Bazı ülkelerde, belirli saatlerde TV yayınını durdurulup yayına milli marş veriliyor. (Örneğin Kolombiya) Bizde de olmasını ister miydiniz? Bence bütün kanallar Akşam haberlerinden önce İstiklal Marşı'nı verebilirdi.
Evet, olması gereken budur.
Hayır, hiç gerek yok.
Bilmiyorum, kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstiklal Marşımızın belirli saatlerde TV'de söylenmesini ister miydiniz?
Bence daha çok şöyle bir şey yapılabilir. Bunun yerine küçük yaştan milliyetçi duyguları aşılamak için buna uygun çizgi filmler çıkabilir. Okulda bununla ilgili şeyler yapılabilir. Milliyetçi duyguya sahip olmayan biri için marş anlamsız kalır bakınız günümüzde Atatürkçüyüm diye geçinen bir arkadaşım aynı okulda okumuştuk yıllarca hatta lisede kitapta Atatürk resmine bıyık sakal çiziyordu, hayatı hakkında bilgisi yok ama sosyal medya paylaşımlarında Atatürkçüyüm diye geçiniyor. Cuma günü İstiklal marşında marş okumak yerine tellerden atlayıp kaçıyordu. Böyle tipler İstiklal marşı, Atatürk, Andımız gibi şeyleri söyler genelde sosyal medya da popüler olmak beğeni almak için filan ama gerçek hayatta bağlantısı dahi yoktur. Adım kadar eminim ona Atatürk hangi tarihte doğdu ay gün olarakta söyle desem tökezler kalır annesinin adını sorsam bilmez bile. Bu yüzden bence milliyetçi duygular için güzel bir eğitim sistemi yapılabilir okullarda ayrıca çizgi filmlerde de milliyetçi duygular, nasıl davranılır nasıl iyi insan olunur gibi şeyler yapılabilir.
İstemem. Ne mutlu Türk'üm diyene. Ancak tv de sürekli İstiklal marşı çalması marşın önemini azaltır. İnsanlar sokakt bir yerde marş duyunca durup saygı duruşuna geçiyor ülkemizde. Tv de her gün çalarsa artık insanlar alışır, normalleşir ve marşın önemi hafifler. Hiç gerek yok.
Zaten 80’lerin sonunda ve 90’ların başında söyleniyordu... Sonra ne oldu bilmem kanallar 24 saat yayın yapmaya başladılar... Bence tıpkı düğünler gibi saat 12’den sonra tüm tv kanalları kapatılmalı ve bu Marşla yapılmalı sabahta 6’da yine Marşla açılmalı...