yapabilir bunu sende yapabilirsin
10 Yorumlatek başına sinemaya da gittim tatile de alışverişe de gezmeye de
tek başına biley yapmaktan korkmayın00 Yorumla
+1 yılGidelim beraber. Sen, ben ve mermilerim gezelim mi 😏
04 Yorumla- +1 yıl
sen ve mermilerin tek gezin😣
- +1 yıl
Yok onunla biz beraber geziyoruz zaten 😏
- +1 yıl
iyi gezmeler ozmn size
- +1 yıl
Hahahaha 😂
Özgüven eksikliği ciddi bir sıkıntıdır bunu düşünce tarzını değiştirerek mesela en fazla ne olabilir ki? Gibi ve empati kurarak atlatabilirsin
00 YorumlaBende seninle aynıyım. Hem içime kapanık biriyim hem arkadaşım yok. Bir kere tek çıkıp gezince alışıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılHicbirseyi umursama içinden ne geliyorsa yap ilerde yapmadigin için çok pişman olursun bende senin gibiydim eskiden ama astım artık 😘💃
01 Yorumla- +1 yıl
Sorumda görüş paylaşmanızı çok isterim :)
+1 yılBaşlarda bunu yapmıyorsan ileride acısını çekmek zorudna kalabilirsin. tek gezmeyi öğren bence. Bazen yalnız kalır insan
00 YorumlaBen tek başıma AVM de yemek yiyemiyorum utanmaktan
🤦04 Yorumla- +1 yıl
ozmn bi gün belirle ve ilk görevin avm de yemek yemek 🤠
- +1 yıl
iyi yapmış kwmdpamdhsk
Yaparsın. Sanki denizin dibine dalacakmışsın gibi algı kurgu yaratma. Kendine güven.
03 Yorumla- +1 yıl
tamam yaparım😎
- +1 yıl
:/
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskiden benimde utangaçlıktan toplum fobisinden elim ayağım titrerdi yürüyüşüm bile kasılırdı nerdeyse. Taa ki asıl insanların benden utanması gerektiğini anlayana kadar! İnsanlar karaktersiz ciğeri beş para etmeyen art niyetli kişilerdir.
00 Yorumla
+1 yılTabi ki yapabilirsin, emin dışarı çıktığında herkes kendi işinde utanılacak bir şey yok yani. Rahat olabilirsin.
00 YorumlaBende senin gibiyim ama en ol içinde o güç var yapabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederiiim sen de yapabilirsin💅🏻
+1 yılTabi gezebilirsin neden bi kiz arkadasin yokmu okuldan ya da mahaleden
03 Yorumla- +1 yıl
var ama ben tek gezmek istiyorum utangaçlığı yenmek için
- +1 yıl
Anladim òz guvenini topla bence yaparsin becerirsin
- +1 yıl
🌹🙁
Neden olmasın? Tek başına insanlarla iletişim kurarak çekingenliğini yenebilirsin. Kendine inan!
02 Yorumla- +1 yıl
tamamdır teşekkür ederiiim
+1 yılBizim gunahimiz kendi insanimiz boş ver insanı alemine ak gez yaşa hayatını
10 Yorumla
+1 yılKendine kahve de ısmarla eminim çok hoşuna gidecektir
10 Yorumla
+1 yılGezemezsin rehber lazım beni bul gezdireyim tarihi yarımadayı
01 Yorumla
+1 yılTabi ki gezebilirsin ve çokta keyif alırsın yani ben yalnız yaptığım şeylerden aşırı keyif alıyorum
00 Yorumla
+1 yılutangaçlık değil aslında korku hanai ve acaba ne olur gb korkular ama cesurca çıkmalısın
00 Yorumla
+1 yılYapmaya başla ve korkmaya değmediğini gör. Tek başına sinema güzel bir aktivite aslında.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUtangaç kadın yoktur, aradığı kötü çocuğu bulup kollarına atlayamamış kadın vardır. Yakında bulursunuz üzülmeyin...
02 Yorumla- +1 yıl
dayı seni hangi utangaç kadın üzdü
Cevap sahibi+1 yılMesele benim üzülmem değil, utangaçlık konseptinin kadınlara uymaması...
+1 yılGidebilirsin ama tek başına da sıkıcı oluyor. İnsan yanında konuşacak birisini arıyor.
00 Yorumla
+1 yılYapabilirsin ben çoğu günlük aktivitemi tek başıma yapıyorum ve bir süre sonra alışıyorsun emin ol
00 Yorumla
+1 yılBazen tek yapman gereken duusnmeyi birakip denemek harekete gecmektir
00 Yorumla
+1 yılgezebilirsin bence eger utangacsan insanlarla beraber gezmek daha zor bence
00 Yorumla
+1 yılBen de istanbuldayım istersen beraber gezebiliriz canım sıkılıyor
00 YorumlaUtangaç değilsin eminim öyleysen bile geçer bence kendine güvenin yok
00 Yorumla
+1 yılTek başına yapmak daha kolay ve eğlenceli bir de müzelartı olan arkadaş bulmak zor
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Utangaç biriyim, sizce tek başıma sinemaya gidip müze ve saray gibi yerleri gezebilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler