Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Kitap okumak
Dünyayı gezmek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tecrübe bilginin denenmiş halidir. Tecrübe de görerek ve uygulayarak yani yaşayarak olur. Bundan dolayı bence ben gezmek ve dolaşmaya daha çok önem veriyorum gezip bazı yerlerde yaşadıkca toplumu tecrübe ederek görürsün ve dillerini konuşmaya çalışarak öğrenirsin bazı şeyleri görerek kitaplarda anlatıldığından farkı olduğunu görürsün şunu da unutmayalım kitap okumak tabi ki çok önemli ama okuduğumuz kitaplar o yazarın bakış açısı ve edindiği tecrübelerden alıntıdır. Yani ben kesinlikle gezmek görmekden yanayım
Okuma-yazması olan herkes kitap okuyabilir. Kütüphaneler de var, maliyet de gerektirmez. Ancak bacakların sağlam bassa bile paran yoksa dünyayı gezemezsin. Maliyeti çok daha yüksektir. Bu sebeple dünyayı gezmek diyorum. Zaten yeterince kitap okuduğumu düşünüyrum.
bence dunyayi gezerken yolculukta kitap okumak
Dünyayı gezerek kitap okumak
Cevap
44Cevap
Dünyayı gezmek ama mümkün olması zor olduğundan, kitap okumaya devam.
euro dolar kuru ile çoooook zor
Yani, keşke maaşı Dolar/Euro ile alsak.
Okumak yerine gezerek yerinde görüp öğrenmeyi tercih ederim.
Seçim yapamadım çünki ikisinede ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Sadece dünyayı gezmek diğer bir çok şeyden mahrum kalmak olur. Sadece kitap okumaksa dünyadan mahrum kalmak olur.
Gezmek tabi ki.
Kitap okuyarak bilgi sahibi olup hayal gücünü kullanırsın.
Gezerek görmek orada bulunmak o atmosferi solumak çok daha iyi
Aslına bakarsan ikisi de önemli. Çok gezen değil de bence çok okuyan bilir. Neticede yıllar öncesinde tahribata uğramış bir sürü tarihi yapı var. Bunun için önce okumak sonrasında da bilgilerini gerçek hayatla ilişkilendirebilmek önemli.
Neredeyse her yer hakkında bilgi veren bir kitap alıp, hem gezmiş kadar olur, hemde boş masraf yapmazdım. Şöyle düşün, dünyayı gezerken ne kadar zaman harcayacaksın, dünyayı gezerken ne kadar yıl, zaman vermen gerekecek? Ve dünyayı gezmeye ne kadar ömrün yetecek, dünya, ülkeler, kültürler hakkında bir kitap okumak kaç dakikanı veya saatini alacak? Bu yüzden kitap.
her şey internet artık şehirleri her yeri internetden göre biliyoruz istediğimiz bilgiye erişebiliyoruz
fiziki olarak gezmenin yerini tutar mı ki
katılmıyorum
Kitap okuyarak elbette kendinizi geliştirmek mümkün, ama değişik ülkeleri gezmek ve kültürel anlamda donanımlı olmak bence daha doyurucu.
Okumak kesinlikle... dünyayı gezerek de kitap okunabilir gerçi. Yine de kitap okumak. Vize cikarttirsam mi?
Kitap okumak güzeldir konuşmayı düzeltir fakat insan uzaklaşır farklı yerlerinde gezerse içi açılır ikisi de güzel
Kendi içine yolculuk yapmak istiyorsan kitap oku, dışarıya ise dünyayi gez.
İmkanlar ve işten izin alınabilme durumu olsa gezmek güzel ama nırmal şartlarda kitap diyelim
dünyayı gezmek için zaman ve maddiyata ihtiyaç var, hocam. Kitap alıp okumak daha uygun
Şıkkı yok ama en iyisi okuyarak bilgili bir şekilde gezmek , görmek ve tanımak.
Dünyayı gezmek tabii yanlışlıkla kitap okumayı işaretledim 😃
Gezmek ile daha etkili öğrenme gerçekleşir diye düşünüyorum
Kitap okumak az para, dünyayı gezmek çok para. Bil bakalım ne eksik.
Okuma yazma 😂
@Atarlıı_Şekerpare bu soruya nasıl cevap verdim öyleyse 😂
Okumana gerek yok ki Hayel ettin den sonra dün ya hikaye kalır gözlerine yazık
Gezerek bir şey ogrenemezsin. Ancak atıyorum gezdigin yer bı fabrika olacak. Bu ney nasıl yapılıyor falan soracan ki öğrenesin. Kitap okumak tabi ki
fabrika neden? tarihi yerler kültür sanat müzeler varken neden fabrika aklına geldi?
Önemli bir nedeni yok. Aklıma o geldi öyle söyledim. Belki de çok şık fsbrikalara gittiğim içindir. Senin dediğin yerler de olabilir
Dünyayı gezmek isterdim, fırsat oldukça zaten okuyorum.
Valla zamlardan sonra ikiside çok zor, geçwn gün 6 kitap siparişi vereyim dedim 300 tl tutuyor
ikisinin de yeri ayrı. Ben iyi bir kitapçıyım o ayrı ama gezme konusunda da fena sayılmam şimdiye kadar
Kitap okumak.
Havalimanlarından da, gümrük kontrolünden de, vize işlemlerinden de, uçaklardan da nefret ediyorum
Evden çıkmadan aylarca yıllarca uyumak
depresyonda mısın
Yooo uyumayı seviyorum 😂
Dünyayı gezerekte kitap okuyabiliriz
Dünyayı gezmek.. Yeni zelandaya doğru şöyle
Gezmek tabi yolda da okurum kitabı
İlk olarak okumak derim.
Gezerkende okuyabilirsin. .
Paran yoksa kitap oku, paran varsa dünyayı gez.
oku oku nereye kadar ama gezip görmek başka
Sırt çantamda kitaplarımla dünyayı gezmek
İkşsi beraber olsa
Kitap okumayi tercih ederdim
Tabii ki dünyayı gezmek.
Dünyayı gezerken kitap okumak daha güzel
Dünyayı gezmekk djcjz
Dünyayı gezerkende okurum😁
dunyayi gezmek tabii ki
Dünyayı gezmek anılar biriktirmek
Kitap okuyarak dünyayı gezmek :D
Dünyayı gezerek kitap okumak☺️