Sizce sanat Mıdır? yoksa bir insanı sanat kılan giydiği kıyafeti midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında "çıplaklık sanat mıdır?" diye sorduğumuz soru nü sanatıdır. Mesela bir doğayı nasıl bir kağıda sığdırıp muhteşem bir resim çıkarabiliyorlar ise çıplaklıkta insanın fiziğini, hayatını, hal hareketlerini bir kağıda ince detayına çizmek ve sunmak bir sanattır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSanattır, sanatsaldır, felsefidir. Çıplaklığı sanat yapan şey ise günümüze ait bir durumdur. Temelde insanı, hayvandan ayıran hiçbir şey yoktur. Kökende ortak sahibiz. Modernizm, klasizm adı altında insana kıyafetler giydiren düşünceler, tüm doğallığı, saflığı, bütünlüğü alıp götürmüş; insanı ayırıp bambaşka bir noktaya koymuştur. İşte tam bu noktada çıplaklık sanattır. Çünkü kaygısı, o saflığı, bütünlüğü ve doğallığı öne sürmektir.
Profil resmimdeki basit, minimalist çalışan severek takip ettiğim minimalist bir kadına ait. Destekliyorum, seviyorum.10 Yorumla
Sanat bence genel bir tabirdir, yeni bir şey meydana getirmeğe ve insanların ufkunu açan şaheserler bütünüsür sanat.
Çıplaklık dersen herkes çıplak olabilir, kıyafet dersen herkes giyinip soyunabilir. Sen bir kadınsın ve iki güğsün var kalçan var cinsel organın var ama diğer kadınlarda da var. Senin çıplak olman güzelsen bir şaheser olabilir belki ama tek başına bir sanat olamaz.10 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 721 cevap paylaştı.
+1 yılSanat, "güzellik" ile ilgili bir şeydir.
Sanatçının idiası, dünyayı güzelleştirmektir.
Bu durumda , bu güzelleştirme iddiası, çıplak bir beden ile de giyinik bir beden ile de gerçekleştirilebilir.
Ama her çıplak beden de, her giyinik beden de sanatsal değildir.28 Yorumla- +1 yıl
Sanat yalnızca güzelliklerin aktarılması demek değildir. Gerçi siz daha bayağı bir tabirle sanatçının görevinin dünyayı güzelleştirmek olduğunu ima etmişsiniz ama neyse.. Sanat, sadece tek bir bakış açısıyla yorumlanacak sıradan bir kelime de değildir.. Sanatın, sizin görüşünüzün nezdinde bana göre en doğru tanımı; kullanılan sembol öznenin kusursuzlugundan daha çok "sanatçının" o kusurlu öznenin ona kattığı yoğun duyguyu kusursuz bir şekilde aktarabilmesi demektir.
- +1 yıl
@Lemiroir Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sanatın "güzelliklerin aktarılması" demek değil, "Dünyayı güzelleştirmek" manasında olduğu kastımı anlamış ve altını çizmişsiniz.
Son tahlilde bu yüzyıllardır süren ve kıyamete kadar sürecek bir tartışmadır. Sanat nedir, ne değildir veya sanatçı kime denir vb. vs.
Bunu tartışacak değilim zira haddim değil.
Ancak kısa ömrümde bu güne kadar herhangi bir sanatçının ( tüm sanat dallarını kastediyorum elbette ) ortaya koyduğu eserden sonra veya ( alıntı yapıyorum ) "kusurlu öznenin ona kattığı yoğun duyguyu kusursuz bir şekilde aktarabilmesi" sürecinden sonra "Kötü" yahut "çirkin" -oldu- dediğine veya kişisel sohbetlerde böyle bir şeyi dile getirdiğine şahit olmadım.
Amacı o olmasa da üretilen her bir sanat eseri ile dünya o eserden öncekine kıyasla daha güzel hale gelmiştir.
Tüm tartışmaların ötesinde, herkesin kabul edebileceği bir ortak paydadır diye düşünüyorum.
