Bunu paso soruyorlar sitede, insanların da çoğu "Kelime dağarcığı gelişmemiş, cahil" vs yorumlar yapıyor.
Şahsen benim de ağzım bozuktur, açık açık da söylerim bunu sevdiğimi ancak cahil ya da yetersiz kelime haznesi ithamlarını kabul etmem.
Bu düşüncenin dayanak noktası nedir tam olarak?Bir Cemal Süreya alıntısı ile vurgulayalım hatta...
"Yalnız aşkı vardır aşkı olanın Ve kaybetmek daha güç bulamamaktan Sen yüzüne sürgün olduğum kadın Kardeşim olan gözlerini unutamadım Çocuğum olan alnını sevgilim olan ağzını Dostum olan ellerini unutamadım Karım olan karnını ve önlerini O... pum olan yanlarını ve arkalarını İşte bütün bunlarını bunlarını bunlarını Nasıl unuturum hiç unutamadım Kibrit çak masmavi yanardı sesin Ormanlara ormanlara yüzünün sesi En gizli kelimeleri akıtırdı ağzıma Şu karangu şu acayip şu asyalı aşkın Soluğu kesen ağulayan ormanlarında Yaşadım o kısa ve korkunç hükümdarlığı Ve çarpıntılı yüreğim saçlarının akıntısında Karadeniz'e karışırdı ordan Akdeniz'e Ordan da daha büyük sulara"
Evet kelime haznem yetersizdir, cahilde olabilirim kabul, ama küfür haznem baya bir geniştir,🙂 nedir ne değildir umursamıyorum, ama bazı insanlar küfürü hak ediyor, " açtırma kutuyu söyletme kötüyü" ata sözüde vardır, böyle bir şey varken hala cahil diyebiliyorlarsa, bunu söyleyen cahildir, küfür ederim, küfür ediyorum diye cahil ilan ediliyorsam bir zahmet uzak olsunlar benden, "küfür hiç etmem" diyen insanda zaten yalan söyler inanmam, insanoğluna anlat anlat hiçbir şeyi anlamaz, anlasada bazen işine gelmez sinir ederler insanı, işte o zaman şiir gibi döktürebilirim hak edene, belki hak etmeyen birine bile etmişimdir ve özürde dilemişimdir pişman olup, ama hak edenin üzerinde harika durur ve zerre özür dilemem gitsin ne yaparsa yapsın kudursun umurumda olmaz, "cahil" desin bana, bunu derken bile kendiside hakaret eder ama farkına varmaz, işte asıl "cahil" olmak budur...
-İhanete uğramış insan -Evini geçindirirken ay sonunu göremeyen insan -Kirayı ödeyemeyip parkta yatan insan -Bursu kesilince okula yürüyerek giden insan -Sevdiğinin düğününe giden insan (aklıma Ümit Besen geldi de :) )
Özetle hayatı biraz olsun yaşamış insan bir noktada kilitlenir yahu. Dediğin gibi. O küfrün olmazsa olmaz olduğu anlar var hayatta. Bunun cehalet ile ne alakası var ben de anlayamıyorum...
Kendi görüşüm dışında insanlar genelde bunun aileden gelen terbiyeyle bağdaştırıyor. Bence küfür etmek ifade özgürlüğüdür. Aşırı küfür bi noktadan sonra gerçekten itici gelse de ufak küfürlerin duygu ve düşünceleri daha iyi yansıttığını düşünüyorum. Bir küfür insanda birden fazla etki yaratabiliyor ne güzel bi şey bu yahu. Kelime dağarcığı gelişmemiş, cahil vs. Diyenlerin çoğubun da dar görüşlü ve işlerinin güçlerinin insanları tanımadan yargılamak olduğunu düşünüyorum
Bir yerde okumuştum küfür söylemek insanları rahatlatıyor ve daha iyi bir piskolojide olmalarını sağlıyor diye. Tabi bu her zaman için geçerli değil çok büyük sorunlar olur , sıkıntıyı söylemek istemeyince ya da tam olarak ifade edemeyince söylemek güzel oluyor... hayatında hiçbi şekilde, her şeyin ters gittiği durumlar yaşamayan insanlar anlamaz bunu tabiisi 👌onlar için sallamak çok kolay hemen terbiyesiz cahil diye lafı yapıştırırlar
Bazen ettiğimiz bir küfür, muhatap olduğu insana karşı en ufak bir nezaket göstermeyen ve bencilce konuşan egosundan tatmin olan kibar zorbaların sözlerinden daha samimi.
Küfür sevmem. Ve de hoşlanmam. Hayatım da kullanmam... Çünkü bilirim ki, asalet sadece, ve sadece '' dil '' den gelir... Bu da ancak nezaket ile mümkün olabilir. Nezaketi olmayan bir insana, saygı gösterilemez, saygı göstermediğiniz bir insanı ise, sevemezsiniz...
. . . # by Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... '
Kelime haznesi yetersiz denmez ama cahil denilebilinir çünkü herşeyde sürekli küfür ediyorsa saygıyı edebi güzel konuşmayı öğrenememiş demektir yani cahildir ancak hak edene küfür edenlere bişey diyemem çünkü şöylede bişey var eğer küfür gereksiz olsaydı var olmazdı bazılarına gerekliki var olmuş bende yeri geliyor küfür ediyorum ama her 2kelimemden biriside küfür değil tabikide vatan hainlerine kul hakkı yiyenlere milletin karısına kızına sapıklık yapanlara küfür ediyorum
Şöyleki köfür etmeden bir açiklama yapmamak kısa cünleler kurmana sebep oluyor ve bu da karşı taraf için kelime daarcığının düşük olduğu izlwnimini yaratıyor tırnak içinde küfur etmese konusacak iki kelime bulamaz gibisin den düşündürüyor iyi bir sey de değil zaten küfürden uzak kalmak hayatın da bir çok değismesine olanak tanıyabilir...
Olur olmadık yerlerde ve her cümle de küfür kullanmak karşındaki insana yapılan büyük bir saygısızlıktır benim için aksi halde herkes istediğini söyleyebilir lakin karşındaki insanın mesafesini aşmadan had bilerek
Kendime bakarak yorum yapacak olursam yeri geldi mi küfür etmeden küfür etkisi yaratacak şeyler diyorum. Karşımdaki bir tartışma esnasında küfüre başvuruyorsa benim için cahildir ve kelime haznesi gelişmemiş bir bireydir.
Aksine. Tüm kelimeleri yutmuştur. Kabuğuna sığmıyordur, taşıyordur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Küfür empati yoksunluğu ego kin kibir belirtisidir bunuda genelde alim insanlar değil cahil insanlar yapar Mesela birine kızdığında cahil ana av. rat küfretmeye başlar sen orda cahile adama kızdın tamam ama anasının bacısının ne suçu var diye soramazsın bunu anlaması sana hak vermesi imkansızdır çünkü cahil düz bakar onda empati en alt seviyedir dilediği gibi ana a. vrat küfreder normal bi insan ise asla kimsenin suçunu kimseye yüklemez