Bıraktığı notu cesedi bulanlar okurdu ve notta şöyle yazardı: "Evet ben korkaklık yaptım kaçmayı tercih ettim. Çünkü bu zamana kadar hep savaştım kazanamadım. Haklıydım hep ama haklı olmam bir işe yaramadı. Doğruları söyleyen veya doğruları yapan değil istenileni yapan istenileni söyleyen kazandı. Tabi ne kadar kazanmak denirse. Böyle kazanacağıma kaybederim daha iyi. Şimdi gerçekten kaybetme zamanı. Sizler kazandınız tebrikler..." Ya da şöyle yazardı: " Bu zamana kadar hep merhametli oldum ama benim merhametim suistimal edildi bana merhamet edilmedi. Demek ki ben merhameti hak etmiyorum. O zaman ben de kendime merhamet etmiyorum ve sizin kıymalarınızdan kurtulmak için kendime kıyıyorum. Her gün kalbimden vurulmaktansa kendimi bir kere vururum daha iyi. Yine size merhemat ettim gördünüz mü? (acı bir gülümseme ve intihar)
Kitabın sonunu güzel bitirdim çünkü bir kişi intihar ediyorsa muhtemelen kitabın başlangıcı ya da orta bölümleri çok ağırdır o yüzden kitabın sonunu güzel bitirirdim öbür tarafa gitmiş mesela daha mutluymuş bu tarafta çok haksızlığa uğramış kötü şeyler yaşamış hayat hiç adil davranmamış vakti geldiğinde vefat etmiş öbür tarafta mutluluk olmuş sahici olmazdı ama kötü bitmesinden daha iyidir.
Akil basindan cikmadigi surece insan intihar etmez.. akil basindan ciktiktan sonra yapilanlardan kisi sorumlu degildir.. Cunku aklini kaybedene hesap sorulmaz..
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Sonu birinin yaşadığı şeylere dayanamayıp intihar ettiği bir kitap yazıyor olsaydınız kitabın son cümlesi ne olurdu?