Ayrıca bence gereksiz olsa da "Güzel Sanatlar" tabirine de dikkatinizi çekerim. Yani başına "güzel" koymaya gerek yok, sanat zaten güzel bir şeydir. - +1 yıl
@BeyazMamba "Güzelliklerin aktarılması" değildir dememin sebebi son cümlenizden de bariz bir şekilde anlaşılabileceği gibi sizin güzelliği o "sembol öznenin kusursuzluğu" olarak yorumlamanızı düşünmemdi. Devamında gelen ve sizin görüşünüzün nezdinde olduğunu belirttiğim fikirlerimin de açıklaması bundan ibaret. Tüm bunların dışında verdiğiniz cevapta da oldukça fazla boş yaptığınızı düşünüyorum.
- +1 yıl
@Lemiroir Çinli bir şair şöyle söyler:
"Şair
Çirkinleştirme doğayı
Güzelin resmi
Küçük dokunuşlarla yapılır."
Sanat gibi güzel bir konuyu, içinde "boş yapmak" gibi popülist ve sığ sıfatlarla ele aldığımıza inanamıyorum ve şairin dediği gibi, uzarsa o küçük dokunuşlar kalmayacak sanırım.
Mamba burada kendi açısından konuyu kapatır. :-) Katkılarınız için teşekkür ederim. - +1 yıl
Sizi boş yapan sıfat konumuna layık görmemin sebebi; yaptığınız yorumların benim cevap hakkımın hangi koşullarda yani sizin ne söylediğinize göre şekillenip doğduğunu düşünmeden rastgele ve genel geçer bir yorumda bulunmanız oldu. Tabii ki de herkesin anlatılmak isteneni bütünüyle anlama zorunluluğu veya yeterliliği olmayabilir. Bu sebepten ötürü kendi anladığında göre tekrardan bir cevap vermesi de "işi çıkmaza sürükleyecek olursa" her ne kadar karşı taraf bunu olumlu karşılamayacaksa da cevap almayı bekleyen kişi (ben) lafı dolandırmayı bırakıp o kişiye yakıştırdıgı -sizin gözünüzde- münasebetsiz sıfat yüzünden suçlanmamalıdır diye düşünüyorum.
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
86Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanat çok geniş bir kavram düşünce ve pratikdir. ama nedense bazı çevrelerce çıplaklığa ve cinselliğe indirgeniyor bağlamından koparılıyor. bir insanın başını götünü açması nasıl sanat oluyor anlamadım. o zmn giyiniklik sanata aykırılık başkaldırmışlık mı oluyor. onda sonra da kadın bedeni metadır diyenlere krık laf ediyorlar.çıplaklığı sanat adı altında basitleştirip ucuzlatıp ticari metaya dönüştürüyorlar
21 Yorumla
+1 yılSanat mı, valla biz ona sanat demiyoz ama tabi fantaazin oysa deriz🤣🤣🤣🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Ne diyorsunuz
- +1 yıl
Kral çıplak diyoruz mirim😉
- +1 yıl
Tüm doğadaki heyvanlar sanatjar senin mantığına göre, dal başşak ortada nalum🤣
Fransız olsam sanat derdim ancak sadece çıplaklık değl diyorum
60 Yorumla
+1 yıl
32 Yorumla- +1 yıl
En güzel cevap bu olmuş tam düşündüğüm 👏
- +1 yıl
@DoğrulukCadısı teşekkür edrim
+1 yılÇıplaklığın sanat olduğunu görmek başka, sanat gibi durmak ve poz vermek başka, herkese bu soruyu soramazsın ayrıca, sanat göstersen boşalır bu millet.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇıplaklık bir sanat ancak sanat eserini bulmak zor :) yazarken de aklıma şu geldi bak 😅😅😅
https://images. app. goo. gl/Y34bKn6U8WtEVhSs515 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl- +1 yıl
Soyunurum (;
Cevap sahibi+1 yılYani diyorsun ki ben bir sanat eseriyim doğrumu anladım 😎
- +1 yıl
🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum dediğine göre doğru anladım sanıyorum ;)
+1 yılBir insanı sanat kılan duruşu veya devinimi ile anlattığı soyut hikayedir. Bu manada çıplaklık, onu seksüel bakıştan arındırma kabiliyeti oranında sanatsal değer kazanır. Bu da zor bir iş.
