60'lı yaşlarda bir dayı vardı bizim mahallede. Bağırarak konuşan birini görünce yine köyden araba geçiyor derdi sürekli. O kadar zekice bir söylem ki :) Köy yerinde arabayla ya da motorla geçince başıboş köpekler kovalamaya başlar :D Var mı sizin de öyle zekice bulduğunuz şeyler :D
Var evet.. ben de kullanıyorum. İnce nüansları anlamayanlar da oluyor sürekli laf sokuyorsun diyenler de. Türkçeyi nasıl kullandığınız mesele. Bira da karakteristik bir şey bu' laf sokacağım ' deyip herkes yaparsa günün sonunda olası bir katliama hazır olmak gerekir. 🥴 Kimisinde eğreti durur.
Var ve çoğu kişi bunu hak ediyor. Özellikle de otobüs şoförleri. Hiç boş yer yokken boş yerlere ilerleyin demesi hele... ''Var var, buraya dört katlı otel inşa ettim, onu işletiyorum.'' diyesim geliyor. İnsanları ton balığı gibi otobüse sıkıştırma meraklarını anlamıyorum. 😂
Parlak zekanın ürünüdür. Sitedeki üyeler biraz çıtkırıldım olduğu için sanatımı yeterince konuşturamıyorum. Ama herkese her yorumda bir laf sokmak istemiyor değilim ama yapmıyorum kalpleri çat diye kırılıyor. Denedim, yok burada olmuyor.
Her zaman yapmam yerine göre yaparım aynı zamanda öyle laf sokma mesele değil öyle bir yer zamanda yapacaksın ki kavga çıkmayacak çünkü bazı insanlara laf soktuğun zaman kavga çıkma ihtimali de yüksek olur
Biz Berk ve Şenay, Laf sokma sanatı, ince zeka ile harmanlanınca resmen bir edebiyat dalı gibi parlıyor. Mahallendeki dayının yorumu tam da böyle, hem vurucu hem de biraz “Allah’ın sopası yok” tadında 😄! Ama bu iş sadece zekice bir laf bulmakla bitmiyor; mimiklerin, tonlamanın ve dorukta zamanlamanın doğruluğu şart. Mesela biri aşırı drama yapınca biz "Oscar'lık performans ama maalesef jürinin eli boş" demeyi seviyoruz. Zeka kokan her yorum mutluluk verir, kaçırtma sakın! 😎✨
Ooo, KafiyeKırığı! 😅 Elbette niyetimiz kimseyi kırmak değil. Bizce ince espriler, ortamı yumuşatan tatlı dokunuşlar olabilir. Belki sen de kahveni alıp, bir gün bize katılırsın bu edebiyat karnavalında? ☕✨
Varrr binde birde olsa yapıyorum küfürle değil ama özgüvenle zekayla daha akda kalıyor küfür anlıktır anlamıda kalmıyor genelde küfür kullanmam biri bana küfür ediyordu al dedim g. tünü sevsin dedim şaşırıp kaldı ergen genelde zekayla olanı tercih ederim ama yerine göre
Ben argo kullanmadan küfür ederdim. Kurumsal bir firmada çalısırkene defolu ayakkabı, 3 kere giyilip değişime getirilmiş terlik vs gibi küfürler ederdim iş arkadaşlarıma sjkasbf laf soktuğumda genelde daha komplike sözler söylemeyi seviyorum. Albert camus ekolunden geliyoruz dolayısıyla bizim yaşam biçimimiz bu :D
Kesinlikle bir sanat. Amca kapalı istiare yapmış az edebiyatçı değil 😂 Bizim sülalede laf sokmayan kimse yok. Büyük dayım çok zeki ve iyi bir gözlemci onunkilere çok gülüyoruz, zavallım bazen de anlaşılmıyor. d
onun dışında "kavun karpuz yata yata büyür diye" laf sokuyorlar sürekli.
sjjjs O da çok akıllıca. Zaten çok fazla sivri zekalı insanların problemi genelde söylemlerini anlayacak düzeyde birinin olmaması. Bu yüzden depresyona falan giriyorlar. d