Teşekkürler KS😊
Evinizde gazete okuyor musunuz?
Teşekkürler KS😊

Eskiden her gün alıp okurdum. Millî Gazete, Yeniçağ, Hürriyet, Taraf, Milliyet, Yeni Şafak, Yeni Akit bunları yıllardır okudum köşe yazarlarıyla birlikte. Hepsi arşiv gibi eve birikti ve sonra yallah çöpe attım. Şimdi korona olduğu için gazete alıp okumuyorum. Sadece çay bahçesine gidersem çay eşliğinde okuyorum o mekânda.
Bu arada not olarak belirteyim. Dünya'da en fazla gazete okuyan ülke Japonya. Japonlarda gazete okuma kültürü adeta bir tutkudur. Abdurreşid İbrahim Âlem-i İslam ve Japonya'da İslamiyetin Yayılışı adlı seyahatnamesinde de Japonların gazete okumaya olan merakından bahseder. Gemide seyahat ederken her Japon'un elinde mutlaka gazete olurmuş, gemide çalışan kişiler bile boşluk bulduğu anlarda gazeteyi takip ederlermiş.
Bilgi öğrenmek farzdır ama bizim adımız müslüman hangi farza değer verdik ki bu kaldı Japonlar Müslüman olsaydi farzı yerine getirmiş olurlardı Müslüman olmadan da bilgiyi öğrenmeye açlar Müslümanlar Allahın bu emrini bile yerine getirmiyorlar
Çok istiyorum hergün sabah kahvaltımı yaparken gazete okuyayım. Çayımla birlikte.
Fakat şimdilik yapamıyorum pek. Normalde okul zamanlarında okula giderken gazete alıp giderdim okulda okurdum. Çok seviyorum okumayı :-)
Cevap
3Cevap
4 sene önce her gün simit+zeytin esliginde yapardım. Ciddiyetle gündem takip etmek istersem yeniçağ, öyle zihin boşaltsı vs dersem de posta alırdım 😅
gazete hiç okumuyorum. sosyal medyadan gündemi takip ediyorum
Hayır en son ne zaman gazete aldığımı hatırlamıyorum. Para israfı açıkçası bu teknoloji zamanında
Belli aralıklarla takip ettiğim web siteleri var
Okunmasını ve okumayı isterdim ama maalesef
Hayır genelde bütün haberleri mynetten alıyorum
Okumuyoruz
Babam okurdu.
Okumuyorum
Netten okuyorum ya da Twitter’dan
Okumuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?