10 Yorumla
+1 yılBir söz vardır çıplaklık medeniyetse o zaman hayvanlar daha medeni
107 Yorumla- +1 yıl
Ama burada medeniyet mi diye sormamış, sanat mı diye soruluyor.
- +1 yıl
Sanat da medeniyetin bir parçasıdır
- +1 yıl
Amenna ama medeniyet alt kümesi değildir sanatın, yalnızca bir parçası. Çıplak olan bununla medeni olmaz ama sanat için çıplaklık olabilir yani onu kullanarak kişi sanat yapabilir. Desteklediğimden değil de farkını belirteyim dedim.
- +1 yıl
Sanatı var eden medeniyettir medeniyeti var edene çıplaklıksa o zaman çıplaklık sanat olabilir
- +1 yıl
Medeniyetin tamamı sanattan oluşsa, ikisi birbirine eşit olsa o zaman haklısın. Ama türlü türlü sanatlar var ki çıplaklık dediğinin hangi sanatta nasıl işlendiğidir önemli olan. Bir şair çıplaklığı işlerse vahşi mi olur mesela? Bir romanda çıplaklık işlenirse ki nasıl işlendiğinin önemli olduğunu tekrar belirteyim, içinde bulunduğu medeniyetin tamamını mı etkiler ve onu vahşi yani medeniyet öncesine mi döndürür? Biri bir uygarlıkken, diğeri bir duygunun sıradışı şekilde dışarı vurumudur.
- +1 yıl
@Powerışık Hasbinallaahhhhhhh. Ya sen kimsin gece gece bu nasıl laf ya cahilliğin seni senden almış bre!
- +1 yıl
@Powerışık Benim ne olduğum seni ilgilendirmez. Dinime, kardeşlerime laf etme haddini kendinde nasıl buluyorsun. Haddini bil.
Çıplaklık sanat olamaz. Kesinlikle insanı sanatsal bir değer haline getiren önce fikirleri sonra giyinişidir 👍🏻
10 Yorumla
+1 yılÇıplaklık hayvaniliktir
Benim de böyle fotoğraflarım vardır doğamızın güdümüne girdiğimiz zaman...10 YorumlaDoğa tarafından icra edilmiş sanattır insan evet, lakin nü insanın sanatında değer kazanır, fotoğraf, estetik, resim, heykel, kitap hatta müzik.
10 Yorumla
+1 yılYerine göre çıplaklık da bambaşka şeyler de sanat olabilir ama sonuç olarak ben çıplaklığın sanat yapılışını sevmiyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Çünküsü çok uzun, o yüzden boş vereyim.
Her zaman değil tabii ki, kıyafet de sanat katmaz, ama çıplaklığın da estetik bir şekilde sunulması ve yansıtılması gerekir sanat olabilmesi için.
10 Yorumla
+1 yılAslına bakarsan vücudunu ve şehvetini gizlemek insan olmanın gereğidir ama işte günümüzde işler öyle yürümüyor 😂 Kimsenin gizlilik derdi yok.
10 YorumlaÇıplaklık sanat olsaydı, Afrika'daki bütün çıplaklar sanatçı olurdu 😂😂
10 Yorumla
+1 yılSanatla zerre alakası yok zaten buna sanat demek sanata büyük ihanet olur
10 Yorumla
+1 yılEvet sanattır, nü çalışmalarına bayılırım. Nude atan sanatçı kızları bekliyorum❤️
10 Yorumla
+1 yılGiyisden ciplakliktan sanat olmaz ciplakliktan ihtiyacini giderirsin anca yerim oyle sanati
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye değişen bir düşünce ama ben sanat için soyunmam 😎
10 Yorumla Tamamen sanatı üreten kişinin bileceği iş.
Nasıl bir eset yaratmak istiyorsa öyle yaratır.10 Yorumla
+1 yılbence giydiği tarz ve detay daha bir sanat çalışması
10 Yorumla
+1 yılIkiside sanata dairdir hatta bi noktada birbirlerine baglidirlar
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çıplaklık sanattır model olarak özellikle resim sanatında yapılıyor.
10 Yorumla
+1 yılBakış açısına göre sanat sayılabilir, ama kimisine göre zaten değildir.
10 Yorumla
+1 yılMesela üstün foto da tamamen çıplak olsa ilgimi çekmezsin ama böyle çekiyorsun
10 Yorumla
+1 yılOnlar sanat Ben bir sanatçıyım keşfediyorum her zerresinde
00 YorumlaTanrı kadını yarattı sanat tüm gözler önünde bulunsun diye... Kıyafetler zevktir ama vücud tablolara konu olan bir sanattır
10 Yorumla
+1 yılkadının vücudu zaten sanat eseridir... çıplaklık sadece çekiciliktir...
20 Yorumla
+1 yılSevdiğin kişiyle romantik bi ortamda çıplak olmak bence kötü olmaz
21 Yorumla- +1 yıl
aynen
Bence gerçek sanat vücududur ve vücuduna en yakışanı giymesi ☺️
10 Yorumlao zaman her çıplağı büyük bir sanatçı olarak mı kabul etmeliyiz?
10 YorumlaVücut takdir kıyafetle sanata dönüşür tual kötüyse ne yapsan boş
10 Yorumla
+1 yılgüzel vücutta santtır tabi
20 Yorumla
+1 yılben inaıyorum öyle sanata
20 YorumlaKendini sergilemektir sanat olan birşey yok.
20 YorumlaHerkes sanatkâr olamaz.
10 Yorumlakesinlikle hadi soyunun
10 YorumlaÇok büyük bir sanattır hem de :))
10 Yorumla
+1 yılÇıplaklık sanatsa hayvanlar sanatçı
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏
+1 yılsanat olsa bende çıplak gezerim. çıplaklık çirkinliktir
10 Yorumla
+1 yılÇıplaklık da giyiniklik de sanat değildir.
10 Yorumlaprofil resmin daha sanatsal bence
10 Yorumla
+1 yılSanat sanattır çıplaklık ayıptır 😂
10 YorumlaEvet sende bir sanatcisin galiba 😉
10 Yorumla
+1 yılSanat kılan duzgun üstüruplu giyinmesi
10 Yorumla
+1 yılCesaretten ötürü sanattır herkes yapamaz
10 YorumlaÖzel olana sunulmuş her şey sanattır
10 YorumlaEvet ben de sanatkarım 😂
10 Yorumla
+1 yılDuruş estetik sanat olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanatimi evde icra ediyorum
82 Yorumla- +1 yıl
👏👏👍
- +1 yıl
şu an sanat mı yapıyorsun yani çıplak misin
+1 yılBence insanı sanat kılan bedeninin güzelliğidir
10 Yorumla
+1 yılSanat eseri kivaminda fizikler var tabi
10 Yorumlasenin sanatının önünde eğilirim :-)
10 Yorumla
+1 yılSanata çevirenlerde vardır belki
10 Yorumla
+1 yılKıyafet giymek bir sanattır
10 YorumlaKıyafettir ama kadın vücudu da eşsiz güzellikte
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 4b cevap paylaştı. Çıplaklık güzel değil kıyafet ile güzel olunur
10 Yorumlasana göre sanat
14 Yorumla- +1 yıl
O ne demek
- +1 yıl
Teşekkürler ozmn
Gizli Üye(36-45)+1 yılçıplaklık sanatsa sen bir picasso tablosusun
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkisinin de sanatla alakası yok
10 Yorumla - Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı